Connect with us

Festival

El BIS Festival finalment se celebra en petit comitè aquest 4/12, amb Zesc i Navarri

Publicat fa

el

El BIS Festival va iniciar el 2020 amb les mateixes il·lusions de sempre: el festival arribava a la seva 12a edició, en circumstancies normals s’hagués celebrat el passat 25 d’abril repetint ubicació, la fàbrica de creació de Fabra i Coats, organitzant la fira discogràfica independent durant tota el dia i amb el colofó de finalitzar la jornada de concerts amb alguns dels grups més interessants de la escena underground independent.

Els organitzadors comenten “Som concients de la situació actual, però també mantenim les il·lusions intactes, i com encara n’hi ha marge fins que acabi l’any per poder celebrar l’edició 2020, no volem donar per cancel·lada definitivament l’edició d’aquest any. Si tenim oportunitat, per mínimes que siguin les possibilitats, i sempre evidentment respectant les mesures de seguretat, ho fariem sense dubtar. Ja sabeu que diuen que la cultura és segura i no dubtem de que així és. Per tant, com el marge existeix, podem afirmar ara per ara que el BIS Festival encara no s’ha cancel·lat definitivament en la seva edició de 2020”.

Degut les circumsàncies, s’ha decidit pel BIS petit, l’habitual jornada prèvia del BIS al Centre Cultural Albareda, es manté la data reprogramada fa mesos per al proper 4 de desembre. Com ja es va anunciar en el seu moment abans de la cancel·lació de la edició d’abril , Navarri i Zesc havien de ser els grups que compartirien escenari a l’Albareda.

Així continuarà sent el proper 4 de desembre (18.30h). L’aforament serà limitat (només 50 espectadors) i es mantindran les mesures que marquen ara per ara les autoritats (ús de mascareta obligatoria, distància de seguretat, tots asseguts…). ENTRADES EXHAURIDES!

LES BANDES
Zesc és un grup format per Judit M. Gené (teclats i veus), Francesc Gil (guitarra i veus) i Quentin Lionmane (bateria). El grup neix a partir del projecte personal de Cesc i presenta l’EP “SETH”, el primer treball auto editat i disponible a totes les plataformes digitals. Zesc es mou entre el garatge de muntanya i el pop de guitarres esmolades, teclats sintetitzats, balenes siderals i reverberació sorollosa. “Des del nostre naixement ens hem mogut pel circuit local del baix Vallès i també hem quedat semifinalistes del Proyecto Demo 2019 de Radio 3 i seleccionats pel SONA 9 del 2019, fet que ens va portat a tocar a l’Antiga Fabrica d’Estrella Damm”.

Navarri neix de la inconsciència de Rubén Navarri, capo del festival Maldaltura, d’embarcar-se en aventures condemnades al naufragi, com ell mateix diu. En aquesta travessia l’acompanya una tripulació experta formada per Aleix Benet al baix (Triángulo Estéreo), Armand Laplana a la bateria (Santa RitaFighter PillowTriángulo Estéreo) i Pedro Font a la guitarra (4 HivernsHache RetamarTriángulo Estéreo). Publiquen el seu primer EP, titulat “Seat Ronda”, i abans de la pandèmia varen estar polint el seu directe a diverses sales de la ciutat omplint llocs com l’Heliogàbal o Ultra-Local Records.

Festival

NEU! Festival acomiada la seva reeixida novena edició

Published

on

By

El cap de setmana passat el NEU! Festival va posar el colofó a una nova edició que va deixar 12 dies de programació i 24 actuacions, en què han tingut cabuda tant propostes emergents com projectes més consolidats de la nostra escena, a més d’una nova iniciativa: el NEU! PRO.

El cap de setmana passat el NEU! Festival va finalitzar la novena edició després de dotze dies de programació i un més de 3.000 assistents. Durant la celebració, han tingut lloc 24 actuacions en un total de 13 sales, teatres i espais públics de la ciutat de Girona.

El festival va clausurar la seva edició amb dos dies de programació àmplia i variada. El 27 de gener es va celebrar la primera edició del NEU! PRO, esgotant les places disponibles, de manera que s’erigeix com una nova fira professional a tenir molt en compte al sector. Els espectadors van poder assistir a col·loquis de Dani Poveda (director del Vida! Festivla) i SHB. (productor de Morad o Bad Gyal), oa una taula rodona entre Cala Vento, Rufus T. Firefly i Joan Luna (director de Mondo Sonoro). També va tenir lloc la retransmissió en directe del podcast “Simpatia per la indústria musical”, on Carlos Galán (CEO de Subterfuge) entrevistava Santi Carrillo (director editorial de Rockdelux). La jornada va finalitzar amb els concerts d´Amanda Miranda i Ernest Crusats (La Iaia).

El dissabte 28 va tenir lloc la clausura oficial amb magnificència, amb el públic abarrontant la sala La Mirona per assistir a una jornada amb diverses actuacions en format festival que va comptar amb diversos plats forts, com el concert de Rufus T Firefly per primera vegada a la ciutat, o la darrera actuació de Ferran Palau abans d’una aturada indefinida. També va tenir la presentació d’“Hola Elefante”, el nou àlbum de XEBI SF, (director del festival), o l’esperada actuació de Gáldrick, que va presentar el seu debut “Luz de Fondo”.

El festival tanca la novena edició amb un balanç molt positiu i amb la mirada posada en la propera, en què complirà el seu desè aniversari i aquí estarem tots per celebrar-ho.

Foto principal Gemma Martz

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.