Connect with us

Novetats discogràfiques

Els barcelonins Aldrin y Collins tornen amb un nou single!

Publicat fa

el

Algú ho havia de dir; i, a més, cridar-ho ben alt: tots tenim por i fem el que podem per intentar ser feliços. No serveixen de res el postureig i els artificis amb què moltes vegades ens presentem al món des de les xarxes socials; de res valen les nostres grans i buides opinions o les nostres preteses veritats si en el fons som infeliços. Potser, reconèixer el que som, en la nostra vulnerabilitat i contradicció, és el primer pas per estar a gust al món. “Yoga i coca”, el nou single de la banda catalana Aldrin y Collins, és aquest crit de sinceritat, el reconeixement de la nostra condició humana més bàsica, la confessió de les nostres necessitats més honestes.

Expressat tot això en clau de rock alternatiu cru, fogós i directe, “Yoga i coca” marca el retorn, cada cop més endurit i elèctric, de la formació de Cerdanyola del Vallès. Després de més d’una dècada de trajectòria, i deixant enrere les melodies pop dels seus primers treballs, Aldrin y Collins han agafat embranzida i energia renovada durant la pandèmia per trencar en miques els dos anys de silenci i d’absència dels escenaris. Amb una fórmula que recorda la de Viva Belgrado o Japandroids, però que beu també de bandes com Nueva Vulcano, Bad Religion, Fugazi, Refused o Metz, el quartet barceloní presenta amb aquest primer avenç el que serà el seu cinquè treball discogràfic: Conciertoconsuelo, que veurà la llum passat l’estiu amb la col·laboració de Subpost Records, Ta-ta Boom! Records i Carcosa Records. Soroll, amor, teràpia i humor bateguen alhora en cinc temes resistents, desvergonyits i necessitats de calor i companyia.

Aldrin y Collins són Gerard Batllori (guitarra i veu principal), Xavi Hernández Navarro (bateria i cors), Pau Alcalde (guitarra i lletres) i David García (baix): una banda que, en contra del que sol passar, ha empitjorat les seves cançons. Durant 12 anys de trajectòria, i sempre des de Cerdanyola del Vallès (Barcelona), han passat de les melodies pop, les lletres críptiques i els teclats de les seves inicials La Vocación Optimista (2012) i Volador Trueno (2014) a un so eminentment elèctric, enèrgic, emotiu i menys produït, còmode entre el rock alternatiu nord-americà i l’escena guitarrera catalana. Els darrers dos treballs, Escuchas (2016) i Odisea en el Espacio de Confort (2018), tots dos amb el segell de confiança de Bcore, PYT y Musarañas, els ha permès oferir desenes de concerts a tota la península i en espais, festivals i iniciatives de tota mena a Catalunya. Fins que va arribar la pandèmia del cóvid, que els ha sumit en certa invisibilitat. Ara tornen amb un nou treball discogràfic de cinc temes: “Conciertoconsuelo”, del qual “Yoga i coca” és el seu primer avenç.

Novetats discogràfiques

Clara Peya estrena el nou single “Sota les dents” feat. Leo Rizzi

Published

on

By

“Sota les dents” parla de la incomoditat d’habitar un cos, de la violència i el maltractament que exercim sobre ell. La llavor i l’inici del nou disc, una oda a la imperfecció. 

És el tercer single del pròxim àlbum de Clara Peya, compost per tretze cançons cantades per tretze cantants, de les quals ja hem pogut gaudir de dos avançaments amb les veus d’Ede “Cerebralmente”, de Ferran Palau “El Tall”, i el pròxim 2 de juny amb una de les noves veus del pop espanyol amb més projecció Leo Rizzi “Sota les dents”.

Un projecte molt especial on també col·laboren Sílvia Pérez Cruz, Salvador Sobral, Albert Pla, Maren, Àlex Serra, Anna Ferrer, Iris Deco, Marina Herlop, Momi Maiga i Pol Batlle, i que sortirà a la llum al pròxim setembre. Ben aviat podrem veure les primeres dates de la gira!

El videoclip escenifica com sovint, ens esforcem i forcem per controlar les situacions de la vida sense ser conscients que justament quan deixem de pressionar i confiem, és quan les coses són capaces de moure’s i succeeixen.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.