Connect with us

Festival

Neix el Norai Festival: més de 36 hores de música i lleure al cor de l’Empordà

Publicat fa

el

En un entorn natural d’excepció, on el Càmping Nautic Almata oferirà les seves estupendes instal·lacions al servei de l’oci i l’entreteniment, i on el segell independent El Genio Equivocado imprimirà el seu segell habitual de qualitat pel que fa a la part de programació musical. Neix un festival únic de mitjà format.

Una experiència de cap de setmana del 20 al 22 de maig que combina una proposta musical de bandes i discjòqueis del panorama nacional independent, amb activitats artístiques i esportives, a l’entorn natural extraordinari del Càmping Nautic Almata.

Una proposta musical de proximitat
El Norai Festival compta amb algunes de les propostes més reconegudes de l’escena independent, destacant Ferran Palau (presentant per primera vegada en format festival el seu darrer disc ‘Parc’), Renaldo & Clara, que estaran per repassar aquest gran darrer disc titulat “L’amor fa calor”, Doble Pletina, retornant després de mesos als escenaris després de l’impàs de la maternitat d’una dels seus integrants o Invisible Harvey, que ens porta les cançons del seu imminent tercer LP. El festival reivindica també un costat més festiu i canalla, on destaquen la presentació del segon àlbum dels irreverents i populars Ladilla Rusa o la presència dels sempre inesgotables i considerats pràcticament com a grup de culte, Hidrogenesse. Tampoc no s’oblida de les propostes més emergents, amb grups com Supermon, Fermí o Navarri. Tot això estarà amanit amb la presència de djs ben coneguts de l’escena com Pin&Pon DJs, Nacho Ruiz, Ultra-Local Records DJs, Monamí DJ, Mon DJ o Hero of Hits DJ.

Oci alternatiu en un entorn idíl·lic
El parc natural dels Aiguamolls és desconnexió assegurada. L’oferta musical conviurà amb propostes esportives i artístiques. Als espais de tot el càmping -a primera línia de mar i envoltat de canals que desemboquen a la Garganta del Fluvià- s’organitzaran tornejos esportius de volei-platja, pàdel i tennis. Hi haurà també sessions de ioga, pàdel surf al riu i altres activitats per a tots els públics, amb especial atenció als més petits.

Festival

Ombra Festival anuncia canvi d’ubicació, horaris i espectacle inaugural per a l’edició 2022

Published

on

By

Ombra Festival, l’esdeveniment dedicat a la part més fosca i intrínseca de la música electrònica, anuncia el canvi d’ubicació per a l’edició d’aquest 2022, que té lloc a partir d’aquest divendres 25 i fins diumenge 27 a diferents espais de la ciutat: la sala Paral·lel 62, Input i Upload al Poble Espanyol, Human i Lolita a Razzmatazz. A més, revela el seu programa de conferències, que tindran lloc el divendres 25 a la parròquia de Sant Pau del Camp i l’espectacle inaugural a càrrec de Metalhammer, una obra de teatre documental que es podrà veure el mateix dia a les 15.30h a Paral ·lel 62.

La proposta musical de l’Ombra Festival 2022 aporta un balanç entre figures llegendàries i assentades a la història de l’electrònica més combativa normalment fora de la carta dels festivals a l’ús, amb propostes noves i sorprenents que són difícils de veure en un escenari en els temps que corren. És per això que el lineup el componen artistes nacionals i internacionals, ja siguin veterans o altres de més emergents.

Ombra Festival donarà el tret de sortida el divendres 25 amb una sèrie de conferències que ocuparan el matí i que tractaran des del present i el futur del mercat de vinil (11:30h), passant pels festivals multidisciplinaris a càrrec de Gamma i Grauzone (13.15h) o la xerrada de Freqüències Ancestrals (14.45h). Tot i això, l’espectacle inaugural tindrà lloc al final de les mateixes, amb la proposta teatral de Metalhammer, dirigida per Xavier Quero, ens proposa un viatge a finals del segle XX a Berlín occidental, durant els últims dies abans de la caiguda del mur de Berlín. Tot i viure sota l’abric de la República Federal Alemanya a l’altra banda del mur, s’amaguen històries marginals de personatges que han estat exclosos de la societat. Una obra teatral que ens recorda la duresa de l’altra Alemanya i la vida de cinc joves rebels i solitaris davant la situació històrica del país.

El cartell d’aquesta edició amb Max Durant, Orphx, Twilight Ritual o Unit Moebus, noms que se sumen als ja confirmats Agent Side Grinder, Daniel Miller (DJ set), Days of Sorrow, Crash Course in Science, Curses, D’Ambassade, Robert Gorl (DAF), Sunroof i Xeno & Oaklander. Tots ells es donaran cita del 25 al 27 de novembre a les diferents localitzacions del festival, en una quarta edició que comptarà amb el showcase del llegendari segell MUTE, conegut per editar els treballs de llegendes com Depeche Mode o Fad Gadget.

Creador d’una fusió única de ritme i de soroll durant gairebé trenta anys, Orphx sempre ha sabut combinar la propulsió del techno amb les tècniques experimentals i els temes crítics de la música industrial. Un altre dels nous noms és l’aclamat duet belga Twilight Ritual, integrants també en paral·lel de les bandes Autumn i A Split Second; així com el mític grup Unit Moebius de Bunker Records, nascut als 90s a Holanda com l’única resposta veritable del ‘Underground Resistance’ a Europa; o el carismàtic Max Durante, precursor del dark techno als 90s i clau del desenvolupament de la cultura rave a Itàlia, i molt actiu a l’escena actual berlinesa.

El lineup destaca també per comptar amb altres noms ja confirmats tan excel·lents com el de Daniel Miller DJ, fundador del segell discogràfic protagonista d’aquesta edició, MUTE, conegut tant per la seva música com pel treball de producció d’una increïble varietat d’artistes. Aquest també és l’any d’artistes de la talla de l’Agent Side Grinder, la banda electrònica sueca amb un so, en aquesta nova etapa, més electrònic i ballable però mantenint intactes tots els elements pels quals són coneguts: ritmes metàl·lics, línies de baix infeccioses, melodies de sintetitzador i temes contundents ben acabats. Els acompanyaran la formació alemanya de post punk Days of Sorrow que des dels 80 estan més actuals que mai i que actuaran per primera vegada a Espanya; Crash Course in Science LIVE, la banda post-punk americana que va començar fent servir instruments de joguina i electrodomèstics de cuina per experimentar amb la música i així evitar els sons de la instrumentació convencional; i Curses, les produccions de les quals són una barreja entre el new wave, post-punk i psychedelic synth vibes que presentarà a Ombra amb el seu nou LP. També actuaran en aquesta quarta edició, la cold wave del duet minimalista d’electrònica Xeno & Oaklander (Liz Wendelbo i Sean McBride aka Martial Canterel), entre d’altres.

Després de tres edicions exitoses, el festival s’ha convertit en un referent de l’escena en el panorama nacional i internacional.

Ombra Festival 2022
Dates: 25, 26 i 27 de novembre
Localizació: Diferents loalitzacions
Webwww.ombrafestival.com
Entrades: disponibles a  Dice

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.