Connect with us

Novetats discogràfiques

Bullit treu el primer single “The Conflict” del que serà el seu nou disc “B Major”

Publicat fa

el

A tots ens arriba aquest moment en què cal fer el pas, el gran salt. Potser signifiqui superar alguna cosa dolorosa que no podies deixar enrere, resoldre un conflicte o enfrontar-te a alguna cosa que portes posposant massa temps; encara que tot es resumeix en el mateix: prioritzar-te una vegada per totes i enfocar-te en la direcció correcta. Però això no és fàcil. Per a aquest tipus de gestes necessitem energia que ens doni valor, i en aquests casos la música sempre serà la nostra millor aliada: el combustible adequat. Com ho és precisament “The Conflict”, el nou single de la banda catalana de punkrock ultramelòdic Bullitt, que està de tornada després de vuit anys de silenci discogràfic amb un nou àlbum “B Major”, que veurà la llum el 5 de maig segell BCore (format físic coeditat juntament amb Cgth Records, L’Agonia de Viure i Saltamarges).

Després d’avançar ja “Fix Myself”, aquella pildorada efervescent plena de melodia i energia per aixecar el més gris dels dies, “The Conflict” confirma que els millors Bullitt estan de tornada. Poderós, vibrant i amb la capacitat d’infondre’ns el coratge que necessitem, el nou avenç de “B Major” va néixer d’un riff sense sortida que la banda tocava al local d’assajos; fins que un bon dia va sorgir una melodia i un ritme i tot va agafar sentit. El resultat és un tall elegant, amb gust d’aquell gran salt que vam fer dels 90 als 2000, que uneix les harmonies vocals de Lemonheads o Superchunk amb l’energia i l’electricitat de Foo Fighters o Jimmy Eat World. La veu femenina, per cert, és d’Isa Fernández (Charades, Aries, Màgia Bruta).

El videoclip que acompanya el single, ideat i realitzat per Xavi Vicens, ens mostra Bullitt als Ultramarinos Costa Brava durant les sessions d’enregistrament de “B Major”, el seu nou disc. Tot plegat sota la mirada còmplice del seu amic, Xavi Vicens, mentre la banda abusa de la confiança del capità Santi Garcia, gaudint d’aquells petits moments únics que només es donen en les ocasions en què la banda visita l’estudi.

Tot just una setmana després del seu llançament, el dia 13 de maig, Bullitt presentarà el seu nou àlbum a l’Altimira Festival de Cerdanyola del Vallès. El 26 ho faran a la sala Atzavara de Sant Feliu de Guíxols i el 30 de juny al Cicle A Prop, a Espai Jove l’Estació de Girona. I el 21 d’octubre a la sala Moby Dick de Madrid

Format físic coeditat junt amb Cgth Records, La Agonía de Vivir i Saltamarges. Pre-Order del disc aquí

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.