Connect with us

Bolos

BCore Disc, segell resident durant el mes de febrer a l’Heliogàbal

Publicat fa

el

Aquest mes de febrer BCore és segell resident al Cicle de Segells de l’Heliogàbal, aprofitem per fer un recull de les propostes i dates.

Divendres 9 de febrer 2024
SONIC BEAST, si no fos perquè el concepte tradicional de supergrup no lliga gaire amb els principis del Punk i el Hardcore, podríem dir que Sonic Beast és un supergrup, perquè està format per membres o exmembres d’algunes de les bandes fonamentals de l’escena alternativa de les comarques gironines –concretament, de la seva triple capitalitat històrica: Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell i Vidreres–, com ara Bullitt, No More Lies, Illinoise i Bad Mongos.

BUEN DESTINO (imatge principal) Hardcore retorçat, sorollós i intel·ligent. Les influències reconegudes del qual recorren d’un extrem a un altre l’espectre de la música incòmoda. Establerts a Barcelona en 2020, els quatre membres han militat en bandes com Runa, Jack Torrance, It’s Not Not, Standstill, Omega Cinc, Read My Lips o Vòrtex. Si cerques música enfadada, explosiva i punxant i sobretot ràbia, no te’ls pots perdre.

Dissabte 10 de febrer 2024
SERPENT, grup de post-hardcore feréstec i matusser afincat dins de la zona 2 de Rodalies. La consolidació del seu so va arribar amb el seu primer disc. Hardcore “evolucionat” però alhora amb molt de Rock, agressivitat i rugositat. Intentant barrejar Hardcore, Punk, Garatge i Post Rock i amb clares influències de Wipers, Hot Snakes o Fugazi.

SOFA, trio de Zarautz amb més de deu anys d’activitat que barregen Post Hardcore, Math Rock i Post Rock i que no et deixarà indiferent si t’agraden bandes com And Sota I Watch You From Afar o Don Cavallero, però també clàssics com a Led Zeppelin o els seus paisans Dut.⁣

Divendres 23 de febrer 2024
BERNAL (València) és tenir al voltant de 20 anys, és sentir la llunyania d’un futur cada cop més incert i és el plaer de rebre els primers raigs de sol del dia a través de la finestra. Aquest és el context en què exploren la sonoritat de bandes de math-rock com els japonesos Toe i altres més emotives com la dels nord-americans Joyce Manor, deixant-se influenciar per clàssics com Los Planetas, per acabar connectant amb bandes contemporànies com Cala Vento o American Football.

COMIC SANS és un jove quartet de *Donostia (Euskadi) que crea cançons que tenen tots els elements necessaris per a convertir-se en himnes generacionals: lletres recordables, guitarres que poden sacsejar a una sala sencera i tornades per a corejar amb el puny enlaire. Sonen com un coktail de de Cala Vento, Yawners, The Get Up Kids, Marietta, Cap’n Jazz, Modern Baseball i tots els grups de Emo Underground dels últims 20 anys.

Picture by Susana Godoy

Bolos

El concert de l’Ensorrada fa el salt al circuit peninsular amb Chulería, Joder! i Batec com a caps de cartell

Published

on

By

El Col·lectiu Ensorrada organitza el proper dissabte 1 de juny de 2024 la cinquena edició del concert de l’Ensorrada, el festival bianual que aquest col·lectiu cultural celebra a la seva localitat de Rosselló (Segrià). Tindrà lloc al frontó de l’antiga colònia tèxtil d’Alkanís a partir de les 19.00h i l’entrada és gratuïta.

En aquesta nova edició, el certamen presenta el seu cartell més ambiciós fins a la data, amb la presència, per primera vegada, d’una banda de fora del territori català: es tracta del grup Chulería, Joder!, provinents de Bilbao i que visitaran per primera vegada Catalunya de la mà de l’Ensorrada. La banda arriba presentant el seu primer treball La Urbe, el qual els ha permés embarcar-se en una gira per tota la Península Ibèrica i que l’1 de juny farà parada a Rosselló del Segrià. Els acompanyaran com a caps de cartell el grup Batec, que també presenten nou disc No és un simulacre. La banda, formada per músics del Vallès i de Ponent, va ser creada l’any 2015 i des de llavors s’han convertit en un referent de l’escena del punk rock català, amb gires arreu del país i Europa.

El frontó de l’antiga colònia d’Alkanís de Rosselló acollirà el concert l’1 de juny amb un cartell amb gran presència de grups de Ponent

Com és costum, l’Ensorrada també vol ser un escenari obert a les formacions de Ponent, per això també hi actuaran Gos Mullat, provinents d’Alcarràs i que es caracteritzen pel seu hardcore-punk i Pork Chop Boys, un duet de punk-folk acústic format a les Garrigues. L’1 de juny també serà el debut dels trempolins Los Ingenieros de la Universidad de Oklahoma, un duo stoner i hard rock, amb excomponents de Fracaso Escolar. Finalment, al cartell també hi haurà els locals The Strio i Fox System, aquests darrers, amb nova formació.

Chuleria!

L’entrada al concert és gratuïta i hi haurà servei de barra i menjar a preus populars. Els concerts començaran a les 19:00h i l’organització publicarà els horaris de les actuacions a les seves xarxes socials.

El Col·lectiu Ensorrada es va fundar l’any 2022 amb l’objectiu d’organitzar concerts i activitats contraculturals al municipi de Rosselló. Des de llavors, ha organitzat 5 concerts de l’Ensorrada –dos a l’any– i altres activitats com vermuts musicals o tallers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.