Connect with us

Festival

BIS Festival completa el seu cartell per al 12 de novembre a Sala Paral·lel 62 de Barcelona: Mercromina, Maria Rodés i L’Estrella de David, Malamute, Medalla, Ghost Transmission i Monamí DJ

Publicat fa

el

El festival anuncia la seva nova edició a la Sala Paral·lel 62 (abans Barts) el proper 12 de novembre i celebrarà una festa de presentació gratuïta al Centre Cultural Albareda.

Tornen les Barcelona Independent Sessions en el format habitual de festival d’un dia. El festival completa el cartell d’una de les seves edicions més eclèctiques amb el retorn de Mercromina al format sala a Barcelona després de gairebé 20 anys. Bis Festival, sempre buscant un cartell que sorprengui el seu públic, porta de tornada a una de les bandes més estimades de l’escena independent del nostre país, una ocasió única per retrobar-se amb els temes de discos tan emblemàtics com Hullahop o Bingo.

María Rodés i L’Estrella de David seran els encarregats de la nota més intimista de la nit, presentant ‘Contigo’ en format acústic, el seu aclamat projecte conjunt per primera vegada a Barcelona. Una col·lecció de cançons de tall folk i aires country que promet esdevenir un dels grans moments de l’edició.

Tampoc faltaran la ironia més pop de Malamute, tancant la seva minigira de tardor al festival, les guitarres més àcides de Medalla ni el noise rock de Ghost Transmission presentant el seu últim ‘Get Me High’, un disc amb ressons al rock dels 60s. Als plats, un DJ experimentat de l’escena independent com és Monamí, posarà la cirereta a una jornada plena de bona música.

El festival celebrarà també la seva ja clàssica festa de presentació gratuïta al Centre Cultural Albareda el 5 de novembre. Pararrarayos presentaran el seu últim EP, ‘Electricitat’ mentre que les noies de dA ens portaran un dels directes més potents de l’escena emergent de la ciutat.

Les entrades per al dia 12 de novembre a Paral·lel 62 ja estan a la venda a un preu de 30 euros + despeses de gestió a Dice.fm

Bis Festival
BIS Festival va sorgir com una proposta per dinamitzar la indústria musical actual a la ciutat, apostant per la música emergent. En uns moments en què la cultura en general i el món de la música en particular passen per un dels seus pitjors moments, BIS es vol convertir en un aparador efectiu i útil per als petits segells independents, apostant any rere any per enfortir l’escena independent de la ciutat.

Festival

BOCA, el festival de música creat per i per a adolescents, completa el cartell amb Santa Salut i Munic HB

Published

on

By

BOCA, el festival de música per a joves d’entre 14 i 17 anys, completa el cartell de la seva segona edició, que tindrà lloc el dissabte 2 de març al Hall del CCCBde Barcelona. Després d’haver anunciat el mes de desembre passat als dos primers artistes confirmats, Kuu i Martigo, ara anuncia la resta del line up amb dos noms molt potents: Santa Salut i Munic HB.  Les entrades per al BOCA ja estan a la venda en la plataforma DICE per 5€

BOCA es tradueix en una proposta única que es distingeix per la seva innovació, diversitat i accessibilitat, i que a més ha estat guardonat amb el premi Impulsa Cultura, gràcies al projecte participatiu i de co-creació Muntem Un Festival, creat per un Consell Jove, un grup de joves d’entre 15 i 19 anys i que s’encarrega d’organitzar i gestionar el festival. Així doncs, BOCA va més enllà de ser simplement un esdeveniment de música per a adolescent i fet per ídem, sinó que és un espai que advoca pels drets culturals d’aquesta població, brindant-los un entorn segur, acollidor i divertit per a viure una experiència cultural, col·lectiva i presencial.

