Connect with us

Novetats discogràfiques

WOLFWOLF, els llops suïssos s’expandeixen cap a la New Wave 80s a “Twenty One”, el seu nou single

Publicat fa

el

WolfWolf són Mr. Wolf i Mr. Wolf: un duet de bateria i guitarra que interpreten el seu estil únic de garatge punk blues trash. Després d’una gira pel Japó el 2012 van llançar el seu àlbum debut “Homo Homini Lupus” a través de Lux Noise Records el 2014. El 2017 van llançar el segon àlbum “The Cryptid Zoo” amb l’èxit underground “The Blind Butcher”. Després de gires pel Japó, Espanya, Àustria, República Txeca, Alemanya, Suïssa i Itàlia, el 2018 WolfWolf van ser convidats a tocar a l’infame Azkena Rock Festival de Vitòria-Gasteiz juntament amb bandes com Joan Jett & The Blackhearts, Turbonegro o Gluecifer. El seu aclamat tercer àlbum, “Metamorphosis”, amb la participació de Dieter Meier de Yello, els va fer ser reconeguts més enllà de l’escena garatge punk.

Després del single “The Falcon”, primer avançament del que serà el seu quart àlbum, el duet suís de trash & blues WolfWolf torna a la carretera amb “Twenty One”, el seu nou single; La cançó és una oda a la joventut ia la missió dels joves: que gaudeixin de la vida i ballin tota la nit mentre puguin.

En temps de la pandèmia, WolfWolf van començar a experimentar amb teclats i samples per mantenir-se ocupats. El resultat va ser “Twenty One”, una cançó que expandeix els límits familiars de la banda cap a la nova onada dels anys 80. Tot i això, l’aspecte de garatge punk segueix present. La nova història romàntica d’una parella jove també es podria ubicar als anys 80, potser a West-Berlín oa la crua vida industrial de la postguerra a Manchester.

Novetats discogràfiques

HEAL juguen amb el nu metall a “The Shiver”, segon single del seu LP debut

Published

on

By

“The Shiver” és el segon avançament del nou disc de HEAL, un nou pas a l’etapa més madura de la banda, plena de matisos i textures combinades amb atí, una pulsió nostàlgica de caràcter universal i un mur de so que obrirà les portes a la emoció.

La composició de “The Shiver” va sorgir de manera inesperada durant un assaig. Tot va començar mentre el quartet parlava de les bandes de nu metall que solien escoltar a la seva adolescència, com Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones i Korn. Entre rialles, van començar a improvisar amb aquestes influències i, de cop i volta, va sorgir l’estrofa de la cançó. Un riff de guitarra esmolat es repetia en loop, acompanyat d’una base on el baix entrava i sortia, característic d’aquest estil musical. Al final de l’assaig tenien pràcticament acabat el tema.

“The Shiver” és una reflexió profunda sobre la vida i els seus secrets, com un calfred. La cançó qüestiona on queda tota la fe lliurada i la cursa que ens van dir que havíem de córrer, i es pregunta pels nostres somnis perduts. És una crítica al sistema que ens atrapa i desconnecta de la nostra brillantor i poder, recordant-nos la importància de la lluita.

Després de “BCN Breakdowns”, EP debut que donava a conèixer la formació barcelonina, HEAL s’endinsen en una nova etapa en què partint de referències com l’indie folk malenconiós de Big Thief, el dolor de Phoebe Bridgers o la intimitat d’Angel Olsen, passats per un filtre slowcore d’ascendent noventer. Influències perfectes, però un so únic.

“The Shiver” ha estat gravada i barrejada per Paco Loco a Paco Loco Studios durant el mes de desembre de 2023 al Puerto de Santa Maria, Cadiz. Masteritzada per Mario Miguel García Alberni a Kadifòrnia, Cadiz al gener 2024. Artwork per Julen Alberdi.

Poques vegades ens havia deixat tan sorpresos la pulsió que desprèn la música d’una banda que només té un EP publicat i un parell d’anys de recorregut.

La cosa té truc: Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez no són uns esdevenidors, i aquesta seguretat es consolida en cadascun dels passos que els barcelonins HEAL estan fent. El que heu sentit fins ara només és la punta de l’iceberg. Procedents de formacions com Wind Atlas, North State, Wann i Glitterhouse, s’ajunten ara en aquest nou projecte per explorar, cadascun des de les seves pròpies influències, en aquest nou projecte conjunt on el nexe d’unió és la creativitat i l’emoció. I aquesta última és desbordant.

Residents a Fabra i Coats: Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona des del 2021, HEAL han desenvolupat un so propi, totalment únic, fitxant per Primavera Labels i actuant a festivals de la talla de Primavera Sound, Weekender o cicles com Sessió Vermut.

Concerts,
14/06/2024 @ Figueres – 66 Butaques. Entrada gratuita
28/06/2024 @ Espai Vapor – Festa Major de Terrassa. Entrada gratuita
28/09/2024 @ Maó – Cranc Festival. Entrades

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.