Connect with us

Art Visual

El festival de titelles per adults Ròmbic torna aquest abril a l’Ateneu de 9 Barris

Publicat fa

el

Novena edició del Ròmbic, festival referent a Nou Barris, a la ciutat i al sector de les titelles i teatre d’objectes per adults. El Ròmbic continua apostant per aquest gènere artístic sovint als marges de les arts escèniques, sobretot  quan està pensat per a un públic adult.

L’equilibri del festival recau en oferir propostes de companyies tant catalanes com internacionals, i es pretén fer visible un ventall divers que van des de titelles de gran format, microcinema o l’ús del carrer com espai d’exhibició, amb Circus Parasite de Têtes de Mules, i fins i tot un espai de pensament..

L’Ateneu de 9 Barris egueix apostant per la línia de suport a la creació oferint un programa de residència i la posterior estrena, enguany Five Lines de Frau Trap, i un espai d’exhibició per companyies emergents, amb Caterina de Cia. La Dona Calba.

Destacar d’aquesta novena edició, una programació on les quatre propostes escèniques són companyies formades per dones, amb produccions de les quals dues estrenes a Barcelona, amb Tabula de Les Cícliques.

Finalment, apuntar que el Festival està coorganitzat de forma comunitària i participativa, per quatre entitats, Ateneu popular de 9 barris, Associació de Titellaries de Roquetes, Taller Pepe Otal i La Puntual.

Consulta aquí tota la programació!

Art Visual

CORTE! crea “Se ruega no tocar”, una sèrie de sessions en directe en negocis locals

Published

on

By

CORTE! es Gonzalo Barbero (Madrid, 1997) i una llarga col·lecció d’obsessions musicals i personals que han acabat trobant vida en forma de cançons compostes i gravades a casa seva.

El seu single debut, ‘Una Rata’, dóna compte de tot això amb una lletra abrasiva que ens planteja en els seus primers segons si seguim veient el got mig ple, fins i tot quan només té verí a l’interior.

Comença ara una sèrie de sessions en directe, “Se ruega no tocar”, gravats en negocis i locals als quals la música no sol arribar. La idea del projecte és afegir entrevistes amb els propietaris, permetent contextualitzar llocs en risc de desaparició per la gentrificació i la pressió d’agents socioeconòmics. Aquesta aventura comença amb la primera sessió a Muelles Ros, una botiga especialitzada en molles de Madrid, tocant els seus últims singles “Cortes” i “Tumbos“, ja disponible a YouTube.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.