Connect with us

Art Visual

The Bird Yellow publica aquest divendres nou disc i àlbum visual

Publicat fa

el

The Bird Yellow, nom artístic del músic i cineasta barceloní Gerard Vidal, torna a l’actualitat el 8 d’abril amb ‘I Always Cry For You Like Pink Honey Rain’, un fascinant migmetratge que arriba de la mà del seu esperat segon disc, compost per set noves cançons de les quals es van anticipar l’encomanadissa ‘Bedbug Lullabites‘ i l’èpica ‘Cold War‘, estrenades per Virginia Díaz al programa ‘180 grados’ de Radio 3. La peça ha estat produïda per GXXD TIME FILMS, l’equip creatiu format pel mateix Gerard al costat dels seus col·laboradors i amics Carlos Robisco i Joan Esteve. La premiére exclusiva tindrà lloc el dimecres 6 d’abril a les 20h als Cinemes Girona de Barcelona.

La història de la pel·lícula, plena de metàfores visuals, elegants coreografies i un imaginari sorprenent, té lloc durant la festa de comiat de dues persones; un “fins a reveure” agredolç que representa tant un final com un nou començament, en una atmosfera onírica en la qual es confonen realitat i somni. Amb la seva cuidada estètica i personatges entranyables, l’àlbum visual ofereix una manera alternativa i més poètica d’endinsar-se en les cançons i confereix al disc d’una identitat de conjunt, de tot. Les lletres es mostren a més a mode de subtítols, enfortint el vincle entre música i imatge.

PRESENTACIONS
Premiére àlbum visual
6 d’abril – Barcelona – Cinemes Girona

Directe amb banda
28 d’abril – Barcelona – Antiga Fàbrica d’Estrella Damm
1 de juliol – Vilanova i la Geltrú – Vida Festival

Gerard Vidal Barrena (Barcelona, 1995) és director de cinema, dramaturg i músic, graduat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra i completant els seus estudis a l’escola de cinema FAMU de Praga. Ha codirigit el curtmetratge ‘Celebració’, seleccionat al Nest Film Students del Festival de Sant Sebastià i guanyador del Premi SGAE Nova Autoria del Festival de Cine de Sitges. ‘Les dues nits d’ahir’, guanyadora a Millor Direcció i Millor Actor al Festival de Cine de Màlaga i nominada a Millor Pel·lícula als Premis Gaudí 2021, és la seva òpera prima, la qual codirigeix, coescriu i compon la seva banda sonora. Com a dramaturg publica la seva primera obra de teatre ‘Els que criden’ al 2016 (Editorial Cal Siller), participa al laboratori de teatre jove de la Sala Beckett ‘Malnascuts’ i coescriu ‘Wohnwagen’ (La Seca Espai Brossa 2016, Teatro Español de Madrid 2017, Premi BBVA de Teatre 2018). Com a músic, sota el nom de The Bird Yellow, ha publicat un primer disc (‘Little Kids’, 2018) i diversos senzills al llarg del 2020, entregant ara el seu segon treball sota l’auspici de Vida Records.

Art Visual

Torna a Nou Barris el Ròmbic, el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona

Published

on

By

Torna a Nou Barris el Ròmbic, el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona, celebrant el seu 10è aniversari. El Ròmbic continua apostant per aquest gènere artístic sovint als marges de les arts escèniques, sobretot quan està pensat per a un públic adult. Un festival coorganitzat de forma comunitària amb l’Associació Titellaire de Roquetes, la Casa Taller de Marionetas Pepe Otal, La Puntual i l’Ateneu Popular 9 Barris.

Dijous 25 abril | 20h | 10-12€
Mostra oberta sobre els cecs de Maeterlinck 
Què és allò que modifica el que veiem? On mirem? Què mostrem quan ningú ens mira? Cecs i cegues, semblen haver perdut el costum de fer cap moviment inútil, incapaços de prendre una decisió, habiten una illa cada cop més assetjada per la mar…

Divendres 26 abril | 20h | 10-12€
Pelele presenta ‘Los funestos esponsales de Don Cristóbal’
Recuperem un clàssic amb la companyia francesa Péléle, basant-se amb el teatre popular, ens presenta una historia amb música en directe, fent homenatge el gènere del titella de mà.

Dissabte 27 abril | 20h | 10-12€
Zero en Conducta presenta ‘La Phazz’
La imaginació d’Elliot era tan extraordinària que es va convertir en el mitjà per fer front a una realitat hostil. Amb ella va poder creuar oceans, volar, aturar el temps i fins i tot esquivar la por. Va créixer i la seva imaginació encara més. Engolit pel món lluminós que s’havia creat, no va veure que darrere seu, es projectaven ombres llargues, uns éssers que l’acompanyaven des de feia massa temps.

Divendres 26 i Dissabte 27 de 21h a 23h | GRATUÏT – Aforament Limitat
La Court des miracles presenta ‘De bestiae e humani’
Un recorregut artístic conduït per 10 artistes que descobrirà els racons més secrets de l’Ateneu, creat exclusivament per a l’ocasió.

Entrades ja a la venta! 10€ anticipada // 12€ taquilla

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.