Connect with us

Novetats discogràfiques

El Petit de Cal Eril reedita per primera vegada en vinil “I les sargantanes al sol”

Publicat fa

el

El Petit de Cal Eril segueix en guaret, prenent-se un merescut descans després d’uns anys de saludable hiperactivitat. A l’espera de nova música, ha sorgit l’oportunitat de saldar un deute històric. Aquest desembre arriba l’esperada reedició, per primer cop en vinil, del seu primer i aclamat àlbum, “I les sargantanes al sol”, amb què ens va sorprendre i captivar molt abans que ningú parlés del pop metafísic.

Publicat originalment només en CD l’any 2009, “I les sargantanes al sol” va ser la carta de presentació d’El Petit de Cal Eril i inclou algunes cançons emblemàtiques dels seus inicis: “Mandolines tralar픓La Caterineta per la Merc蔓L’amistat del calamar”… Unes cançons que Joan Pons va enregistrar amb la primera formació del grup, que completaven David PacoLluís RuedaDaniel Domene Daniel Díaz. Aquest era, fins avui, l’únic àlbum del grup que no s’havia publicat mai en vinil.

La reedició en vinil de “I les sargantanes al sol” arribarà a les botigues el 15 de desembre però es pot comprar ja en pre-order, acompanyat d’una exclusiva bossa de color mostassa, a bankrobber.net i elpetitdecaleril.com

En moltes llengües del món, jugar és sinònim de tocar música. Aquesta equivalència també és bona a Guissona, dalt de l’altiplà de la Segarra, on va néixer i juga amb cançons en Joan Pons, el Petit de Cal Eril. Amb el disc “I les sargantanes al sol”, El Petit de Cal Eril demostra que també es pot fer somriure des de la cruesa i la malenconia.

Amb el seu inconfusible accent de ponent, el Petit de Cal Eril ens canta cançons senzilles que viatgen a llocs inesperats. Ens parla de coses petites i d’animals de totes les mides. De la vida desenfeinada al poble. De no fer res i fer de tot. De la boira i del sol. I ho fa sempre amb un to entranyable, com si ens conegués de tota la vida.

El Petit de Cal Eril se situa en la millor tradició del folk psicodèlic: So orgànic i càlid, girs experimentals, regust popular, moments naïf, flautes, melòdiques, xilòfons, sorollets inclassificables… Se’l podria emparentar amb Gorky’s Zygotic Mynci i Música Dispersa, amb Flaming Lips o la Incredible String Band. Però tot el que fa té un segell propi, potser per l’optimisme rural, l’olor de xiclet i el siroll de tractors de la Segarra. Folk psicodèlic de secà.

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.