Connect with us

Festival

LAVS, el festival d’art i música avançada de Mataró celebra la seva edició més ambiciosa i virtual

Publicat fa

el

LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor, projecte resident del M|A|C Mataró Art Contemporani, celebrarà la tercera edició entre els dies 1 i 10 d’abril a Mataró. El festival, que s’ubicarà a l’antiga presó de la ciutat, la nova seu del M|A|C, té com a fil conductor la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics: projeccions, vídeo mapping, vídeo creacions, instal·lacions, obres interactives o performances, barrejades amb experimentació sonora realitzada de manera sintètica. LAVS també aprofundeix en les noves tecnologies com a forma d’art contemporani, com ara els videojocs, la programació, la realitat virtual o la robòtica.

Les exposicions i art en directe són els grans protagonistes del LAVS. El públic pot assistir a sessions de creació d’obres artístiques en temps real, com ara vídeo mapping o directes d’electrònica, on els artistes proposen peces úniques i irrepetibles. També podeu visitar exposicions de videoart i obres interactives a les instal·lacions del festival.

Art immersiu, reactiu i generatiu
Les peces immersives, reactives i generatives d’artistes nacionals i internacionals ompliran les sales de la Presó de Mataró, tot explorant la relació entre les noves tecnologies i l’art interactiu. Joves creadors locals formats al Tecnocampus, el parc tecnològic de la ciutat, compartiran espai amb artistes internacionals com Mohsen Hazrati, que presentarà un projecte artístic interactiu creat a l’institut d’art i cultura Espronceda i NUBIA (NFT Universe in Blockchain for International Artists) .

Un altre dels objectius del festival és reforçar la interacció entre els artistes, les obres i el públic. Per això es programaran tallers, taules rodones i conferències per a qualsevol persona interessada en disciplines artístiques relacionades amb el món visual i sonor.

El festival també celebrarà LAVS Kids, una jornada pensada com a espai familiar perquè grans i petits puguin gaudir de la cultura d’una manera diferent, a través de tallers i instal·lacions reactives, videojocs, realitat virtual, vídeo o música. Per exemple, Mónica Rikic, artista electrònica i programadora creativa guardonada amb el Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021, dirigirà un taller infantil per a la creació col·laborativa d’una escultura sonora.

De la presó de Mataró al metavers
La tercera edició del LAVS es podrà seguir en streaming en obert a través de Twitch, i també tindrà la seva rèplica al metavers. Així, es podrà assistir al LAVS i participar a les seves activitats des de Sansar, la xarxa social de realitat virtual desenvolupada per Second Life. L´espai de VR del festival ha estat dissenyat per l´estudi d´arquitectura digital Post-Norm de Nova York, en conveni amb l´’empresa de realitat virtual VRNRG. Aquesta experiència de realitat virtual també es podrà visitar a la botiga Goufone de Mataró des del 25 de març.

La música electrònica més experimental
Fins a catorze artistes del circuit electrònic nacional i internacional presentaran les seves propostes de música experimental al festival LAVS, en concerts en directe que es programaran al llarg de les diferents jornades: Miguel Souto, Iou3r, Balago, Bambooh, Marc Nürel, Linalab, Turbulent , QBRNTHSS, Surolla, The Sickbeat, Dj Sher, iLLRa musiqein, Dune Ëden i Cine Núria.

Tecnologia, cultura, gastronomia i comerç
Mataró s’està posicionant entre les principals destinacions turístiques de proximitat gràcies a una oferta comercial i gastronòmica a l’alça i una aposta per la promoció de les noves tecnologies a través de la cultura i la formació. En aquest context, el festival LAVS havia d’ubicar-se en un edifici històric protegit com a bé cultural d’interès nacional, La Presó de Mataró, l’antiga presó de la ciutat. Projectada per Elies Rogent Amat i d’estil historicista, va ser el primer edifici civil d’Espanya que va utilitzar un sistema panòptic. Actualment, és la seu del M|A|C, Mataró Art Contemporani.

