Connect with us

Festival

La cinquena edició del Ferrish Fest apunt

Publicat fa

el

Cinc bandes componen el cartell de la cinquena edició del Ferrish Fest, celebrat a La Mirona de Salt. Aquest festi és un homenatge, una festa, una celebració de la vida, l’amor i l’amistat. Organitzat per l’associació Ferrish Fest, activa l’escena gironina, que falta li fa. Pels amants de l’skate i la bona música, aquest és el teu festival.

TEENAGE BOTTLEROCKET han esdevingut clàssics del gènere. La banda nord-americana de pop punk original de Laramie (Wyoming) formada l’any 2000 pels germans Ray i Brandon Carlisle, segueix els passos dels Ramones, Screeching Weasel o Descendents. Amb una discografia extensa i una gira per les Espanyes, que inclou parada al @FerrishFest, venen a presentar-nos el seu últim album: Sick Sesh! (Febrer 2022) un disc més eclèctic i divers, amb cançons ràpides i rabiosament roqueres i altres més melòdiques amb mitjos temps. La posada en escena és pura energia contagiosa i els seus concerts són plens de bones vibracions.

ADRENALIZED és un grup format per quatre músics amb seu a Donostia-Sant Sebastià, al País Basc. Van fundar el grup al 2006, i actualment tenen una àmplia experiència i 4 discs. Les seves influències són molt variades i van des del hardcore melòdic dels 90 fins al trash-metal o, fins i tot, el grind-core. Entre aquestes bandes podem trobar els Bigwig, Propagandhi, Belvedere, Satanic Surfers, MUTE… i clàssics com els NOFX, Lagwagon o Pennywise. El seu últim disc, Operation Exodus (‘La Agonía de Vivir’, 2019) és un àlbum de 12 cançons de ritme ràpid, ple de riffs ràpids de guitarra, fills de bateria, licks tècnics i melodies vocals, així com també parts instrumentals inexplorades. La suma de tot plegat representa un pas endavant per a la banda.

LA TOSCA BRAVA neix fa quasi 16 anys quan uns nostàlgics pretenien recuperar clàssics del rock i el punk per a fer farra. La tripulació ha canviat i hi han passat mariners de vaixells com Komando Moriles, the Gruixuts, La Suite Mosquito, Kitsch, Mazinger peta,Zuma o Tipuaixí, malgrat els canvis el nostre rumb és el mateix. Tornem a navegar després d’una època de Maregassa pandèmica. Celebrarem els més 15 anys amb vells himnes i cançons remenant el clatell per a celebrar els que hi són i els que no.

SUPER HEAVY BRICKS és un col-lectiu de músics i amics que té la base d’ operacions a la Bòbila de Palafrugell, bressol de l’ escena punk-rocker underground de la provincia de Girona. En Pifa, Pecas, Marc i en Lluís es tornen a reunir després de tocar amb diferents bandes com 13th Magic Skull, Handclappers, Without o Bad Mongos i creen S.H.B, on les diferents sensibilitats i caràcters exploten en cançons directes, nues i atomitzades.’

AGAINSTERS. Des dels afores de Barcelona i esperant per assaltar les ones, Againsters els han dit des de “superbanda” fins a “pandilla de fòssils”. Els ancians diuen que els membres solien tocar en diverses bandes fa temps, però ningú ho pot saber amb certesa: la banda no en vol parlar i ningú escolta ja els ancians. De tota manera, a ningú no li importa massa. Againsters munten tempestes a l’escenari cada cop que poden, deixant un retrogust de gelatina i querosè. Fan el tipus de música punk amb què voldries ballar, si no estiguessis tan ocupat intentant desxifrar les lletres. Ràpid i amb groove? Sí. Tornades coreables? De vegades. Melodies enganxoses? Yeah. Dóna-li al play i no t’oblidis de buscar-los a internet o veure’ls en directe quan arribin al teu barri. Tenen editat un EP de 5 cançons “Fast Forward to Breakfast” año 2021 i aquest any 2022 han editat un LP amb 12 cançons “Sweet Sweet Weekend”.

𝐇𝐎𝐑𝐀𝐑𝐈𝐒
18.30 h. – Portes
19.00 h. – 𝐒𝐔𝐏𝐄𝐑 𝐇𝐄𝐀𝐕𝐘 𝐁𝐑𝐈𝐂𝐊𝐒
20.00 h. – 𝐀𝐆𝐀𝐈𝐍𝐒𝐓𝐄𝐑𝐒
21.00 h. – 𝐀𝐃𝐑𝐄𝐍𝐀𝐋𝐈𝐙𝐄𝐃
22.20 h. – 𝐓𝐄𝐄𝐍𝐀𝐆𝐄 𝐁𝐎𝐓𝐓𝐋𝐄𝐑𝐎𝐂𝐊𝐄𝐓
23.40 h. – 𝐋𝐀 𝐓𝐎𝐒𝐂𝐀 𝐁𝐑𝐀𝐕𝐀

Dissabte 18 de febrer 2023
La Mirona. Carrer d’Amnistia Internacional
17190 SALT, Girona
ENTRADES a 20€

Festival

Aloud Music celebra els 20 anys amb un cartell de luxe

Published

on

By

“Fa 10 anys vam decidir ajuntar alguns grups que ens agradaven per celebrar que complíem 10 anys. Va ser la versió rock de la festa d’aniversari que se’n va de les mans. D’allò va néixer un festival anomenat AMFest i ja aleshores, Toundra i Lisabö van encapçalar la història per a fortuna dels més de 1000 assistents que van omplir completament la Sala Apolo” ens comenta Sergio Picón, responsable d’Aloud Music.

Mentre l’AMFest creixia per la seva banda, Aloud Music va seguir endavant editant bona música, organitzant concerts, treballant amb projectes sempre difícils de classificar i amb directes incontestables. I així, amb una pandèmia pel mig, van arribar al 20è aniversari i van decidir, és clar, que tocava tornar a celebrar.

Repetir el cartell del 2013 era gairebé una obsessió i hi seran de nou 2 de les bandes més importants de la història de la música rock alternativa feta en aquest país. Som afortunats! Toundra & Mano Brabo (Premi Pulitzer de fotografia, precisament de l’any 2013) presentaran el seu projecte conjunt “Ukraína”, en un espectacle audiovisual que es podrà veure a Barcelona per primera i darrera vegada. Lisabö, per la seva banda, ressorgeixen per a l’ocasió i repassaran la seva trajectòria al seu hàbitat natural, el directe. Només hi ha banda que ens emocioni més que ells.

S’uneixen per a la festa 2 dels projectes més importants de la història d’Aloud. D’una banda, Viva Belgrado, que s’atreviran a versionar At the Drive-In!!!, poques dates abans de llançar el seu nou treball que, aquesta vegada, serà autoeditat. I com que a una celebració així no li pot faltar una gran volta (el 2013 van ser The Joe K-Plan), aquesta vegada seran (el:muêso) els qui, després de 7 anys d’absència, pugin a un escenari per delectar-nos amb la seva noise rock salvatge, desbocat i sempre divertit.

El toc internacional el signaran Monkey3, des de Suïssa, un dels millors exponents de l’stoner rock a tot Europa i que estan de gira pel continent amb Toundra.

Tot això, a més, a un preu gairebé ridícul en els temps que corren, 20€ (el 2013 va costar 15€!!!) i sent un esdeveniment, com sempre, autogestionat per Aloud Music. La cita serà el proper dissabte 11 de novembre a la Sala Paral·lel 62.

ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.