Connect with us

Novetats discogràfiques

Els barcelonins Aldrin y Collins tornen amb un nou single!

Publicat fa

el

Algú ho havia de dir; i, a més, cridar-ho ben alt: tots tenim por i fem el que podem per intentar ser feliços. No serveixen de res el postureig i els artificis amb què moltes vegades ens presentem al món des de les xarxes socials; de res valen les nostres grans i buides opinions o les nostres preteses veritats si en el fons som infeliços. Potser, reconèixer el que som, en la nostra vulnerabilitat i contradicció, és el primer pas per estar a gust al món. “Yoga i coca”, el nou single de la banda catalana Aldrin y Collins, és aquest crit de sinceritat, el reconeixement de la nostra condició humana més bàsica, la confessió de les nostres necessitats més honestes.

Expressat tot això en clau de rock alternatiu cru, fogós i directe, “Yoga i coca” marca el retorn, cada cop més endurit i elèctric, de la formació de Cerdanyola del Vallès. Després de més d’una dècada de trajectòria, i deixant enrere les melodies pop dels seus primers treballs, Aldrin y Collins han agafat embranzida i energia renovada durant la pandèmia per trencar en miques els dos anys de silenci i d’absència dels escenaris. Amb una fórmula que recorda la de Viva Belgrado o Japandroids, però que beu també de bandes com Nueva Vulcano, Bad Religion, Fugazi, Refused o Metz, el quartet barceloní presenta amb aquest primer avenç el que serà el seu cinquè treball discogràfic: Conciertoconsuelo, que veurà la llum passat l’estiu amb la col·laboració de Subpost Records, Ta-ta Boom! Records i Carcosa Records. Soroll, amor, teràpia i humor bateguen alhora en cinc temes resistents, desvergonyits i necessitats de calor i companyia.

Aldrin y Collins són Gerard Batllori (guitarra i veu principal), Xavi Hernández Navarro (bateria i cors), Pau Alcalde (guitarra i lletres) i David García (baix): una banda que, en contra del que sol passar, ha empitjorat les seves cançons. Durant 12 anys de trajectòria, i sempre des de Cerdanyola del Vallès (Barcelona), han passat de les melodies pop, les lletres críptiques i els teclats de les seves inicials La Vocación Optimista (2012) i Volador Trueno (2014) a un so eminentment elèctric, enèrgic, emotiu i menys produït, còmode entre el rock alternatiu nord-americà i l’escena guitarrera catalana. Els darrers dos treballs, Escuchas (2016) i Odisea en el Espacio de Confort (2018), tots dos amb el segell de confiança de Bcore, PYT y Musarañas, els ha permès oferir desenes de concerts a tota la península i en espais, festivals i iniciatives de tota mena a Catalunya. Fins que va arribar la pandèmia del cóvid, que els ha sumit en certa invisibilitat. Ara tornen amb un nou treball discogràfic de cinc temes: “Conciertoconsuelo”, del qual “Yoga i coca” és el seu primer avenç.

Novetats discogràfiques

Gyoza presenten “Oppenheimer”, el musculós segon tema de “Ghost Tracks”

Published

on

By

Gyoza estrenen el segon i darrer tema del seu EP “Ghost Tracks”. “Oppenheimer“, que és com es titula la peça, aconsegueix agafar el pes guitarrer de la facció més frontal de “Early Bird” i amanir-lo amb un poder edificat a partir de cert pòsit industrial.

Tant “Oppenheimer” com “Bala Perdida” estan inclosos en un mini EP de temes concretats abans de l’etapa de “It Never Rains But It Pours” titulat “Ghost Tracks”. El treball va sortir a la llum el dimecres 30 de novembre, i va venir produït/mesclat per Adrià Marva, cantant i líder del conjunt barceloní. Tant el frontman com Xavi Montferrer, Àlex Fernández-Cardellach i Isaac Valdés van col·laborar en la concepció d’un “Ghost Tracks” que ja pot ser gaudit a les xarxes d’streaming habituals.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.