LAVS és una iniciativa de promotors i artistes locals de Mataró i està produïda per M|A|C Mataró Art Contemporani. A la seva organització també hi col·laboren altres institucions públiques i empreses privades: Cultura Mataró, Visit Mataró Promoció Turística i Comerç de Mataró, entitat que promociona la ciutat, la Casa de la Música, el parc tecnològic Tecnocampus, l’operadora de telecomunicacions Goufone, l’Hotel Atenea Port, NEM Negoci Empresa Mataró, Virtual Reality Energy, Institut d’Art & Culture Espronceda, la productora VIbbra, Kombutxa, Tenbei Concept i Aiguamoll Música.

Festival

La quarta edició del festival de música Maresme Sound aposta pels artistes locals

Published

on

By

Mataró acollirà el penúltim cap de setmana de març la quarta edició del festival Maresme Sound. Entre els dies 21 i 24, se celebraran 7 concerts en diversos escenaris de la localitat: Casal Aliança, Dòria Llibres, Pati del Cafè Nou i Espai Polivalent del Cafè Nou. 

Somebody, Sayo, Slow Connection, Cara Antiga, Tiger Mosquito, Carles Soriano i Sapo y Rana Dj Set seran els 7 artistes que presentaran els seus últims i més celebrats treballs al Maresme Sound. El cartell és una clara aposta de l’organització pels talents locals, confirmant l’excel·lent estat de l’escena musical de la capital del Maresme.

Somebody, pseudònim d’Agustí Calbet, serà l’encarregat de donar el tret de sortida al festival i és l’únic artista del cartell que no és originari de la comarca. Pujarà a l’escenari de Dòria Llibres el 21 de març a les 20.30 hores. El músic del Baix Montseny dona vida a un univers estètic, poètic i sonor que captiva i enamora. El seu so emergeix del cor del bedroom pop i està inspirat per la música alternativa nord-americana dels anys noranta, recordant a grans figures com Built to Spill, Elliott Smith i Pavement.

Paulina Mendes Balde, coneguda artísticament com a Sayo, és una cantant de rareses senegaleses establerta a Vilassar de Mar. Actuarà a l’Espai Polivalent del Cafè Nou el divendres 22 de març a les 20.30 hores. Amb influències que van des del R&B fins a la bachata i els ritmes africans, Sayo incorpora sons i melodies que reflecteixen la seva riquesa cultural i musical. La seva veu mel·líflua i un estil propi transporta els seus oients a través d’un viatge sonor carregat d’emoció i passió.

El 23 de març, a partir de les 20.30 hores, tindran lloc 3 dels 7 concerts de la quarta edició del Maresme Sound, que se celebraran al Casal Aliança. El grup de Mataró Slow Connection oferirà una experiència musical única que captura l’essència de diverses influències i estils, destacant en l’escena actual amb la fusió de sons inspirats pel shoegaze, el lo-fi i l’electrònica.

Cara Antigua presentarà les seves primeres cançons al festival, que van des del dormitori fins a la pista de ball, amb una forta influència pop. A través de les seves lletres, l’artista explora històries incòmodes que parlen de pèrdua i rancúnia. 

El quartet local Tiger Mosquito tancarà el cartell de la tercera jornada del Maresme Sound amb un concert carregat del seu explosiu rock’n’roll. El grup nascut a Mataró ha actuat en sales i festivals de tota la península, compartint escenari amb figures internacionals com Radioactivity, Wesley Fuller, Kid Congo, Les Lullies i Kurt Baker, entre d’altres.

L’últim dia de festival cedirà el protagonisme a dos artistes de Mataró, Carles Soriano i Sapo y Rana Dj Set, que actuaran a l’escenari del Pati del Cafè Nou a les 12 hores. Després d’anys de dedicació a diversos projectes musicals i col·laboracions, Carles Soriano fa un pas ferm en la seva carrera amb el llançament del seu primer EP en solitari, “Òrbita Lunar”. Aquesta nova aventura musical d’estil pop-rock representa un punt culminant per a l’artista, que ha aconseguit elevar les seves cançons a noves cotes de qualitat gràcies a la col·laboració de talentosos músics i professionals de renom.

Sapo i Rana DJ Set és un nou i vibrant duo de discjòqueis que fusiona el garatge i el rock’n’roll més clàssic amb l’electrònica i el punk ballable, creant una experiència sonora fresca i plena d’energia contagiosa.

Més informació i venda d’entrades a www.maresmesound.com

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.