Connect with us

Festival

La cinquena edició del Ferrish Fest apunt

Publicat fa

el

Cinc bandes componen el cartell de la cinquena edició del Ferrish Fest, celebrat a La Mirona de Salt. Aquest festi és un homenatge, una festa, una celebració de la vida, l’amor i l’amistat. Organitzat per l’associació Ferrish Fest, activa l’escena gironina, que falta li fa. Pels amants de l’skate i la bona música, aquest és el teu festival.

TEENAGE BOTTLEROCKET han esdevingut clàssics del gènere. La banda nord-americana de pop punk original de Laramie (Wyoming) formada l’any 2000 pels germans Ray i Brandon Carlisle, segueix els passos dels Ramones, Screeching Weasel o Descendents. Amb una discografia extensa i una gira per les Espanyes, que inclou parada al @FerrishFest, venen a presentar-nos el seu últim album: Sick Sesh! (Febrer 2022) un disc més eclèctic i divers, amb cançons ràpides i rabiosament roqueres i altres més melòdiques amb mitjos temps. La posada en escena és pura energia contagiosa i els seus concerts són plens de bones vibracions.

ADRENALIZED és un grup format per quatre músics amb seu a Donostia-Sant Sebastià, al País Basc. Van fundar el grup al 2006, i actualment tenen una àmplia experiència i 4 discs. Les seves influències són molt variades i van des del hardcore melòdic dels 90 fins al trash-metal o, fins i tot, el grind-core. Entre aquestes bandes podem trobar els Bigwig, Propagandhi, Belvedere, Satanic Surfers, MUTE… i clàssics com els NOFX, Lagwagon o Pennywise. El seu últim disc, Operation Exodus (‘La Agonía de Vivir’, 2019) és un àlbum de 12 cançons de ritme ràpid, ple de riffs ràpids de guitarra, fills de bateria, licks tècnics i melodies vocals, així com també parts instrumentals inexplorades. La suma de tot plegat representa un pas endavant per a la banda.

LA TOSCA BRAVA neix fa quasi 16 anys quan uns nostàlgics pretenien recuperar clàssics del rock i el punk per a fer farra. La tripulació ha canviat i hi han passat mariners de vaixells com Komando Moriles, the Gruixuts, La Suite Mosquito, Kitsch, Mazinger peta,Zuma o Tipuaixí, malgrat els canvis el nostre rumb és el mateix. Tornem a navegar després d’una època de Maregassa pandèmica. Celebrarem els més 15 anys amb vells himnes i cançons remenant el clatell per a celebrar els que hi són i els que no.

SUPER HEAVY BRICKS és un col-lectiu de músics i amics que té la base d’ operacions a la Bòbila de Palafrugell, bressol de l’ escena punk-rocker underground de la provincia de Girona. En Pifa, Pecas, Marc i en Lluís es tornen a reunir després de tocar amb diferents bandes com 13th Magic Skull, Handclappers, Without o Bad Mongos i creen S.H.B, on les diferents sensibilitats i caràcters exploten en cançons directes, nues i atomitzades.’

AGAINSTERS. Des dels afores de Barcelona i esperant per assaltar les ones, Againsters els han dit des de “superbanda” fins a “pandilla de fòssils”. Els ancians diuen que els membres solien tocar en diverses bandes fa temps, però ningú ho pot saber amb certesa: la banda no en vol parlar i ningú escolta ja els ancians. De tota manera, a ningú no li importa massa. Againsters munten tempestes a l’escenari cada cop que poden, deixant un retrogust de gelatina i querosè. Fan el tipus de música punk amb què voldries ballar, si no estiguessis tan ocupat intentant desxifrar les lletres. Ràpid i amb groove? Sí. Tornades coreables? De vegades. Melodies enganxoses? Yeah. Dóna-li al play i no t’oblidis de buscar-los a internet o veure’ls en directe quan arribin al teu barri. Tenen editat un EP de 5 cançons “Fast Forward to Breakfast” año 2021 i aquest any 2022 han editat un LP amb 12 cançons “Sweet Sweet Weekend”.

