Connect with us

Novetats discogràfiques

BCore reedita dos 7″ de les mítiques bandes “HHH” i “L’Odi Social”

Publicat fa

el

Es reediten dues obres mestres de la cultura del subsol catalana, un 7″ de l’Odi Social i un 7″ dels HHH. Amb una edició especial 35 Aniversari d’un dels enregistraments més importants de la història del punk estatal, L’Odi Social van ser pioners i màxims exponents de l’època daurada del hardcore-punk barceloní dels 80, juntament amb bandes com Subterranean Kids, Anti/Dogmatikss o GRB.

La reedició en facsímil que respecta per primera vegada la mida i els detalls de l’edició original del 1986: format single, mítica portada desplegable (la idea dels quals van prendre dels discos de CRASS) i artwork complet. Remasteritzat per a vinil, s’han baixat les rpm de 45 a 33 per optimitzar la qualitat de so. Cinc cançons agressives, directes i històriques. Tiratge limitat de 800 vinils (200 en vermell transparent).

La segona reedició serà pel trio HHH (Harina de Huesos Humanos) que són considerats un dels grups pioners de l’escena Hardcore/Punk estatal, juntament amb Subterranean Kids i Anti-Dogmatikss. Editat originalment al 1990, “A por ellos…” va ser el primer disc d’estudi després de la demo “Sin identidad!!!” i l’EP “Intel·lectual punks”, i per a molts fans també la millor gravació. 27 cançons ultra ràpides, entre les quals destaquen “Otro Belfast”, “Al otro lado de las Ramblas” o “Tiempo” que es van convertir automàticament en clàssics de la banda. A “A por ellos…” el so de HHH es va obrir a noves influències i s’escolten ecos de metall en cançons com “Algo huele a podrido” (y no es precisamente mi culo), o de Dead Kennedys i Chaos UK.

Espectacular disseny a càrrec de Pablo López (Rumble Records) amb lletres, textos i fotos, i dibuix original de Jose X a la contraportada, que encaixa a la perfecció amb l’agressivitat de la música de HHH. Edició limitada de 500 còpies (200 en vinil vermell transparent). Co-editat per BCore Disc i Potencial Hardcore.

Pre-Order de les dues edicions: Data de sortida 11 d’octubre de 2022

Més info a BCoreDisc.ccom

Novetats discogràfiques

“Cool World”, avançament del nou disc de Los Yolos

Published

on

No hi ha grup més lliure que Los Yolos. Sembla una hipèrbole, però és un fet. Cap banda no viu més aliena a modes i expectatives. No hi ha cap grup creant el seu univers personal amb tanta cura, ningú rescata el passat amb un encert semblant, ni ningú aposta tan decididament pel present com ells. La prova tangible del seu triomf ja és amb nosaltres, a “Cool World”, el primer avançament del seu imminent segon disc.

Los Yolos han anat cuinant la seva mitologia a foc lent. Nascuts a la calor de l’underground barceloní, madurats en directes subterranis i enregistraments furtius, la seva esquivava des del principi comparatives i idees preconcebudes. Si bé l’actitud, la immediatesa i la manca de prejudicis els entroncava amb un punk salvatge i visceral, les seves cançons tenen nervi pop i substrat novaoler. Los Yolos poden ser alhora Talking Heads, Radio Futura i Ciudad Jardín, però també miren de front a qualsevol grup punk de Brooklyn. Tenen gràcia tropical, verborrea vacilona i l’ambició dels grups que se saben amos d’un univers personal i intransferible. “Rock Ciudad” (2021) va ser la primera pedra sobre la qual construir el que serà, ho podem assegurar, un imperi.

“Cool World”, concretament, busseja en referents inesperats. Com a prova, el delirant film de Ralph Bakshi a què fa referència el títol. O aquest final de tema com Gabinete Caligari, en un crescendo entre marcial i barroc. Los Yolos piquen d’aquí i d’allà, travessant el tema amb la seva personalitat fortíssima, i són capaços de crear una mena d’himne d’un país inventat, àcrata i sensual. Un lloc que només hi cap a la imaginació d’un conjunt que té per bandera la imaginació i el desig. Això és “Cool World”.

Al clip de “Cool World”, dirigit per ells mateixos, Los Yolos il·lustren el seu particular edèn en forma d’antre calidoscòpic. L’univers delirant de la banda barcelonina entronca amb la new wave en un vídeo a mig camí entre el Milkbar Korova de la Taronja Mecànica i els divertits clips de Madness o The Beat. Una altra petita victòria del grup més lliure que hi ha.

Aquest single anticipa la sortida del seu nou disc “Nos siguen por delante”, en vinil gloriós, d’aquí a molt, molt poc. Gràcies, Yolos.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.