Connect with us

Novetats discogràfiques

Jamie 4 President, després de tres anys, treu un nou single, “It Bites”

Publicat fa

el

Tres anys i mig després, la collita musical cultivada durant la pandèmia continua donant fruits. Va ser, potser, el moment de més reflexió personal i comunitària mai registrat. Qui no va analitzar i fins i tot va sobreanalitzar la vida? Molts músics, a més, van traduir les seves reflexions i sensacions en cançons: un bàlsam, un remei, un calmant; una mena de cura i medicament emocional molt útil. Però, com passa a la mare de Brian a La vida de Brian, la seva utilitat pot resultar confusa. “Un bàlsam? El bàlsam és una bestiola… a veure si el mossegarà!”, reacciona alarmada. I és cert per a Jamie 4 President, que titula “It Bites” el seu nou disc i el seu single Perquè reflexionar sobre els errors comesos, encara que pot alleujar, curar i regenerar, també cou, fa mal i mossega.

Al capdavant de la banda hi ha el músic anglo-andalús Jamie R. Green, que va compondre “It Bites” durant el seu confinament sol i aïllat en un petit estudi de 30 m2 a Madrid. La nostàlgia, la reflexió contínua i el penediment, tot i mantenir la consciència de poder fer-ho millor la propera vegada, donen com a resultat una mena de malenconia triomfant. Cosa que es respira en el mig temps del tema i en la seva atmosfera encoixinada per sintes: el principal, que podria sortir de la BSO de Twin Peaks, i el de la tornada, de Stranger Things. “It Bites” va acabar de cuinar-se a les sessions d’enregistrament amb Santi García a Ultramarinos, on va adquirir aquest acabat que sembla habitar entre mitges d’un tema dels Toto dels 80, The Cars i The Postal Service o The Flaming Lips. El gong de l’última tornada i el solo de guitarra hair metall a l’estil Top Gun com a cirereta, també van néixer aquí.

Després de “Cobwebs” i “My Lucky Token”, “It Bites” és el tercer i darrer avançament del quart àlbum de Jamie 4 President, que veurà la llum el 20 d’octubre a través del segell barceloní BCore. Una feina que, tot i assumir nous reptes sonors, segueix els preceptes estilístics de la banda i que, per tant, vessarà pop, indie rock amb melodies suaus i emocionants, guitarres envoltants amb delais i arpegis marca de la casa i unes lletres personals, sinceres i reals.

Concerts,
10 de novembre – Barcelona (Heliogabal)
24 de novembre – Oviedo (La Salvaje)
25 de novembre – Grau (tbc)
8 de diciembre – San Sebastián (Dabadaba)
13 de gener – Madrid (Moby Dick)
6 d’abril – Ferrol (sala Ruido)
5 d’abril – A Coruña (sala Filomatic)
6 d’abril – Ferrol (sala Ruido)
19 d’abril – Castellón (Because)
20 d’abril – Murcia (La Yeseria)

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.