Connect with us

Imperdible

Programació especial per Sant Jordi a sala Sidecar

Publicat fa

el

Després de la marató de 40 hores de celebració del seu 40è aniversari, la sala anuncia la seva programació especial per a la diada de Sant Jordi.

La Sidecar no ha canviat aquests 40 anys. O, el que és el mateix, Sidecar no ha deixat de canviar aquests 40 anys. I aquest canvi és el motor principal.
La sala va començar sent des dels inicis una referència imprescindible de l’escena cultural barcelonina de principis dels 80; va saber mantenir-se a l’avantguarda incorporant el millor de les noves tendències sorgides als 90, va abraçar l’eclecticisme del canvi de segle i arriba al 2022 adaptada a la perfecció a l’esperit polivalent i rupturista de les darreres generacions.

12h DJ Eneida Fever!
13h Joan Colomo (acústic)
17h Invisible Harvey (acústic)
18h Dj Andrés Navinés
19h Myriam Swanson y Jordi Mena (acústic)
20h Ricky Gil (acústic)

Este no es el libro del Sidecar, de Roberto Tierz
Este no es el libro del Sidecar, ens mostra com era la Barcelona de finals dels 70 que sortia de les boires del franquisme, la ràpida evolució que es va donar a la següent dècada i la consolidació d’un model que arriba fins als nostres dies. Un recorregut pels 40 anys d’història d’una sala amb vocació transgressora, vist des del punt de vista de l’autor, fundador i director de Sidecar, des del 1982 fins a l’actualitat. Roberto Tierz ens explica les aventures i desventures d’un local emblemàtic de Barcelona, que ha estat i és un espai on diverses generacions han trobat un lloc on donar curs a la seva creativitat.

El llibre recull una barreja de moments feliços i altres de difícils de superar on paral·lelament es veu la transformació que ha viscut la indústria musical, Ciutat Vella, Barcelona i la seva gent. Mítics artistes internacionals com New York Dolls, Manu Chao, Nick Lowe, The National i altres no menys mítics artistes locals com Siniestro Total, Sidonie, Love of Lesbian, Vetusta Morla o Sisa… desfilen per les pàgines d’aquest llibre, amb les més íntimes anècdotes.

Roberto Tierz
Fill d’exiliats republicans, arriba a Barcelona l’any 1970. És músic (va ser membre de la primera etapa de Los Rebeldes), promotor cultural i dirigeix la Sala Sidecar de Barcelona de què va ser fundador. Durant la segona meitat dels anys 80 i part dels 90, Roberto Tierz, forma part de l’equip d’Off Managers, empresa fundada per Quim Blanco amb qui la codirigeix. Des de l’any 2000 fins al 2014 va presidir l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, entitat que és un dels motors de la recuperació i la dinamització de la zona. A més de diversos premis rebuts per la sala que dirigeix, entre d’altres Premi Altaveu, Premi ARC i Premi Time Out, el 2017 va rebre a títol personal la Medalla d’Honor de Barcelona, atorgada per l’Ajuntament de la ciutat.

Sobre l’editorial independent 66 RPM
“Ens mou la passió per la música. I el convenciment que aquesta no es troba únicament a les cançons. Hi ha música que es llegeix, música que s’escriu, música que es canta i música que s’hi narra. I nosaltres volem imprimir llibres que siguin música, que facin olor d’ella, que es complementin amb els discos que ens agraden, amb el record dels concerts que han deixat empremta al nostre subconscient.

Des de la modèstia d´una petita editorial, tenim la intenció de donar sortida a les obres d´escriptors que actuen com a músics. Potser perquè molts dels nostres autors ho són. I ens consta que el públic amb què volem connectar sap apreciar una bona melodia, la intensitat d’un riff de guitarra sincer, els detalls que aconsegueixen que una peça no sigui com les altres.

Treballem en equip. En petit equip. Llegim i rellegim els textos, seleccionem les fotografies, demanem consell als qui ens envolten. Intentem que els nostres llibres tinguin l’acabat que ens agrada trobar als llibres que comprem i col·leccionem. I esperem que us agradin tant com a nosaltres”.

Alfred Crespo & May González

Bolos

FERMIN MUGURUZA anuncia una gira internacional per celebrar els 40 anys de trajectòria musical

Published

on

By

Després d’11 anys sense fer gires internacionals, i després de trencar totes les previsions venent 16.000 entrades en uns minuts per als dos concerts de desembre d’aquest any a Bilbao, Fermin Muguruza es va comprometre a buscar noves propostes per al proper any i acaba d’anunciar per al 2025 una gran gira internacional per celebrar el 40è aniversari de trajectòria musical des de la formació de la seva primera banda Kortatu.

