Connect with us

Festival

El BIS Festival finalment se celebra en petit comitè aquest 4/12, amb Zesc i Navarri

Publicat fa

el

El BIS Festival va iniciar el 2020 amb les mateixes il·lusions de sempre: el festival arribava a la seva 12a edició, en circumstancies normals s’hagués celebrat el passat 25 d’abril repetint ubicació, la fàbrica de creació de Fabra i Coats, organitzant la fira discogràfica independent durant tota el dia i amb el colofó de finalitzar la jornada de concerts amb alguns dels grups més interessants de la escena underground independent.

Els organitzadors comenten “Som concients de la situació actual, però també mantenim les il·lusions intactes, i com encara n’hi ha marge fins que acabi l’any per poder celebrar l’edició 2020, no volem donar per cancel·lada definitivament l’edició d’aquest any. Si tenim oportunitat, per mínimes que siguin les possibilitats, i sempre evidentment respectant les mesures de seguretat, ho fariem sense dubtar. Ja sabeu que diuen que la cultura és segura i no dubtem de que així és. Per tant, com el marge existeix, podem afirmar ara per ara que el BIS Festival encara no s’ha cancel·lat definitivament en la seva edició de 2020”.

Degut les circumsàncies, s’ha decidit pel BIS petit, l’habitual jornada prèvia del BIS al Centre Cultural Albareda, es manté la data reprogramada fa mesos per al proper 4 de desembre. Com ja es va anunciar en el seu moment abans de la cancel·lació de la edició d’abril , Navarri i Zesc havien de ser els grups que compartirien escenari a l’Albareda.

Així continuarà sent el proper 4 de desembre (18.30h). L’aforament serà limitat (només 50 espectadors) i es mantindran les mesures que marquen ara per ara les autoritats (ús de mascareta obligatoria, distància de seguretat, tots asseguts…). ENTRADES EXHAURIDES!

LES BANDES
Zesc és un grup format per Judit M. Gené (teclats i veus), Francesc Gil (guitarra i veus) i Quentin Lionmane (bateria). El grup neix a partir del projecte personal de Cesc i presenta l’EP “SETH”, el primer treball auto editat i disponible a totes les plataformes digitals. Zesc es mou entre el garatge de muntanya i el pop de guitarres esmolades, teclats sintetitzats, balenes siderals i reverberació sorollosa. “Des del nostre naixement ens hem mogut pel circuit local del baix Vallès i també hem quedat semifinalistes del Proyecto Demo 2019 de Radio 3 i seleccionats pel SONA 9 del 2019, fet que ens va portat a tocar a l’Antiga Fabrica d’Estrella Damm”.

Navarri neix de la inconsciència de Rubén Navarri, capo del festival Maldaltura, d’embarcar-se en aventures condemnades al naufragi, com ell mateix diu. En aquesta travessia l’acompanya una tripulació experta formada per Aleix Benet al baix (Triángulo Estéreo), Armand Laplana a la bateria (Santa RitaFighter PillowTriángulo Estéreo) i Pedro Font a la guitarra (4 HivernsHache RetamarTriángulo Estéreo). Publiquen el seu primer EP, titulat “Seat Ronda”, i abans de la pandèmia varen estar polint el seu directe a diverses sales de la ciutat omplint llocs com l’Heliogàbal o Ultra-Local Records.

Festival

OMBRA Festival presenta el cartell complet de la seva 5a edició. De l’1 al 3 de desembre

Published

on

By

OMBRA Festival, festival bolcat a la part més fosca i intrínseca de la música electrònica, incorpora els últims noms que arrodoneixen el cartell de la que és ja la cinquena edició, que tindrà lloc del 30 al 3 de desembre. Així, s’incorporen al line up de la programació de dia Neon Electronics, Terence Fixmer, Ancient Methods i Electro Dj Squad, ia la nocturna Ramon Moya, Uri Callejo, Dafoe, Curses, Carlos Grabstein, Philip Strobel i Omar. Tots ells, se sumen als ja anunciats Kris Baha & GHOSTS IN THE MACHINE, Little Nemo, Mitra Mitra, Monolith o The Invincible Spirit, entre molts més.

A més, OMBRA anuncia també el programa de la seva jornada d’inauguració, que tindrà lloc el dijous 30 de novembre a l’Antiga Fàbrica de Mercedes, i en què es podrà gaudir d’activitats paral·leles com ara exposicions, instal·lacions visuals i intervencions i xerrades de figures representatives de l’escena.

Aquest any com a novetat, per a la programació diürna canvia la seva ubicació habitual i es trasllada a un nou i captivador espai que captura a la perfecció l’essència de l’estètica industrial del festival, l’Antiga Fàbrica ENMASA Mercedes-Benz. D’altra banda, la Sala Upload continuarà sent el lloc encarregat d’allotjar tota la programació nocturna, com ja és costum.

