Connect with us

Novetats discogràfiques

Ladilla Rusa presenta “La Padrina”, nou senzill en català amb Albert Pla, Alessio Arena i Giancarlo Arena

Publicat fa

el

La cançó és una tarantilla napolitana-catalana i representa l’avançament del seu nou àlbum, “Costumismo Mágico”, que veurà la llum el 29 d’abril.

El duo català Ladilla Rusa, format per Tania Lozano i Víctor F. Clares, presenten “La Padrina” la seva primera cançó en català, i ho fan amb les col·laboracions de luxe d’Albert Pla i els germans Alessio Arena i Giancarlo Arena, tots dos cantautors d’origen napolità.

“La Padrina” és una tarantilla tradicional que explica la història de Josefina, una senyora de Miralcamp, interpretada per Albert Pla, amb una doble vida: és la propietària d’una fleca de poble, alhora que és una narcotraficant amb molt de caràcter. Utilitza el forn com a centre d’operacions per distribuir per tota la comarca tota mena de drogues, que amaga intel·ligentment a les ensaïmades, els xuxos i els panellets.

Ladilla Rusa, com és habitual, tornen a barrejar el pop amb altres gèneres musicals i ho fan amb l’humor sempre per bandera. En aquesta ocasió firmen una de les lletres més esbojarrades, tota una òpera rock amb girs tant de guió com musicals, i amb un final cantat a dues veus, la dels germans Arena, en napolità.

La producció musical de “La Padrina” va a càrrec del productor de confiança de la banda, Ignacio Miranda, i participen a la lletra i la música també els germans Arena, dos dels cantautors més especials de Catalunya, i amics propers dels Ladilla Rusa. La col·laboració amb ells i amb Albert Pla, un dels artistes favorits de Tania i Víctor i tot un referent per a ells, és la cirereta d’aquesta cançó que compta a més amb la il·lustració de la portada a càrrec de Marina Capdevila. Aquest tema s’inclou al seu nou àlbum, “Costumismo Mágico”, LP que veurà la llum el 29 d’abril.

Novetats discogràfiques

“Cool World”, avançament del nou disc de Los Yolos

Published

on

No hi ha grup més lliure que Los Yolos. Sembla una hipèrbole, però és un fet. Cap banda no viu més aliena a modes i expectatives. No hi ha cap grup creant el seu univers personal amb tanta cura, ningú rescata el passat amb un encert semblant, ni ningú aposta tan decididament pel present com ells. La prova tangible del seu triomf ja és amb nosaltres, a “Cool World”, el primer avançament del seu imminent segon disc.

Los Yolos han anat cuinant la seva mitologia a foc lent. Nascuts a la calor de l’underground barceloní, madurats en directes subterranis i enregistraments furtius, la seva esquivava des del principi comparatives i idees preconcebudes. Si bé l’actitud, la immediatesa i la manca de prejudicis els entroncava amb un punk salvatge i visceral, les seves cançons tenen nervi pop i substrat novaoler. Los Yolos poden ser alhora Talking Heads, Radio Futura i Ciudad Jardín, però també miren de front a qualsevol grup punk de Brooklyn. Tenen gràcia tropical, verborrea vacilona i l’ambició dels grups que se saben amos d’un univers personal i intransferible. “Rock Ciudad” (2021) va ser la primera pedra sobre la qual construir el que serà, ho podem assegurar, un imperi.

“Cool World”, concretament, busseja en referents inesperats. Com a prova, el delirant film de Ralph Bakshi a què fa referència el títol. O aquest final de tema com Gabinete Caligari, en un crescendo entre marcial i barroc. Los Yolos piquen d’aquí i d’allà, travessant el tema amb la seva personalitat fortíssima, i són capaços de crear una mena d’himne d’un país inventat, àcrata i sensual. Un lloc que només hi cap a la imaginació d’un conjunt que té per bandera la imaginació i el desig. Això és “Cool World”.

Al clip de “Cool World”, dirigit per ells mateixos, Los Yolos il·lustren el seu particular edèn en forma d’antre calidoscòpic. L’univers delirant de la banda barcelonina entronca amb la new wave en un vídeo a mig camí entre el Milkbar Korova de la Taronja Mecànica i els divertits clips de Madness o The Beat. Una altra petita victòria del grup més lliure que hi ha.

Aquest single anticipa la sortida del seu nou disc “Nos siguen por delante”, en vinil gloriós, d’aquí a molt, molt poc. Gràcies, Yolos.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.