𝐇𝐎𝐑𝐀𝐑𝐈𝐒
18.30 h. – Portes
19.00 h. – 𝐒𝐔𝐏𝐄𝐑 𝐇𝐄𝐀𝐕𝐘 𝐁𝐑𝐈𝐂𝐊𝐒
20.00 h. – 𝐀𝐆𝐀𝐈𝐍𝐒𝐓𝐄𝐑𝐒
21.00 h. – 𝐀𝐃𝐑𝐄𝐍𝐀𝐋𝐈𝐙𝐄𝐃
22.20 h. – 𝐓𝐄𝐄𝐍𝐀𝐆𝐄 𝐁𝐎𝐓𝐓𝐋𝐄𝐑𝐎𝐂𝐊𝐄𝐓
23.40 h. – 𝐋𝐀 𝐓𝐎𝐒𝐂𝐀 𝐁𝐑𝐀𝐕𝐀

Dissabte 18 de febrer 2023
La Mirona. Carrer d’Amnistia Internacional
17190 SALT, Girona
ENTRADES a 20€

Festival

La quarta edició del festival de música Maresme Sound aposta pels artistes locals

Published

on

By

Mataró acollirà el penúltim cap de setmana de març la quarta edició del festival Maresme Sound. Entre els dies 21 i 24, se celebraran 7 concerts en diversos escenaris de la localitat: Casal Aliança, Dòria Llibres, Pati del Cafè Nou i Espai Polivalent del Cafè Nou. 

Somebody, Sayo, Slow Connection, Cara Antiga, Tiger Mosquito, Carles Soriano i Sapo y Rana Dj Set seran els 7 artistes que presentaran els seus últims i més celebrats treballs al Maresme Sound. El cartell és una clara aposta de l’organització pels talents locals, confirmant l’excel·lent estat de l’escena musical de la capital del Maresme.

Somebody, pseudònim d’Agustí Calbet, serà l’encarregat de donar el tret de sortida al festival i és l’únic artista del cartell que no és originari de la comarca. Pujarà a l’escenari de Dòria Llibres el 21 de març a les 20.30 hores. El músic del Baix Montseny dona vida a un univers estètic, poètic i sonor que captiva i enamora. El seu so emergeix del cor del bedroom pop i està inspirat per la música alternativa nord-americana dels anys noranta, recordant a grans figures com Built to Spill, Elliott Smith i Pavement.

Paulina Mendes Balde, coneguda artísticament com a Sayo, és una cantant de rareses senegaleses establerta a Vilassar de Mar. Actuarà a l’Espai Polivalent del Cafè Nou el divendres 22 de març a les 20.30 hores. Amb influències que van des del R&B fins a la bachata i els ritmes africans, Sayo incorpora sons i melodies que reflecteixen la seva riquesa cultural i musical. La seva veu mel·líflua i un estil propi transporta els seus oients a través d’un viatge sonor carregat d’emoció i passió.

El 23 de març, a partir de les 20.30 hores, tindran lloc 3 dels 7 concerts de la quarta edició del Maresme Sound, que se celebraran al Casal Aliança. El grup de Mataró Slow Connection oferirà una experiència musical única que captura l’essència de diverses influències i estils, destacant en l’escena actual amb la fusió de sons inspirats pel shoegaze, el lo-fi i l’electrònica.

Cara Antigua presentarà les seves primeres cançons al festival, que van des del dormitori fins a la pista de ball, amb una forta influència pop. A través de les seves lletres, l’artista explora històries incòmodes que parlen de pèrdua i rancúnia. 

El quartet local Tiger Mosquito tancarà el cartell de la tercera jornada del Maresme Sound amb un concert carregat del seu explosiu rock’n’roll. El grup nascut a Mataró ha actuat en sales i festivals de tota la península, compartint escenari amb figures internacionals com Radioactivity, Wesley Fuller, Kid Congo, Les Lullies i Kurt Baker, entre d’altres.

L’últim dia de festival cedirà el protagonisme a dos artistes de Mataró, Carles Soriano i Sapo y Rana Dj Set, que actuaran a l’escenari del Pati del Cafè Nou a les 12 hores. Després d’anys de dedicació a diversos projectes musicals i col·laboracions, Carles Soriano fa un pas ferm en la seva carrera amb el llançament del seu primer EP en solitari, “Òrbita Lunar”. Aquesta nova aventura musical d’estil pop-rock representa un punt culminant per a l’artista, que ha aconseguit elevar les seves cançons a noves cotes de qualitat gràcies a la col·laboració de talentosos músics i professionals de renom.

Sapo i Rana DJ Set és un nou i vibrant duo de discjòqueis que fusiona el garatge i el rock’n’roll més clàssic amb l’electrònica i el punk ballable, creant una experiència sonora fresca i plena d’energia contagiosa.

Més informació i venda d’entrades a www.maresmesound.com

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.