Connect with us

Art Visual

El festival de titelles per adults Ròmbic torna aquest abril a l’Ateneu de 9 Barris

Publicat fa

el

Novena edició del Ròmbic, festival referent a Nou Barris, a la ciutat i al sector de les titelles i teatre d’objectes per adults. El Ròmbic continua apostant per aquest gènere artístic sovint als marges de les arts escèniques, sobretot  quan està pensat per a un públic adult.

L’equilibri del festival recau en oferir propostes de companyies tant catalanes com internacionals, i es pretén fer visible un ventall divers que van des de titelles de gran format, microcinema o l’ús del carrer com espai d’exhibició, amb Circus Parasite de Têtes de Mules, i fins i tot un espai de pensament..

L’Ateneu de 9 Barris egueix apostant per la línia de suport a la creació oferint un programa de residència i la posterior estrena, enguany Five Lines de Frau Trap, i un espai d’exhibició per companyies emergents, amb Caterina de Cia. La Dona Calba.

Destacar d’aquesta novena edició, una programació on les quatre propostes escèniques són companyies formades per dones, amb produccions de les quals dues estrenes a Barcelona, amb Tabula de Les Cícliques.

Finalment, apuntar que el Festival està coorganitzat de forma comunitària i participativa, per quatre entitats, Ateneu popular de 9 barris, Associació de Titellaries de Roquetes, Taller Pepe Otal i La Puntual.

Consulta aquí tota la programació!

Art Visual

FERRAN PALAU estrena el nou curtmetratge musical “Plora Aquí”

Published

on

By

El director Pablo Maestres i el músic Ferran Palau uneixen forces una vegada més en “Plora Aquí”, un projecte que, tot i formar part de l’univers del nou àlbum del músic, es presenta com una peça amb identitat pròpia. Es desvia del format de videoclip per presentar una història més complexa. Un curtmetratge on criatures fantàstiques prenen el protagonisme en un món on res no és el que sembla.

Escrita i dirigida per Maestres, la història narra l’aventura (o desventura) de Snif, un monstre que habita al bosc i que s’endinsa en una societat no tan amable com aparenta ser. Després de trobar-se accidentalment amb una família i ser atret pels seus pastissos de crema, el monstre emprèn una aventura que revelarà la veritable cara de les persones. Gradualment, Snif es converteix en l’atracció del poble, es posa de moda entre els seus habitants, i apareix als diaris i a la televisió, mentre no para de fer-se més i més gros.

Una història plena de contradiccions, tendra i violenta. Un homenatge al cinema dels anys 80 i 90, a tots aquells personatges fantàstics i inadaptats. 

Una fantasia perversa que critica la societat de consum ràpid, l’explotació de personatges que ràpidament són idolatrats i descartats, la metàfora perfecta per entendre la desconnexió actual entre la vida urbana i la natura salvatge. 

La peça utilitza dues cançons del nou àlbum del músic, alhora que compta amb una banda sonora composta i produïda per la resta de la peça per David Gracia, el compositor habitual del director. Amb un repartiment estel·lar que inclou el ballarí Rober Gómez com el monstre Snif, l’actriu guardonada Bruna Cusí, i la reconeguda model Judit Mascó, la peça va ser produïda per Roma (Espanya), en coproducció amb Superprime (EUA), Spy Films (Canadà), Jamm (EUA), i Hidden Track Records (Catalunya). Tot i aquesta producció internacional, la peça es va filmar íntegrament en català en localitzacions al voltant de Barcelona.

El projecte va durar gairebé un any des de la seva escriptura. La construcció dels monstres, una tasca manual liderada per Agnès C. Olivé, va durar uns tres mesos i va ser una part fonamental del procés.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.