Connect with us

Novetats discogràfiques

Jamie 4 President, després de tres anys, treu un nou single, “It Bites”

Publicat fa

el

Tres anys i mig després, la collita musical cultivada durant la pandèmia continua donant fruits. Va ser, potser, el moment de més reflexió personal i comunitària mai registrat. Qui no va analitzar i fins i tot va sobreanalitzar la vida? Molts músics, a més, van traduir les seves reflexions i sensacions en cançons: un bàlsam, un remei, un calmant; una mena de cura i medicament emocional molt útil. Però, com passa a la mare de Brian a La vida de Brian, la seva utilitat pot resultar confusa. “Un bàlsam? El bàlsam és una bestiola… a veure si el mossegarà!”, reacciona alarmada. I és cert per a Jamie 4 President, que titula “It Bites” el seu nou disc i el seu single Perquè reflexionar sobre els errors comesos, encara que pot alleujar, curar i regenerar, també cou, fa mal i mossega.

Al capdavant de la banda hi ha el músic anglo-andalús Jamie R. Green, que va compondre “It Bites” durant el seu confinament sol i aïllat en un petit estudi de 30 m2 a Madrid. La nostàlgia, la reflexió contínua i el penediment, tot i mantenir la consciència de poder fer-ho millor la propera vegada, donen com a resultat una mena de malenconia triomfant. Cosa que es respira en el mig temps del tema i en la seva atmosfera encoixinada per sintes: el principal, que podria sortir de la BSO de Twin Peaks, i el de la tornada, de Stranger Things. “It Bites” va acabar de cuinar-se a les sessions d’enregistrament amb Santi García a Ultramarinos, on va adquirir aquest acabat que sembla habitar entre mitges d’un tema dels Toto dels 80, The Cars i The Postal Service o The Flaming Lips. El gong de l’última tornada i el solo de guitarra hair metall a l’estil Top Gun com a cirereta, també van néixer aquí.

Després de “Cobwebs” i “My Lucky Token”, “It Bites” és el tercer i darrer avançament del quart àlbum de Jamie 4 President, que veurà la llum el 20 d’octubre a través del segell barceloní BCore. Una feina que, tot i assumir nous reptes sonors, segueix els preceptes estilístics de la banda i que, per tant, vessarà pop, indie rock amb melodies suaus i emocionants, guitarres envoltants amb delais i arpegis marca de la casa i unes lletres personals, sinceres i reals.

Concerts,
10 de novembre – Barcelona (Heliogabal)
24 de novembre – Oviedo (La Salvaje)
25 de novembre – Grau (tbc)
8 de diciembre – San Sebastián (Dabadaba)
13 de gener – Madrid (Moby Dick)
6 d’abril – Ferrol (sala Ruido)
5 d’abril – A Coruña (sala Filomatic)
6 d’abril – Ferrol (sala Ruido)
19 d’abril – Castellón (Because)
20 d’abril – Murcia (La Yeseria)

Novetats discogràfiques

La banda de post-punk rural INCENDI treu a la llum el seu EP “19 de juliol”, música contundent i lletres incendiàries

Published

on

By

Incendi és un grup de música format al Solsonès, entre el Santuari del Miracle (El Miracle Records) i l’Hostal Nou de Llobera (Hostalherria Studio). “19 de juliol” serà el seu segon àlbum, després d’un primer treball promocionat l’any passat titulat “De moment estic content”.

“19 de juliol” pretén reivindicar una forma de pagesia anticapitalista, amb proclames que criden a l’organització col·lectiva davant dels nous reptes que afronta concretament el Solsonès. Vinculat a moviments socials de la comarca, aquest treball vol aportar el seu granet de sorra a les lluites per la defensa del territori que s’estan lliurant arreu en l’actual ofensiva del capitalisme.

L’erotisme i la sexualitat individual es fonen en les incendiàries lletres de “19 de juliol” amb una re-apropiació dels símbols del territori, com la Mare de Déu del Claustre de Solsona, en un joc constant entre el respecte pels altres i la voluntat de crear nous referents, tant polítics com sagrats, en el món rural.

“La voluntat del nostre directe és fer foc, provocar un incendi a cada sala, a cada festa, i fer que la música participi de la vida política d’aquest món en descomposició”

L’àlbum ens situa en un màgic passadís en el temps. D’una banda, el 19 de juliol del 1936, on obreres i insurrectes organitzades en comitès de defensa van aturar el cop d’estat feixista a Barcelona i van impulsar la revolució social. D’altra banda, 62 anys més tard, el 19 de juliol del 1998 l’incendi forestal més ràpid i virulent de la història moderna a Europa arribava al municipi de Riner, al Solsonès. Ara, 26 anys després, l’incendi revolucionari i el forestal es fonen en forma de música per seguir propagant la flama insurreccional del passat amb el món rural de l’actualitat.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.