Connect with us

Novetats discogràfiques

“Recuerda”, primer single del nou disc dels valencians Tercer Sol

Publicat fa

el

El primer single d’avançament del nou disc dels Tercer Sol, “Recuerda”, és un tema pop amb reminiscències post-punk que emparenta amb altres bandes valencianes com La Plata o Antiguo Régimen i en què s’escolten ecos dels The Cure més pop o d’uns primers R.E.M. Un tema evocador però amb una base rítmica aclaparadora que bé pot servir per enganxar-te uns balls, o per recordar que aquest gat que ja no hi és.

En molts moments de “Presentimiento” gairebé pots escoltar com cremen les vàlvules dels amplificadors, igual que en cançons de Primal Scream, The Jesus & Mary Chain, Spiritualized, Yo La Tengo, The Velvet Underground o Black Rebel Motorcycle Club que porten al teu cap mitja vida. València no és Manchester, però les 10 cançons que formen part d’aquest segon disc dels llevantins tenen més en comú amb les nits plujoses i fosques del Northern Quarter que amb el sol de maig de Ruzafa. Ni tan sols un miracle podria relacionar els gairebé 40 minuts que dura el nou disc “Presentimiento” amb res que recordi el Mediterrani.

Han canviat algunes coses des del seu anterior treball, Lejos (2019), María Inglés (Típex, Smmrsl) ha substituït Adrián Polo al baix; Santi García s’ha encarregat de l’enregistrament i les barreges –aconseguint una profunditat en alguns passatges propera als moments més densos de Ride o The Cure–; ha aparegut per primer cop el color en una de les seves portades (la il·lustració és de Joel González Salgado); i, potser el més important: Tercer Sol ara tenen el més semblant a un single. Es diu “Recuerda” i pot funcionar com aquesta empenta inesperada que atregui els milers de fanàtics del pop fosc, sentimental, nostàlgic i underground, a l’univers que tanca aquest excel·lent segon disc dels Tercer Sol. I, una vegada allà, es donaran de cara amb el ritme hipnòtic i viscós de “Presentimiento”, amb la melodia famolenca del tema “A la Valle de la Piedra” o amb la tensió suspesa i borrosa de “Inseparables”, on Almirall xiuxiueja: “Abrázame, no te separes de mí/ que yo quiero sentir el calor pegado a ti”.

Tercer Sol estan llestos per a aventures més importants i “Presentimiento”, editat a BCore, hauria de ser el disc que els porti a aconseguir-les.

Texte: Pepo Márquez
Foto: Laura Amado

TERCER SOL “Presentimiento” LP
Sortida: 3/2/2023

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.