Connect with us

Festival

Neix el Norai Festival: més de 36 hores de música i lleure al cor de l’Empordà

Publicat fa

el

En un entorn natural d’excepció, on el Càmping Nautic Almata oferirà les seves estupendes instal·lacions al servei de l’oci i l’entreteniment, i on el segell independent El Genio Equivocado imprimirà el seu segell habitual de qualitat pel que fa a la part de programació musical. Neix un festival únic de mitjà format.

Una experiència de cap de setmana del 20 al 22 de maig que combina una proposta musical de bandes i discjòqueis del panorama nacional independent, amb activitats artístiques i esportives, a l’entorn natural extraordinari del Càmping Nautic Almata.

Una proposta musical de proximitat
El Norai Festival compta amb algunes de les propostes més reconegudes de l’escena independent, destacant Ferran Palau (presentant per primera vegada en format festival el seu darrer disc ‘Parc’), Renaldo & Clara, que estaran per repassar aquest gran darrer disc titulat “L’amor fa calor”, Doble Pletina, retornant després de mesos als escenaris després de l’impàs de la maternitat d’una dels seus integrants o Invisible Harvey, que ens porta les cançons del seu imminent tercer LP. El festival reivindica també un costat més festiu i canalla, on destaquen la presentació del segon àlbum dels irreverents i populars Ladilla Rusa o la presència dels sempre inesgotables i considerats pràcticament com a grup de culte, Hidrogenesse. Tampoc no s’oblida de les propostes més emergents, amb grups com Supermon, Fermí o Navarri. Tot això estarà amanit amb la presència de djs ben coneguts de l’escena com Pin&Pon DJs, Nacho Ruiz, Ultra-Local Records DJs, Monamí DJ, Mon DJ o Hero of Hits DJ.

Oci alternatiu en un entorn idíl·lic
El parc natural dels Aiguamolls és desconnexió assegurada. L’oferta musical conviurà amb propostes esportives i artístiques. Als espais de tot el càmping -a primera línia de mar i envoltat de canals que desemboquen a la Garganta del Fluvià- s’organitzaran tornejos esportius de volei-platja, pàdel i tennis. Hi haurà també sessions de ioga, pàdel surf al riu i altres activitats per a tots els públics, amb especial atenció als més petits.

Festival

LAVS, el festival d’art i música avançada de Mataró celebra la seva edició més ambiciosa i virtual

Published

on

By

LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor, projecte resident del M|A|C Mataró Art Contemporani, celebrarà la tercera edició entre els dies 1 i 10 d’abril a Mataró. El festival, que s’ubicarà a l’antiga presó de la ciutat, la nova seu del M|A|C, té com a fil conductor la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics: projeccions, vídeo mapping, vídeo creacions, instal·lacions, obres interactives o performances, barrejades amb experimentació sonora realitzada de manera sintètica. LAVS també aprofundeix en les noves tecnologies com a forma d’art contemporani, com ara els videojocs, la programació, la realitat virtual o la robòtica.

Les exposicions i art en directe són els grans protagonistes del LAVS. El públic pot assistir a sessions de creació d’obres artístiques en temps real, com ara vídeo mapping o directes d’electrònica, on els artistes proposen peces úniques i irrepetibles. També podeu visitar exposicions de videoart i obres interactives a les instal·lacions del festival.

Art immersiu, reactiu i generatiu
Les peces immersives, reactives i generatives d’artistes nacionals i internacionals ompliran les sales de la Presó de Mataró, tot explorant la relació entre les noves tecnologies i l’art interactiu. Joves creadors locals formats al Tecnocampus, el parc tecnològic de la ciutat, compartiran espai amb artistes internacionals com Mohsen Hazrati, que presentarà un projecte artístic interactiu creat a l’institut d’art i cultura Espronceda i NUBIA (NFT Universe in Blockchain for International Artists) .

Un altre dels objectius del festival és reforçar la interacció entre els artistes, les obres i el públic. Per això es programaran tallers, taules rodones i conferències per a qualsevol persona interessada en disciplines artístiques relacionades amb el món visual i sonor.

El festival també celebrarà LAVS Kids, una jornada pensada com a espai familiar perquè grans i petits puguin gaudir de la cultura d’una manera diferent, a través de tallers i instal·lacions reactives, videojocs, realitat virtual, vídeo o música. Per exemple, Mónica Rikic, artista electrònica i programadora creativa guardonada amb el Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021, dirigirà un taller infantil per a la creació col·laborativa d’una escultura sonora.

De la presó de Mataró al metavers
La tercera edició del LAVS es podrà seguir en streaming en obert a través de Twitch, i també tindrà la seva rèplica al metavers. Així, es podrà assistir al LAVS i participar a les seves activitats des de Sansar, la xarxa social de realitat virtual desenvolupada per Second Life. L´espai de VR del festival ha estat dissenyat per l´estudi d´arquitectura digital Post-Norm de Nova York, en conveni amb l´’empresa de realitat virtual VRNRG. Aquesta experiència de realitat virtual també es podrà visitar a la botiga Goufone de Mataró des del 25 de març.

La música electrònica més experimental
Fins a catorze artistes del circuit electrònic nacional i internacional presentaran les seves propostes de música experimental al festival LAVS, en concerts en directe que es programaran al llarg de les diferents jornades: Miguel Souto, Iou3r, Balago, Bambooh, Marc Nürel, Linalab, Turbulent , QBRNTHSS, Surolla, The Sickbeat, Dj Sher, iLLRa musiqein, Dune Ëden i Cine Núria.

Tecnologia, cultura, gastronomia i comerç
Mataró s’està posicionant entre les principals destinacions turístiques de proximitat gràcies a una oferta comercial i gastronòmica a l’alça i una aposta per la promoció de les noves tecnologies a través de la cultura i la formació. En aquest context, el festival LAVS havia d’ubicar-se en un edifici històric protegit com a bé cultural d’interès nacional, La Presó de Mataró, l’antiga presó de la ciutat. Projectada per Elies Rogent Amat i d’estil historicista, va ser el primer edifici civil d’Espanya que va utilitzar un sistema panòptic. Actualment, és la seu del M|A|C, Mataró Art Contemporani.

LAVS és una iniciativa de promotors i artistes locals de Mataró i està produïda per M|A|C Mataró Art Contemporani. A la seva organització també hi col·laboren altres institucions públiques i empreses privades: Cultura Mataró, Visit Mataró Promoció Turística i Comerç de Mataró, entitat que promociona la ciutat, la Casa de la Música, el parc tecnològic Tecnocampus, l’operadora de telecomunicacions Goufone, l’Hotel Atenea Port, NEM Negoci Empresa Mataró, Virtual Reality Energy, Institut d’Art & Culture Espronceda, la productora VIbbra, Kombutxa, Tenbei Concept i Aiguamoll Música.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.