Connect with us

Novetats discogràfiques

Diumenge al dematí: un nou canvi de direcció per a KRÖGERS

Publicat fa

el

Aquella situació (o persona) que t’avorreix, t’irrita i et posa nerviós. Krögers li posen nom a l’avorriment a ‘Diumenge al dematí’, un nou senzill que mostra la nova direcció del seu so iniciada en el seu anterior senzill ‘M’encantes gens’.‘Diumenge al dematí’ és aquesta sensació de voler escapar i no poder fer-ho. Potser el teu cos no pot, però sí que pot la teva ment. La teva carn segueix allà baix, escoltant aquelles paraules fútils i incòmodes, mentre la teva ment s’alça, i experimenta l’èxtasi que suposa saber que estàs lluny del teu cos, d’aquell malson. Però de sobte, tornes, comproves que tot segueix igual i “sant tornem-hi”, has après, et tornes a aixecar. Els ritmes i les intencions de la cançó juguen amb aquest contrast d’angoixa i tranquil·litat, de la terra al cel, de la violència al plaer, de l’adrenalina a les endorfines.

El senzill “Diumenge al dematí” se suma a la creixent discografia de Krögers, que van presentar el seu primer EP homònim a la tardor del 2020, seguit per “Ho sento, Noi” el 2022. La banda, formada per Joel (veu principal i guitarra), Arnau (guitarra i veus), Irene (baix i veus) i Albert (bateria i veus), està obrint camí cap al seu proper disc, consolidant el seu lloc a l’escena musical catalana.

Inicialment inspirats per bandes com Arctic Monkeys, Gorillaz i The Strokes, Krögers han evolucionat el seu so, incorporant influències més recents del post-punk de grups com Parquet Courts, Idles i Fontaines DC.

Novetats discogràfiques

LÍDIA PUJOL celebra els 20 anys de carrera musical amb un nou disc carregat de crítica i contrastos!

Published

on

By

“Babel: Dels fems i les flors” és el títol del nou disc de Lídia Pujol, que commemora vint anys de trajectòria musical i artística. Aquest àlbum representa un viatge de dues dècades a través de la música, la paraula, la poesia, el compromís social, el pensament crític i l’espiritualitat.

Etimològicament, “Babel” significa balbuceig, expressant la confusió en l’expressió, però també és la banda sonora d’una recerca de significat, una trobada amb la humilitat de l’ignorància, i sobretot, un acte de gratitud per ser part de la vida, la veritat i la bellesa. “Els fems”, la part més fosca i complexa de nosaltres mateixos, i “Les flors”, un missatge esperançador, conscient i transformador.

“Babel: Dels fems i les flors” inclou catorze cançons; algunes reversionades que ja han format part del repertori de Lídia Pujol, mentre que d’altres són composicions completament noves. La producció del disc ha estat realitzada conjuntament per Dani Espasa i Pau Figueres. 

L’enregistrament d’aquest àlbum ha estat possible gràcies al suport de l’ESPAI TER de Torroella de Montgrí, que va atorgar el Premi Espai Ter de Música 2023 en reconeixement a la trajectòria musical de Lídia Pujol. Aquest reconeixement ha possibilitat la creació de “Babel: Dels fems i les flors” (Satélite K 2024), consolidant encara més la trajectòria de la Lídia.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.