Connect with us

Novetats discogràfiques

Egon Soda, llança el seu nou disc: Bellaurora

Publicat fa

el

El Bellaurora era un navili culón, de borda baixa i resolt ampli, que deixava una estela ampla i lluent com a bava de cargol. Bellaurora es deia un travesti madrileny de Lavapiés que va passar d’ànima de la festa a cos de la ressaca i d’artista de varietat a habitant de la variant. Bellaurora era un cavall perxeró, de mos desgastat, com de màscara de tragèdia grega. Bellaurora resa un rètol tardomodernista, mig modern i totalment passat de moda, sobre un petit edifici on es troba el carrer Balmes amb el carrer Pelai. Bellaurora és el nom d’un còctel creat al bar Vinilo.

“Bellaurora” es titula el cinquè disc dels Egon Soda, un disc llarg, ple de cançons tretes de l’hospici i que no saben ni de pare ni de mare. És un disc que no parla de res en particular perquè és un crit de necessitat. És omplir un forat que no s’omple. És música que s’explica per si sola.

El cinquè disc d’Egon Soda, Bellaurora, està disponible des del 25 de febrer

Egon Soda és una banda de rock formada per Ricky Falkner (veu i baix), Charlie Bautista (teclats), Xavier Molero (bateria), Ricky Lavado (percussió), Pablo Garrido (guitarra) i Ferran Pontón (guitarra). Aquest sextet, situat entre Barcelona i Madrid, ja porta un llarg camí musical. La banda va néixer a finals dels noranta de la mà de Falkner, Molero i Pontón, que es van conèixer a l’institut. Des de llavors, el grup ha anat nodrint-se de les diverses experiències musicals dels seus membres i de la incorporació de nous components: primer, Garrido, amb qui van gravar el seu primer LP, Egonsoda (2008), després Bautista i Lavado, amb qui han publicat El hambre, El enfado y la respuesta (2013), Dadnos precipicios (2015) i El rojo y el negro (2018).

Les carreres individuals de cadascun dels seus membres (Falkner a Love of Lesbian, Iván Ferreiro o Standstill, a més d’una dilatada carrera com a productor; Baptista amb Jero Romero, Xoel López o Tulsa, entre molts i diversos projectes de producció; Lavado amb Standstill, Nudozurdo, Mi Capitán o The Secret Society; Molero amb Iván Ferreiro, Inspira, Zahara, Mucho i una infinitat de discos que compten amb les seves bateries; àuria de superbanda, encara que ells prefereixen considerar-se un grup d’amics que tenen a Egon Soda casa seva, on es poden desenvolupar musicalment a gust i sense més objectiu que gaudir amb la música i construir un discurs propi sense limitacions ni complexos.

Novetats discogràfiques

KALI llança nou EP “Maltman and Effie”

Published

on

By

La cantant, compositora, multiinstrumentista i productora de 17 anys KALI publica el seu EP “Maltman and Effie” a través de Nettwerk. Al llarg de les 6 cançons del projecte, KALI afegeix a la seva ja àmplia paleta de sons que va mostrar per primera vegada amb el seu EP de debut “CIRCLES” publicat l’any passat. “Maltman and Effie” pren el seu nom de la intersecció de Los Angeles on van tenir lloc molts dels records que van formar el projecte, desplegant sis històries cinematogràfiques de la intensitat adolescent dels alts i baixos de les relacions.

Juntament amb el llançament de l’EP, KALI comparteix el vídeo del tema destacat “Insomnia”, que una vegada més mostra l’artista compartint la pantalla amb un personatge que porta la màscara de llimac, un personatge que s’ha convertit en un element simbòlic característic al llarg dels darrers llançaments de KALI.

Parlant del nou EP i del significat de la màscara de llimac, KALI diu: “Vaig comprar la màscara de llimac per caprici un mes abans de fer les cançons que es van convertir en Maltman and Effie. Era el tipus d’objecte que veia i sabia que tenia que tenir. Vaig començar a portar-lo com un truc de festa perquè pateixo d’ansietat social, com tothom de la meva edat. Quan vaig acabar la maqueta de l’EP, vaig començar a adonar-me que les cançons parlaven més de mi mateixa i de les meves inseguretats que de les circumstàncies físiques que em van permetre arribar a aquest punt d’introspecció, juntament amb el títol, Maltman and Effie, el llimac representa la meva consciència cínica però monstruosa, que barreja tant la meva llum com la meva foscor, cosa que també es correlaciona amb la meva identitat de gènere ambigua El títol prové d’un carrer de Silverlake, però al meu cap sona com si “Maltman” fos la meva autopercepció desviada i negativa, mentre que “Effie” és la meva estabilitat desenfadada. La màscara de llimac representa la unitat als oposats”.

KALI, una mena de prodigi, va créixer tocant en recitals i versionant cançons dels Beatles, prenent classes particulars amb professors de música, anant a programes musicals extraescolars i fins i tot prenent classes magistrals de composició per alimentar la seva passió. Intuïtiva i entusiasta, es va aprendre per si mateixa a fer servir el Garageband i va començar a escriure i fer demos de cançons que després ensenyaria a la seva primera banda. Els seus arranjaments d’indie-surf, sincers i propers, van atraure multituds adolescents i suades a locals com The Smell i The Viper Room, i la van portar al seu treball en solitari com KALI, el segon treball del qual arribarà aviat a través de Nettwerk.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.