Connect with us

Art Visual

LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor 2023, del 21 al 30 d’abril a Mataró

Publicat fa

el

LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor, projecte resident del M | A | C Mataró Art Contemporani, celebrarà la quarta edició entre els dies 21 i 30 d’abril a Mataró. El festival, que s’ubicarà a l’antiga presó de la ciutat, té com a fil conductor la relació entre la imatge, el so i les noves tecnologies.

En l’apartat de laboratori visual, LAVS comptarà amb instal·lacions interactives, reactives, immersives i vídeo experimental, en una exposició que es podrà visitar del 21 al 30 d’abril. 

Aquestes obres d’artistes nacionals i internacionals compartiran espai amb altres d’emergents, sorgits de la universitat de la capital del Maresme, el TecnoCampus. Enguany les obres dels creadors professionals comparteixen temàtica, relacionada amb la natura. Un diàleg interessant entre noves tecnologies, art i ecologia.

En l’apartat sonor, el festival torna a programar propostes experimentals barrejades amb d’altres més ballables. Cal destacar la primera jornada (divendres 21) dedicada íntegrament al paper de la dona dins la música electrònica, amb la xerrada de l’artista sonora Nikka, i els directes de la mateixa Nikka i White Chief, així com la sessió hard techno de la Dj Duna Ëden.

Seguint la filosofia del festival, LAVS aposta pel talent local amb projectes com Oiseaux o Cara Antigua, sense deixar de banda el talent consolidat de país com Absis, i internacional com White Chief o When Plants Sing.

Com activitat paral·lela, la presó obrirà les portes a tots aquells creadors sonors a participar en una Jam Session que serà enregistrada i compartida a través de la xarxa.

LAVS / Kids, un espai per a tota la família
Una de les apostes del festival és apropar el públic a l’art visual i sonor, i és per això que el diumenge dia 30 d’abril es dedicarà tota una jornada d’activitats pel públic familiar, amb un taller de robòtica, un tastet d’instruments de música electrònica, un concert a càrrec d’alumnes de música electrònica de l’escola municipal de música de Mataró i un final de festa amb Dj Harry.

Més informació i agenda a https://lavs.cat/ca

Art Visual

FERRAN PALAU estrena el nou curtmetratge musical “Plora Aquí”

Published

on

By

El director Pablo Maestres i el músic Ferran Palau uneixen forces una vegada més en “Plora Aquí”, un projecte que, tot i formar part de l’univers del nou àlbum del músic, es presenta com una peça amb identitat pròpia. Es desvia del format de videoclip per presentar una història més complexa. Un curtmetratge on criatures fantàstiques prenen el protagonisme en un món on res no és el que sembla.

Escrita i dirigida per Maestres, la història narra l’aventura (o desventura) de Snif, un monstre que habita al bosc i que s’endinsa en una societat no tan amable com aparenta ser. Després de trobar-se accidentalment amb una família i ser atret pels seus pastissos de crema, el monstre emprèn una aventura que revelarà la veritable cara de les persones. Gradualment, Snif es converteix en l’atracció del poble, es posa de moda entre els seus habitants, i apareix als diaris i a la televisió, mentre no para de fer-se més i més gros.

Una història plena de contradiccions, tendra i violenta. Un homenatge al cinema dels anys 80 i 90, a tots aquells personatges fantàstics i inadaptats. 

Una fantasia perversa que critica la societat de consum ràpid, l’explotació de personatges que ràpidament són idolatrats i descartats, la metàfora perfecta per entendre la desconnexió actual entre la vida urbana i la natura salvatge. 

La peça utilitza dues cançons del nou àlbum del músic, alhora que compta amb una banda sonora composta i produïda per la resta de la peça per David Gracia, el compositor habitual del director. Amb un repartiment estel·lar que inclou el ballarí Rober Gómez com el monstre Snif, l’actriu guardonada Bruna Cusí, i la reconeguda model Judit Mascó, la peça va ser produïda per Roma (Espanya), en coproducció amb Superprime (EUA), Spy Films (Canadà), Jamm (EUA), i Hidden Track Records (Catalunya). Tot i aquesta producció internacional, la peça es va filmar íntegrament en català en localitzacions al voltant de Barcelona.

El projecte va durar gairebé un any des de la seva escriptura. La construcció dels monstres, una tasca manual liderada per Agnès C. Olivé, va durar uns tres mesos i va ser una part fonamental del procés.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.