Connect with us

Art Visual

LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor 2023, del 21 al 30 d’abril a Mataró

Publicat fa

el

LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor, projecte resident del M | A | C Mataró Art Contemporani, celebrarà la quarta edició entre els dies 21 i 30 d’abril a Mataró. El festival, que s’ubicarà a l’antiga presó de la ciutat, té com a fil conductor la relació entre la imatge, el so i les noves tecnologies.

En l’apartat de laboratori visual, LAVS comptarà amb instal·lacions interactives, reactives, immersives i vídeo experimental, en una exposició que es podrà visitar del 21 al 30 d’abril. 

Aquestes obres d’artistes nacionals i internacionals compartiran espai amb altres d’emergents, sorgits de la universitat de la capital del Maresme, el TecnoCampus. Enguany les obres dels creadors professionals comparteixen temàtica, relacionada amb la natura. Un diàleg interessant entre noves tecnologies, art i ecologia.

En l’apartat sonor, el festival torna a programar propostes experimentals barrejades amb d’altres més ballables. Cal destacar la primera jornada (divendres 21) dedicada íntegrament al paper de la dona dins la música electrònica, amb la xerrada de l’artista sonora Nikka, i els directes de la mateixa Nikka i White Chief, així com la sessió hard techno de la Dj Duna Ëden.

Seguint la filosofia del festival, LAVS aposta pel talent local amb projectes com Oiseaux o Cara Antigua, sense deixar de banda el talent consolidat de país com Absis, i internacional com White Chief o When Plants Sing.

Com activitat paral·lela, la presó obrirà les portes a tots aquells creadors sonors a participar en una Jam Session que serà enregistrada i compartida a través de la xarxa.

LAVS / Kids, un espai per a tota la família
Una de les apostes del festival és apropar el públic a l’art visual i sonor, i és per això que el diumenge dia 30 d’abril es dedicarà tota una jornada d’activitats pel públic familiar, amb un taller de robòtica, un tastet d’instruments de música electrònica, un concert a càrrec d’alumnes de música electrònica de l’escola municipal de música de Mataró i un final de festa amb Dj Harry.

Més informació i agenda a https://lavs.cat/ca

Art Visual

Los Manises publica el videoclip de “A todo voler”, cançó del seu nou disc “Todas Son Correctas”

Published

on

By

Ja fa dos mesos de la publicació de “Todas Son Correctas”, el nou disc de Los Manises. Des d’aleshores els d’Elx han anat presentant-lo en una gira de sales i festivals que el 27 de maig que ve els portarà a la sala Trashcan de Madrid en el marc del festival Sound Isidro.

Víctor i Rubén (aka Lamanisè) són, a més d’uns grandíssims col·legues, una gran font d’inspiració per als Duiiiiiiilo. El guió del vídeo es va desenvolupar dins d’un Opel Kadett GSI sense aire condicionat. Viatjant des de València fins a Albacete amb el tema en bucle, s’anaven imaginant situacions delirants amb el Dr. Rubén i Profe Vic com a protagonistes. El resultat els ha fet tornar a creure en l’ésser humà, en el poder del cartró, en què el capitalisme menteix i que la realitat supera la ficció.

Des de la seva primera demo per allà 2016, Los Manises no han deixat d’experimentar i donar voltes a la “música de guitarres” que compon la base del seu so. La seva obsessió per trobar nous camins d’expressió s’apuntala en la varietat de les seves influències modernes (des de Tears for Fears a Mew passant per Talking Heads o Silver Apples), sent el Folk i el Genre World els seus dos pilars. Tot això dóna lloc a una proposta vibrant i inclassificable que transita entre escenes i gèneres de manera molt natural i orgànica.

Pel que fa a la lírica, Víctor i Rubén viuen còmodes en un discurs 100% autoreferencial que els serveix com a pretext per fer música junts. Entre el Chinchón i la Dama d’Elx aconsegueixen portar totes les bromes internes a l’àmbit musical, arribant a resignificar-les ia generar interessants reflexions.

Després de la publicació de “Aristocracia y Underground” (Montgrí, 2020), un EP de 5 cançons el desenvolupament de les quals va quedar frenat per la pandèmia, tornen amb “Todas Son Correctas” (Montgrí, 2023), el seu primer disc de llarga durada al que, per primer cop, treballen la producció amb algú extern. I-Ace (Antifan, Agorazein) ha estat l’escollit per entrar al món dels Manises. Un món que, tot i ser tan propi, ha pogut ser comprès pel productor a la perfecció. I de quina manera! I-Ace i la seva visió més propera al Hip-Hop i als sons electrònics ha estat totalment determinant en el resultat final del disc, sabent contemporitzar a cada moment quin de “tots els camins són possibles” era el bo per a cada cançó.

“Todas Son Correctas” és una d’aquelles portes que només Los Manises saben obrir. Ara ballar, ara pensar. Ara matemàtiques, ara plàstica. Ara simple, ara complex. Ara estàtic, ara elàstic. Tots els camins són vàlids, totes són correctes.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.