Connect with us

Novetats discogràfiques

ULTRAMEGA presenta el tercer EP en un any

Publicat fa

el

Per aquestes dates fa exactament un any que Ultramega, el supergrup amb gent de totes les teves bandes favorites (com a mínim Una Bèstia Incontrolable ho són), llançava el seu primer EP. A aquest primer EP, titulat “Ultramega”, va seguir quatre mesos després un segon cop, “EP1”, i avui, set mesos després, sense donar temps a escopir la sang, llancen el seu “EP2”.

És possible que Ultramega no sigui nèctar per a qualsevol paladar. La seva indescriptible barreja de free jazz?, grindcore?, spazzcore?, noise?, no wave?, ROCK?, no només reme en direcció contrària a qualsevol playlist, sinó també del sentit comú i fins i tot de la civilització occidental. Recolzada per uns músics d’aquells que donen fins i tot una mica de ràbia de com toquen de bé, Ultramega estan disposats a convertir-se i convertir-te en un animal desposseït de tot rastre de convivència humana, traient a la llum tot el fàstic que portem dins i al que nedem cada dia.

Després d’aquestes belles paraules, només cal afegir que l’EP d’Ultramega compta amb quatre peces, amb títols tan suggerents com “Estrella paraolímpica”, “Un deliri judicial” o “Gulags preventius”. L’àlbum, creguin-ho o no, reflecteix una evolució totalment inesperada cap a la complexitat, la riquesa i la profunditat artística, amb passatges delicats com la introducció d’“Un deliri judicial”, canvis de ritme que farien als Boredoms doblegar-se en reverència, moments ballables , una intensitat multiplicada per mil i descomposta en fractals infinits, i, és clar, lletres de fora d’aquest món (“la jutgessa era comunista”, “vol guanyar el premi antisemita, uuuuuuu”).

Per molta importància que pretenguin treure’s, Ultramega no només són importants, sinó que de fet són necessaris. Escolta EP2 ara, i pren per sempre Ultramega com un colofó al costat del teu cor.

Novetats discogràfiques

LÍDIA PUJOL celebra els 20 anys de carrera musical amb un nou disc carregat de crítica i contrastos!

Published

on

By

“Babel: Dels fems i les flors” és el títol del nou disc de Lídia Pujol, que commemora vint anys de trajectòria musical i artística. Aquest àlbum representa un viatge de dues dècades a través de la música, la paraula, la poesia, el compromís social, el pensament crític i l’espiritualitat.

Etimològicament, “Babel” significa balbuceig, expressant la confusió en l’expressió, però també és la banda sonora d’una recerca de significat, una trobada amb la humilitat de l’ignorància, i sobretot, un acte de gratitud per ser part de la vida, la veritat i la bellesa. “Els fems”, la part més fosca i complexa de nosaltres mateixos, i “Les flors”, un missatge esperançador, conscient i transformador.

“Babel: Dels fems i les flors” inclou catorze cançons; algunes reversionades que ja han format part del repertori de Lídia Pujol, mentre que d’altres són composicions completament noves. La producció del disc ha estat realitzada conjuntament per Dani Espasa i Pau Figueres. 

L’enregistrament d’aquest àlbum ha estat possible gràcies al suport de l’ESPAI TER de Torroella de Montgrí, que va atorgar el Premi Espai Ter de Música 2023 en reconeixement a la trajectòria musical de Lídia Pujol. Aquest reconeixement ha possibilitat la creació de “Babel: Dels fems i les flors” (Satélite K 2024), consolidant encara més la trajectòria de la Lídia.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.