Santa Salut

Encapçalant el cartell del BOCA estarà la sabadellenca Santa Salut, que arribarà al festival trepitjant fort i captivarà al públic juvenil amb els seus temes de temàtica social, revolucionària i feminista amb ritmes energètics. L’artista va debutar en petits escenaris en 2018 amb la seva primera maqueta “Converses Internes”, que incloïa hits com ara Bala Perdida, Herida Abierta, 90 Retro o Marcada i, des de llavors no ha parat de créixer fins a omplir sales i festivals de renom. Ara, presenta el seu nou disc “Discordia“, que la portarà de gira per tota Espanya, Europa i fins i tot LATAM. D’altra banda, estarà Munic HB (imatge principal), que és sens dubte un dels noms revelació de la present temporada en la música urbana en castellà. Nascut també a Sabadell però d’origen gambiano, el jove s’ha proposat a revolucionar el panorama amb la seva proposta musical i els seus temes que van del trap melòdic fins a les seves arrels en el afrobeat i el amapiano. Gràcies a que “ShazamPredictions” x Apple Music ho va posar en les seves llistes, va poder embarcar-se en una extensa gira per tota la península, destacant que va ser teloner de Duki en el Wizink Center i el Palau Sant Jordi. En el BOCA 2024, presentarà el seu nou i acabat d’estrenar EP al costat de Kabasaki “UN DÍA MALO PARA CELEBRAR“.

Una de les primeres artistes confirmades per al Festival BOCA va ser Kuu que, malgrat tenir tan sols 19 anys, ja porta un temps experimentant amb la música a l’estudi amb Roots, el productor d’artistes nacionals de la talla de The Tyets i Mushka. Kuu té les idees molt clares i ja sap que el pop electrònic és el seu camí dins la indústria, per la qual cosa a partir de 2024 començarà a publicar els seus primers temes. D’altra banda, l’altre artista ja confirmat és Martigo que, en molt poc temps, s’ha posicionat com la nova joia emergent de l’escena urbana de Mataró. El jove combina el reggaeton i el pop per a crear temes vibrants i ballables, acompanyats amb lletres molt intenses. Martigo ja ha llançat un mixtape, el qual va compondre completament en català i va batejar com XARNEGO. Un projecte que inclou 8 temes com Sakura o Surt el Sol, i que juntament amb tots els altres tocarà al BOCA.

BOCA va néixer a partir del programa ‘Muntem un Festival’– una proposta educativa innovadora que es va integrar des de 2016 als centres públics de secundària de Barcelona, i on  l’alumnat de l’ESO treballa en el disseny, producció i realització d’un mini festival de música exclusivament per a la seva franja d’edat, acompañat per una comunitat de professionals de la indústria de la música. Després de l’èxit de la seva primera edició, dóna recer a un grup que normalment és exclòs de la cultura dels festivals: els adolescents menors d’edat. Així, BOCA vol ser una plataforma d’exhibició per als artistes locals, i donar lloc a un festival on tinguin cabuda dinàmiques d’oci de diferents sensibilitats amb la condició d’aconseguir una major transversalitat dins dels gustos i preferències de lxs jovxs, en un entorn completament adolescent.
Amb aquest propòsit, el Festival BOCA es concep com un espai cultural i social propi per a joves d’entre 14 i 17 anys, on poden explorar la connexió amb la música en directe i potenciar la seva creativitat natural a través de diverses activitats multidisciplinàries. Aquest projecte innovador de co-creació prioritza l’accés equitatiu a la cultura per als joves, fomenta la seva participació cultural en els espais públics, impulsa l’activisme cultural i defensa els drets culturals de la comunitat adolescent. Com era d’esperar, el festival es presenta com un esdeveniment feminista i inclusiu, que compta amb un Punt Lila. Aquest espai segur i respectuós garanteix que tots els assistents es sentin benvinguts i a gust en un entorn 100% adolescent.

El Consell Jove 2023/2024 encarregat d’organitzar, gestionar i co-crear aquesta edició del festival és molt divers i representa un ampli ventall de barris de la ciutat. Està format per quinze noves incorporacions, joves d’entre 15 i 19 anys, i està acompanyat per cinc participants del Consell Jove del BOCA de 2022, lxs quals actuen com mentorxs per a ajudar les noves generacions a poder créixer dins del projecte després de la seva passada experiència. Això  els va portar a més a estar nominats en els Music Cities Awards 2023 als EUA, i a guanyar el Premi Impulsa Cultura 2023 de la Fundació Catalunya Cultura, un premi que impulsa, secunda i visibilitza al projecte presentat en el programa IMPULSA CULTURA que més ha destacat per la seva excel·lència artística i capacitat transformadora.  

Què: Festival BOCA
Quan: dissabte 2 de març 2024
On: Hall del CCCB (C/Montalegre, 5)
Quant: 5€ 

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.