Connect with us

Novetats discogràfiques

“Plora Aquí” el nou disc de FERRAN PALAU

Publicat fa

el

Ferran Palau arriba amb un àlbum que promet transportar-nos a un univers carregat de criatures fantàstiques, i paisatges naturals. En aquesta ocasió, la figura del productor es desdibuixa, donant pas a una col·laboració més cohesionada entre diverses ments creatives. Jordi Matas i Joan Pons han estat partícips d’aquest procés, mentre que el Sr. Chen ha encapçalat l’organització i cohesió del treball. Innercut, a més, ha contribuït decisivament a polir i definir l’essència sonora del disc amb part de la mescla i la masterització. Palau confessa que durant la gravació d’aquest àlbum, ha recuperat la sensació d’innocència dels seus primers anys amb Anímic, quan s’enfronta als reptes sense tenir clar el camí a seguir. Inspirat en músics de folk i soul dels anys 60 i 70, així com en gravacions de camp, el seu interès per textures lo-fi s’entrellaça amb elements propis del hip-hop, buscant constantment l’equilibri entre l’orgànic i el digital, diluint la línia que separa aquests dos mons musicals.

L’aspecte visual pren un paper protagonista en aquesta experiència. Palau va arribar a la conclusió que els monstres del cinema dels anys 80 i 90 serien el punt focal visual del seu nou treball, una idea que ha pres vida gràcies al talent de Pablo Maestres i la il·lustració del dissenyador Dsorder. El concepte visual ha estat ideat per Palau, Maestres i Dsorder, amb les maquetes inicials creades per Ferran i materialitzades (sota la direcció de músic i director) per l’artista Agnès C. Olivé, que juntament amb les seves col·laboradores Andrea Ruiz Pérez i Atena Pou han creat els monstres que protagonitzen aquesta història, Snif i Smosly. Pablo Maestres, dirigeix una súperproducció en format curtmetratge que acompanya el disc, amb el suport de les productores ROMA, SPY Films, JAMM, SUPERPRIME FILMS, Hidden Track i les actuacions de Bruna Cusí i Judit Mascó. 

El curt es va estrenar el passat 22 de maig al cinema Phenomena de Barcelona i ja es pot veure a la plataforma FILMIN

PRÒXIMS CONCERTS
26/05 Caixaforum Barcelona
31/05 Primavera Sound Barcelona
08/06 Recòndit Esponellà
14/06 Sound Isidro Madrid
15/06 Jambo Street Music Andorra
21/06 Es Claustre Menorca
22/06 Lluna en vers Mallorca
05/07 VIDA Vilanova i la Geltrú
10/07 FITM La Bisbal de l’Empordà
18/07 El Ressupó Celrà
26/07 Macroclima Camprodon
27/07 Festa d’estiu de l’AAMP Mont-Ral
06/10 Paral·lel 62 Barcelona
09/10 Las Armas Zaragoza
10/10 Kafe Antzokia Bilbao
11/10 Dabadaba Donostia
17/10 Espai Orfeó Lleida
20/10 Jazz Cava Terrassa
16/11 Sala El Loco Valencia

Novetats discogràfiques

LÍDIA PUJOL celebra els 20 anys de carrera musical amb un nou disc carregat de crítica i contrastos!

Published

on

By

“Babel: Dels fems i les flors” és el títol del nou disc de Lídia Pujol, que commemora vint anys de trajectòria musical i artística. Aquest àlbum representa un viatge de dues dècades a través de la música, la paraula, la poesia, el compromís social, el pensament crític i l’espiritualitat.

Etimològicament, “Babel” significa balbuceig, expressant la confusió en l’expressió, però també és la banda sonora d’una recerca de significat, una trobada amb la humilitat de l’ignorància, i sobretot, un acte de gratitud per ser part de la vida, la veritat i la bellesa. “Els fems”, la part més fosca i complexa de nosaltres mateixos, i “Les flors”, un missatge esperançador, conscient i transformador.

“Babel: Dels fems i les flors” inclou catorze cançons; algunes reversionades que ja han format part del repertori de Lídia Pujol, mentre que d’altres són composicions completament noves. La producció del disc ha estat realitzada conjuntament per Dani Espasa i Pau Figueres. 

L’enregistrament d’aquest àlbum ha estat possible gràcies al suport de l’ESPAI TER de Torroella de Montgrí, que va atorgar el Premi Espai Ter de Música 2023 en reconeixement a la trajectòria musical de Lídia Pujol. Aquest reconeixement ha possibilitat la creació de “Babel: Dels fems i les flors” (Satélite K 2024), consolidant encara més la trajectòria de la Lídia.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.