Aquesta gira, en què repassarà tota la seva trajectòria musical de més de 40 anys, i que arribarà a diferents ciutats d’Europa, Amèrica i Àsia, servirà per celebrar el recorregut vital des dels inicis de Kortatu i Negu Gorriak fins als treballs més recents a solitari. Aquesta gira tindrà quatre parades a la península ibèrica:
• 24 de gener – Barcelona (Palau Sant Jordi)
• 15 de febrer – Madrid (Wizink Center)
• 15 de març – Santiago de Compostel·la (Fontes do Sar)
• 14 de juny – Donostia (Estadi Anoeta – Reale Arena)

Censura contra la cultura dissident
Aquest 40è aniversari arriba en un moment especial, ja que la dreta mediàtica i judicial espanyola ha tornat a llançar la seva ofensiva contra Muguruza. Davant d’això, el músic i realitzador de cinema ja va advertir a les seves xarxes socials que respondria amb més cultura, reivindicant la seva trajectòria i llegat.

L’artista destaca que aquests esdeveniments seran més que un simple concert, ja que serviran per utilitzar la música com a eina d’expressió i canvi social. El públic podrà gaudir de diferents cançons que han esdevingut icones de la música basca i internacional.

Amb l’objectiu de presentar aquesta gira, Muguruza s’ha envoltat de grans amics en un vídeo on participen, entre altres, actrius basques com Itziar Ituño, Maria Cruickshank, Aitziber Garmendia o Jon Plazaola, a més de músics com HOFE i gent del sector musical.

Estadi Anoeta (Reale Arena), l’èuscar als estadis de futbol
Un dels punts àlgids de la gira serà el concert que el cantant d’Irun oferirà a l’Estadi Anoeta de Donostia, a 15 minuts escassos de la seva ciutat natal. Es tracta del repte més ambiciós mai realitzat per l’artista, sota la premissa que també cantant en eusquera, es pot actuar a grans estadis.

Entrades a la venda Les entrades per a l’Estadi de Futbol Anoeta de Donostia sortiran a la venda aquest diumenge 23 de juny a les 9:00 a través del web www.muguruzafm.eus

Les entrades per a la resta de les ciutats es posaran a la venda el 25 de juny a les 9:00 també a través del web www.muguruzafm.eus

L´artista irundarra recorda que “serà una victòria de la independència musical, l´autogestió i la llibertat d´expressió, poder celebrar aquest recorregut de 40 anys sobre un escenari, sabent-me pertanyent a una generació molt copejada. Espero que aquests concerts siguin especials per a tots, a través de la música, el ball i la reivindicació, un exercici de memòria col·lectiva, una celebració de la vida i rebuig al feixisme, una cerimònia de les abraçades”.

CONCERTS
2024
20 de desembre: Bilbao – Miribilla (Sold out) 21 de desembre: Bilbao – Miribilla (Sold out)

2025
18 de gener: Tenerife – EC Aguere
24 de gener: Barcelona – Palau Sant Jordi
15 de febrer: Madrid – Wizink Center
15 de març: Santiago de Compostel·la – Fontes do Sar
21 de març: Paris – La Cigale
22 de març: Bordeaux – Salle du Grand Parc
28 de març: Tolosa – Le Bikini
29 de març: Marseille – Espace Julien
12 d’abril: Zurich – Rote Fabrik
16 d’abril: Berlín – SO36
20 de maig: Santiago de Xile – Teatre Cariola
24 de maig: Buenos Aires – Estadi Obres
28 de maig: Bogotà – Carrer 13
31 de maig: Mèxic – Skatex (Texcoco)
07 de juny: Roma – TBC
14 de juny: Donostia – Anoeta Estadioa / Reale Arena
23 de juliol: Tòquio – Radical Music Network
4 d’octubre: Últim concert

Un cop coneguda la gira internacional de Muguruza per celebrar el 40è aniversari sobre els escenaris, l’actriu Itziar Ituño (La Casa de Papel) ha volgut posar en valor el seu llegat: “Gràcies, Fermín! Per la teva prolífica carrera, per agitar i despertar les nostres consciències, per fer-nos ballar, per ser part de la banda sonora de la vida d’algunes de nosaltres. Tan orgullós com humil, tan afectuós com ferm, ets història d’Euskal Herria, el present, el futur. T’has enfrontat a totes les galernes amb una mirada severa, amb aquest riure tan ampli. Lleó, apatxe, maputxe, autèntic pioner basc! És un honor caminar al teu costat. Un petó. Itzi”.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.