Connect with us

Novetats discogràfiques

SEÑORAS Y BEDELES publiquen nou àlbum

Publicat fa

el

Quatre anys després del seu segon àlbum «Las cosas que no puedo ver», Señoras y bedeles tornen amb un tercer llarg meravellosament contagiós, amb el qual el trio de Saragossa demostra un nou savoir-faire a base de cuidades harmonies vocals, lletres delirants (o potser no tant) i un renovat punt de partida sònic. Però al tanto, no ens despistem, «Sí a todo» continua sent un disc marca de la casa. És a dir, replet d’himnes que ens conviden a corejar i a fer que t’aixequis i comencis a ballar, a cantar, a cridar, a saltar, a besar, a estimar!

El tema que obre l’àlbum, «Ciudadano», és una cançó hipnòtica amb base rítmica i desenllaç propi d’altres temps, amb la qual el grup anticipa que aquí no s’avorreix ni déu. Segueix «Alguacil», que si no et fa ballar és que estàs mort, i arribem al tercer tema, «Sí a todo»: Cançó que dona nom al disc i tota un declaració d’intencions. Amb ella, Señoras y bedeles posen en valor l’acte de crear una cosa fresca i nova però aprenent, entenent i reutilitzant fórmules anteriors. Tot seguit «H. D. P.» ens porta a aquells anys noranta de gol nord, actitud i voladura de cervells en els quals només buscàvem divertir-nos (sabent que aquest món s’anava a la merda) i tanca el primer bloc ni més ni menys que «Un rayo cae». Versió dels inigualables Niño gusano que els bedeles adapten a mode de sincer i afectuós homenatge als seus germans saragossans.

Arrenquem la cara B amb «Niño chino», cançó que convida al salt amb braços enlaire, i arribem a un dels temes capitals del disc, «El guión». Meravellós rara avis que ens demostra del que és capaç aquesta banda. Un tall d’un altre nivell, genuïnament emocional, amb elegants desenvolupaments i un final preciosista quasi oníric que corona una d’aquelles codes per a la posteritat… I ja! Tornem de nou al terreny del garatge amb «Ante todo», amb els seus òrgans punxants i un solo de guitarra deliciós per a, ara sí amics, apurar la cigarreta perquè arribem al final. És hora d’un últim manament i aquest ens arriba en forma d’himne incontestable, titulat «Hereje». Bravo, sí a tot.

Novetats discogràfiques

HEAL juguen amb el nu metall a “The Shiver”, segon single del seu LP debut

Published

on

By

“The Shiver” és el segon avançament del nou disc de HEAL, un nou pas a l’etapa més madura de la banda, plena de matisos i textures combinades amb atí, una pulsió nostàlgica de caràcter universal i un mur de so que obrirà les portes a la emoció.

La composició de “The Shiver” va sorgir de manera inesperada durant un assaig. Tot va començar mentre el quartet parlava de les bandes de nu metall que solien escoltar a la seva adolescència, com Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones i Korn. Entre rialles, van començar a improvisar amb aquestes influències i, de cop i volta, va sorgir l’estrofa de la cançó. Un riff de guitarra esmolat es repetia en loop, acompanyat d’una base on el baix entrava i sortia, característic d’aquest estil musical. Al final de l’assaig tenien pràcticament acabat el tema.

“The Shiver” és una reflexió profunda sobre la vida i els seus secrets, com un calfred. La cançó qüestiona on queda tota la fe lliurada i la cursa que ens van dir que havíem de córrer, i es pregunta pels nostres somnis perduts. És una crítica al sistema que ens atrapa i desconnecta de la nostra brillantor i poder, recordant-nos la importància de la lluita.

Després de “BCN Breakdowns”, EP debut que donava a conèixer la formació barcelonina, HEAL s’endinsen en una nova etapa en què partint de referències com l’indie folk malenconiós de Big Thief, el dolor de Phoebe Bridgers o la intimitat d’Angel Olsen, passats per un filtre slowcore d’ascendent noventer. Influències perfectes, però un so únic.

“The Shiver” ha estat gravada i barrejada per Paco Loco a Paco Loco Studios durant el mes de desembre de 2023 al Puerto de Santa Maria, Cadiz. Masteritzada per Mario Miguel García Alberni a Kadifòrnia, Cadiz al gener 2024. Artwork per Julen Alberdi.

Poques vegades ens havia deixat tan sorpresos la pulsió que desprèn la música d’una banda que només té un EP publicat i un parell d’anys de recorregut.

La cosa té truc: Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez no són uns esdevenidors, i aquesta seguretat es consolida en cadascun dels passos que els barcelonins HEAL estan fent. El que heu sentit fins ara només és la punta de l’iceberg. Procedents de formacions com Wind Atlas, North State, Wann i Glitterhouse, s’ajunten ara en aquest nou projecte per explorar, cadascun des de les seves pròpies influències, en aquest nou projecte conjunt on el nexe d’unió és la creativitat i l’emoció. I aquesta última és desbordant.

Residents a Fabra i Coats: Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona des del 2021, HEAL han desenvolupat un so propi, totalment únic, fitxant per Primavera Labels i actuant a festivals de la talla de Primavera Sound, Weekender o cicles com Sessió Vermut.

Concerts,
14/06/2024 @ Figueres – 66 Butaques. Entrada gratuita
28/06/2024 @ Espai Vapor – Festa Major de Terrassa. Entrada gratuita
28/09/2024 @ Maó – Cranc Festival. Entrades

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.