Connect with us

Novetats discogràfiques

Bullit treu el primer single “The Conflict” del que serà el seu nou disc “B Major”

Publicat fa

el

A tots ens arriba aquest moment en què cal fer el pas, el gran salt. Potser signifiqui superar alguna cosa dolorosa que no podies deixar enrere, resoldre un conflicte o enfrontar-te a alguna cosa que portes posposant massa temps; encara que tot es resumeix en el mateix: prioritzar-te una vegada per totes i enfocar-te en la direcció correcta. Però això no és fàcil. Per a aquest tipus de gestes necessitem energia que ens doni valor, i en aquests casos la música sempre serà la nostra millor aliada: el combustible adequat. Com ho és precisament “The Conflict”, el nou single de la banda catalana de punkrock ultramelòdic Bullitt, que està de tornada després de vuit anys de silenci discogràfic amb un nou àlbum “B Major”, que veurà la llum el 5 de maig segell BCore (format físic coeditat juntament amb Cgth Records, L’Agonia de Viure i Saltamarges).

Després d’avançar ja “Fix Myself”, aquella pildorada efervescent plena de melodia i energia per aixecar el més gris dels dies, “The Conflict” confirma que els millors Bullitt estan de tornada. Poderós, vibrant i amb la capacitat d’infondre’ns el coratge que necessitem, el nou avenç de “B Major” va néixer d’un riff sense sortida que la banda tocava al local d’assajos; fins que un bon dia va sorgir una melodia i un ritme i tot va agafar sentit. El resultat és un tall elegant, amb gust d’aquell gran salt que vam fer dels 90 als 2000, que uneix les harmonies vocals de Lemonheads o Superchunk amb l’energia i l’electricitat de Foo Fighters o Jimmy Eat World. La veu femenina, per cert, és d’Isa Fernández (Charades, Aries, Màgia Bruta).

El videoclip que acompanya el single, ideat i realitzat per Xavi Vicens, ens mostra Bullitt als Ultramarinos Costa Brava durant les sessions d’enregistrament de “B Major”, el seu nou disc. Tot plegat sota la mirada còmplice del seu amic, Xavi Vicens, mentre la banda abusa de la confiança del capità Santi Garcia, gaudint d’aquells petits moments únics que només es donen en les ocasions en què la banda visita l’estudi.

Tot just una setmana després del seu llançament, el dia 13 de maig, Bullitt presentarà el seu nou àlbum a l’Altimira Festival de Cerdanyola del Vallès. El 26 ho faran a la sala Atzavara de Sant Feliu de Guíxols i el 30 de juny al Cicle A Prop, a Espai Jove l’Estació de Girona. I el 21 d’octubre a la sala Moby Dick de Madrid

Format físic coeditat junt amb Cgth Records, La Agonía de Vivir i Saltamarges. Pre-Order del disc aquí

Novetats discogràfiques

HEAL juguen amb el nu metall a “The Shiver”, segon single del seu LP debut

Published

on

By

“The Shiver” és el segon avançament del nou disc de HEAL, un nou pas a l’etapa més madura de la banda, plena de matisos i textures combinades amb atí, una pulsió nostàlgica de caràcter universal i un mur de so que obrirà les portes a la emoció.

La composició de “The Shiver” va sorgir de manera inesperada durant un assaig. Tot va començar mentre el quartet parlava de les bandes de nu metall que solien escoltar a la seva adolescència, com Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones i Korn. Entre rialles, van començar a improvisar amb aquestes influències i, de cop i volta, va sorgir l’estrofa de la cançó. Un riff de guitarra esmolat es repetia en loop, acompanyat d’una base on el baix entrava i sortia, característic d’aquest estil musical. Al final de l’assaig tenien pràcticament acabat el tema.

“The Shiver” és una reflexió profunda sobre la vida i els seus secrets, com un calfred. La cançó qüestiona on queda tota la fe lliurada i la cursa que ens van dir que havíem de córrer, i es pregunta pels nostres somnis perduts. És una crítica al sistema que ens atrapa i desconnecta de la nostra brillantor i poder, recordant-nos la importància de la lluita.

Després de “BCN Breakdowns”, EP debut que donava a conèixer la formació barcelonina, HEAL s’endinsen en una nova etapa en què partint de referències com l’indie folk malenconiós de Big Thief, el dolor de Phoebe Bridgers o la intimitat d’Angel Olsen, passats per un filtre slowcore d’ascendent noventer. Influències perfectes, però un so únic.

“The Shiver” ha estat gravada i barrejada per Paco Loco a Paco Loco Studios durant el mes de desembre de 2023 al Puerto de Santa Maria, Cadiz. Masteritzada per Mario Miguel García Alberni a Kadifòrnia, Cadiz al gener 2024. Artwork per Julen Alberdi.

Poques vegades ens havia deixat tan sorpresos la pulsió que desprèn la música d’una banda que només té un EP publicat i un parell d’anys de recorregut.

La cosa té truc: Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez no són uns esdevenidors, i aquesta seguretat es consolida en cadascun dels passos que els barcelonins HEAL estan fent. El que heu sentit fins ara només és la punta de l’iceberg. Procedents de formacions com Wind Atlas, North State, Wann i Glitterhouse, s’ajunten ara en aquest nou projecte per explorar, cadascun des de les seves pròpies influències, en aquest nou projecte conjunt on el nexe d’unió és la creativitat i l’emoció. I aquesta última és desbordant.

Residents a Fabra i Coats: Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona des del 2021, HEAL han desenvolupat un so propi, totalment únic, fitxant per Primavera Labels i actuant a festivals de la talla de Primavera Sound, Weekender o cicles com Sessió Vermut.

Concerts,
14/06/2024 @ Figueres – 66 Butaques. Entrada gratuita
28/06/2024 @ Espai Vapor – Festa Major de Terrassa. Entrada gratuita
28/09/2024 @ Maó – Cranc Festival. Entrades

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.