Connect with us

Novetats discogràfiques

Tercer Sol, el quartet valencià publica aquest divendres el seu segon treball “Presentimiento”

Publicat fa

el

El quartet valencià publica aquest divendres el seu segon treball, deu cançons que es presenten com una declaració d’intencions davant de les expectatives, embolicades en un so nostàlgic

Com un tro que no cessa, com el raig verd que sempre hi és, just després de la posta de sol. Així torna Tercer Sol, renovats però fidels al seu ja característic pop fosc. Encara que de tornar res, perquè mai se’n van anar.

Després d’un canvi de formació, amb l’entrada de María Inglés (Típex, Smmrsl) al baix, el quartet valencià, Tercer Sol, torna amb un nou LP, “Presentimiento” (BCore, Carcosa Records, Discodrome Records, 2023). Deu cançons que llisquen entre el noise pop i la psicodèlia fosca, fidels a les ja clàssiques bases rítmiques i hipnòtiques de la banda, que alhora conviuen amb unes renovades guitarres. Com a novetat, violins grinyolants i somiadores línies de sintetitzador, fan d’aquest nou treball un veritable gaudi. Un pas endavant compositiu i artístic, del qual de moment ja se n’han pogut escoltar dos avenços, “Recuerda” i “Hoy”.

Aquest segon treball ha estat gravat i barrejat per Santi García, a Ultramarinos Costa Brava, i masteritzat per Víctor García. Coeditat per BCore, Carcosa Records i Discodrome Records, hi destaquen els tocs nostàlgics que, atrauran sens dubte, els i les amants del pop fosc dins del panorama underground, però també hi ha una càrrega positiva, ritmes hipnòtics amb cert aire esperançador.

“En aquest disc les lletres són una mica menys hermètiques que en els altres, encara que sí que reconec cert hermetisme, en el sentit que no són missatges amb una narrativa molt clara o amb un pòsit molt meditat”, afirma Almirante, vocalista i guitarrista de la banda. Al seu costat se sumen, María Inglés al baix, Miguel Molina als teclats i violí, i, Raúl Pérez, com a bateria i percussions.

Al seu anterior disc “Lejos” (BCore, 2019), la banda presentava una narrativa amb un recorregut intencionat que anava des de la foscor, cap al positivisme. El disc ho obrien cançons amb to fosc que avançaven fins a assolir certa lluminositat. Ara, és completament al revés, a la primera part del disc trobem una fase noise pop força fluida, que va obrint camí fins a una segona meitat hipnòtica.

A més, el color apareix per primera vegada, més enllà de les melodies, a la portada, obra de Joel González Salgado amb l’art de Beatriz Lobo. Tres àvides colobres són les protagonistes que presenten que aquest nou disc donarà molt a parlar. Serà per les vibracions.

18/03 BILBAO @ Sarean (+Txarly Usher)
19/03 BERMEO @ Beleza Malandra
01/04 VALENCIA @ Spook (+Gazella)
27/05 BARCELONA @ Vol (+Banani)
23/06 VALENCIA @ 16Toneladas (+Heather)

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.