Connect with us

Bolos

Wud presenten “Meant to Collide”, el seu nou disc, a Barcelona el proper dijous 8 de juny

Publicat fa

el

Col·lisionar i col·lapsar són verbs que qualsevol de nosaltres, en el seu sa judici, intenta evitar tant sí com no per viure en calma. Tret que tinguis la teva trajectòria ben clara; llevat que tinguis els sentiments molt ben posats. Tret que siguis wud. Perquè l’ara trio de mathrock procedent de Torelló no té por del xoc, de trencar-ho tot en mil trossos per després curar-se reconstruint-ne els fragments. Aquí el leitmotiv de “Meant to Collide”, el seu nou disc, publicat a BCore el 21 d’abril passat. I és precisament surfejant aquest magma emocional on wud treuen pit, donant-li un nou sentit a la paraula “valor”: el que cal per col·lisionar, col·lapsar, demanar ajuda i començar la reconstrucció gairebé des de zero.

El segon àlbum del grup arriba tres anys després del debut “Okeanos” (2019), tres també són els components nuclears que el formen actualment (i no els cinc d’abans) i, una altra vegada, tres són les lletres amb les quals queda el nom de la banda (wud), que abans feia referència a la fusta (Wood). Sembla que en tres anys hagin canviat moltes coses i és així, el grup ha crescut alhora que s’ha reduït i aquest nou disc així ho testifica. Les vuit cançons concentren de manera més concisa l’ànima del projecte. Encara que el que els continua xiflant és l’atreviment estructurat del math-rock, volen que el treball tingui el punk-rock i el pop constantment a l’horitzó, cosa que fa que el còmput sigui més digerible per a tota mena d’orelles que els agradi la música de guitarres afilades.

wud (wood 2016/2022) neix el 2016 en format trio amb Marc Fernández, Aleix Vilarrasa i Pol Villegas. Al setembre del mateix any graven la seva primera maqueta a Planta Records de la mà de David García. El grup incorpora Arnau Pallarols als teclats i Raimon Costa com a segon guitarrista abans de gravar el seu primer disc, Okeanos (2017), editat pel segell BCore, sota la producció del músic i productor barceloní Eric Fuentes als estudis Lluerna A/ V Durant 2020 i 2022 graven de nou com a trio (sense Arnau i Pol) el seu segon àlbum, Meant to Collide, editat per BCore (BCN) i Stiff Slack (Japó). Actualment es presenten en directe com a quartet, amb l’ajuda de Martí Riera al baix.

wud
Dijous 8 de juny, 21:30h
Heliogábal, Barcelona
Entrades aquí > https://link.dice.fm/Gf0a77cec060

Imatge principal x Sílvia Parés

Bolos

Fermín Muguruza, tot a punt per iniciar la gira internacional pel seu 40è aniversari

Published

on

By

L’artista basc Fermin Muguruza ha anunciat que, després d’11 anys sense fer gires internacionals, començarà la seva gira pel 40è aniversari amb un concert molt especial a la sala Atabal de Biarritz el 17 de desembre, dia en què el seu germà i cofundador de Kortatu i Negu Gorriak, Iñigo Muguruza, compliria 60 anys. La data d’aquest anunci tampoc no ha estat fútil, ja que avui fa 5 anys de la mort del seu germà Iñigo.

Començarà la seva gira internacional a Biarritz amb un concert-homenatge al seu germà Iñigo. El concert se celebrarà a la mítica sala Atabal el 17 de desembre, dia en què el seu germà Iñigo Muguruza compliria 60 anys.

D’aquesta manera, i abans d’embarcar-se en una gira que el portarà per tot el món per tocar a grans pavellons, Muguruza oferirà un xou en aquesta sala de concerts del País Basc nord, que s’ha convertit en cita obligada per a artistes internacionals en ruta. Aquest concert se celebrarà just tres dies abans dels dos concerts que oferirà a Bilbao per a 16.000 persones penjant sengles cartells de sold out.

A més, no serà l’única novetat, ja que Muguruza va anunciar ahir a les xarxes que afegeix dos concerts més a la gira, a Dublín (25 d’abril – Button Factory) ia Mèrida (10 de maig – IFEME). Les entrades per als tres nous concerts es posaran a la venda a la web www.muguruzafm.eus

Aquesta gira, en què repassarà tota la seva trajectòria musical de més de 40 anys, i que arribarà a diferents ciutats d’Europa, Amèrica i Àsia, servirà per celebrar el recorregut vital des dels inicis de Kortatu i Negu Gorriak fins als treballs més recents en solitari.

2024
Desembre
17 BIARRITZ – Atabal
20 BILBO – Bilbao Arena (sold out)
21 BILBO – Bilbao Arena (sold out)

2025
Gener
17 LA LAGUNA (Tenerife) – Espacio Cultural Aguere
18 LA LAGUNA (Tenerife) – Espacio Cultural Aguere (sold out)
24 BARCELONA – Palau Sant Jordi

Febrer
15 MADRID – Wizink

Març
15 SANTIAGO DE COMPOSTELA – Fontes do Sar
21 PARIS – La Cigale
22 BORDEAUX – Salle du Grand Parc
28 TOULOUSE – Le Bikini
29 MARSEILLE – Espace Julien

Abril
12 ZURICH – Rote Fabrik
24 LONDON – Scala
25 DUBLIN – Button Factory

Maig
10 MÉRIDA – IFEME
16 BERLIN – SO36
20 SANTIAGO DE CHILE – Teatro Cariola
22 MONTEVIDEO – Sala del Museo del Carnaval
24 BUENOS AIRES – Estadio Obras
28 BOGOTÁ – Calle 13
31 MÉXICO – Skatex (Texcoco)

Juny
07 ROMA – Circolo Concetto Marchesi
14 DONOSTIA – ANOETA ESTADIOA/Reale Arena

Juliol
23 TOKYO – Radical Music Network Festival

Octubre
04 Azken kontzertua/Últim concert

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.