L’OMBRA Festival porta cinc edicions abastant una variada selecció de gèneres sovint relegats al món dels festivals, i que van des del post punk i la minimal wave fins a l’EBM/industrial, l’electro, l’italo o el synth. És, definitivament, l’esdeveniment que més experimentació sonora i energia intransigent ofereix del país, a més de prometre una experiència immersiva completa a tothom que hi assisteixi. La primera part del line up de l’OMBRA, que va ser anunciada el mes de juliol passat, ja comptava amb noms de la talla de Little Nemo, Derriere Le Miroir, Inspirable Spirit, Spike Hellis, Monolith, Codex Empire, Linear Movement, Tamburi Neri o Tolouse Low Trax. Ara, al festival de música electrònica underground d’avantguarda se li sumen artistes com Neon Electronics, Terence Fixmer, Ancient Methods, ElectroDj Squad, Ramon Moya, Uri Callejo, Dafoe, Curses, Carlos Grabstein, Philip Strobel i Omar.

Terence Fixmer

Entre aquestes darreres confirmacions hi ha Neon Electronics, el grup compost per Dirk Da Davo, Glenn Keteleer i el baixista Pieter-Jan Theunis que arriba a OMBRA disposat a presentar la seva proposta d’EMB i post-punk electrònic. També hi haurà Terence Fixmer, un dels artistes referents de MUTE i destacada figura a l’escena de la música electrònica mundial; Ancient Methods, el DJ i productor que s’incorpora al line up amb el seu techno fosc i industrial, i Electro Dj Squad, un col·lectiu d’artistes espanyols format per Internal Operator, Elmer Davy, Robert Cosmic i Asymmetric80, que oferiran els seus DJ sets plens de ritmes trencats, gruixuts i contundents. Pel que fa a la proposta nocturna, organitzada en col·laboració amb la Sala Upload, estarà composta de reconeguts talents locals, com ara Ramon Moya, Uri Callejo i Dafoe, juntament amb selectors internacionals molt destacats com són Curses, Carlos Grabstein, Philip Strobel i Omar.

L’edició 2023 de l’OMBRA comptarà amb Mitra Mitra, el duet format per Violet Candide and Mahk Rumbae que destaca per la música electrònica minimalista i la influència del post punk clàssic; o The Exaltics, el projecte que encapçala Robert Heise amb actuacions de la seva particular versió de la música electro i àcida. A més, també es presenten la banda alemanya dels 80s The Invincible Spirit, i també Codex Empire, un altre dels projectes de Mahk Rumbae, que també forma part de Mitra Mitra, i que s’endinsa al costat més experimental i fosc del gènere. Els que tampoc no han volgut perdre’s el festival són Linear Movement, la banda de Peter Bonne, el qual va formar part d’altres bandes com Autumn, Twilight Ritual i A Split-Second, i que farà el seu primer concert en 40 anys a l’OMBRA. També hi serà present Spike Hellis, la banda emergent de LA que es presentarà per primera vegada a Espanya i els sets de la qual incorporen elements que van des de l’industrial, el techno, el freestyle, l’EBM i l’electro per crear temes pop experimental foscos.

Spike Hellis

OMBRA Festival també presenta propostes d’artistes que s’han incorporat més recentment a aquesta indústria, com ara I Tpame I Tvrame, el projecte industrial/cold wave d’Albània/Kosovo, que fusiona música tradicional amb sons electrònics avantguardistes; SpammerHeads, el duet valencià emergent de Soil records, o la banda HAMMERSHØI, influenciada per l’expressionisme alemany i creadors de composicions mecàniques i fredes.

Per a la jornada d’inauguració, que tindrà lloc el dijous 30 de novembre de 15:00 a 23:00ha l’Antiga Fàbrica de Mercedes, es podrà gaudir d’una variada proposta d’activitats paral·leles com exposicions, instal·lacions visuals i intervencions i xerrades de figures representatives de l’escena, cadascuna, repartides en tres sales diferents. Algunes de les més destacades són l’exposició del polifacètic artista suís H.R. Giger, considerat un dels artistes més importants del panorama contemporani, amb molts vincles amb l’Art Fantàstic, així com amb el simbolisme i el surrealisme i conegut per haver dissenyat les criatures i escenaris de les pel·lícules d’Alien i altres pel·lícules. Una altra de molt interessant és el xou de FA amb Pedro Maia, ia més totes les conferències PRO i internacionals com la MAYAKI Series Introduction amb el seu director creatiu Gerardo Martinez o la masterclass d’UMWELT sobre com produir un tema en viu.

Els abonaments del segon llançament i les entrades de dia per a OMBRA Festival 2023 ja són a la venda a Eventix. D’altra banda, els esdeveniments nocturns a la Sala Upload requeriran una entrada addicional a un preu reduït de 10€, a causa de la capacitat limitada de la sala.

OMBRA Festival 2023
Dates: 1, 2 i 3 de desembre
Lloc: Àntiga Fabrica ENMASA Mercedes-Benz (C/ de Sant Adrià, 65, 08030 Barcelona) y Sala Upload (Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13, 08038 Barcelona)
www.ombrafestival.com

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.