Connect with us

Novetats discogràfiques

“R​.​O​.​I” el nou disc de la banda de Manchester AERIAL SALAD

Publicat fa

el

Es parla molt de la música i l’art de l’autenticitat, la veracitat… el “veritat”. Molts diuen tenir-ho, pocs en tenen. Els Mancunians Arial Salad la tenen en massa. Aquesta és la banda que es va formar l’any 2016 amb l’única intenció de tocar el llegendari festival de punk FEST de Gainesville, que van fer quan era adolescent. No importava que amb prou feines poguessin tocar, i va ser un desastre total. Aquesta és la banda que va abraçar i es va tallar les dents al món del bricolatge punk. Estaven al límit de la grandesa amb el seu èpic àlbum debut ‘Dirt Mall’ editat al febrer del 2020 i, bé, ja sabeu què va passar després, totes les bandes tenen la mateixa història, així que ho deixarem allà…

En comptes d’això, Aerial Salad va abaixar el cap col·lectiu i va empènyer per desenvolupar el seu so lluny dels tres acords dels seus anys de formació. Sempre va ser una banda a la qual teníeu la mateixa probabilitat de veure amb una samarreta de Stone Roses com ho faries amb Snuff. O un cim de Cypress Hill com veuríeu un Pizza Tramp. Aerial Salad descriu el seu so com “Madchester Punk”, un cop d’ullet als seus herois a Happy Mondays, XTC i Carter USM, condimentat amb el furor actual encapçalat per les creixents bandes de brit-wave com Yard Act, Shame i High Vis. El seu segon àlbum “R.O.I” (i el primer per a Venn Records de gran prestigi) es recolza en aquestes influències, impulsades per l’arrossegament del rock’n’roll pur mentre evoca un paisatge infernal capitalista tardà a través de narracions líriques brutalistes. Per dir-ho d’una manera suau, Aerial Salad és la banda que voleu veure tocar l’afterparty d’establiments, i ja sabeu que us encantarà!

Enregistrat amb amor a Vibe Recording Studio, Cheetham Hill a Manchester amb Dean Glover, ‘R.O.I.’ és un àlbum que passa perfectament des de ritmes post-punk palpitants fins a himnes imparables de rock d’estadi. ‘The Same 24 Hours (As Beyoncé)’ és una manifestació britpop contra la façana falsa de la cultura influencer, ‘All Yer Dreamin‘ és Mark E Smith a l’Hacienda, ‘Chances’ és Oasis enfrontant-se a Talking Heads. Aerial Salad trobarà espai per explorar nous gèneres sense perdre la sensació que es tracta d’una banda nascuda de l’escena hard touring, DIY punk, una comunitat que continua sent al seu cor.

Les tres peces del nord volen que sabem que són tan autèntiques com és possible. Injectant aquest caos cru i encant violent des de l’escenari directament als seus enregistraments. El seu objectiu és donar-se a conèixer a tothom i tothom, des de caps rave fins a nens independents, poetes i rockers. “R.O.I” és fantàstic mentre s’enfonsa agudament en el cànon modern post-Brexit, Un-United Kingdom. Tots estem intentant trobar els nostres llocs en aquest nou món i que els Aerial Salad sigui la nostra banda sonora.

Art Visual

REMEI DE CA LA FRESCA estrena el nou single i videoclip “Fusta d’artista”

Published

on

By

Ell arriba i el món s’atura. Ell entra a la sala i tothom li fa cas. Ell parla (que bé que parla!) i tothom li riu les gràcies. I el seu ego creix i creix i creix. Té un do diví i ho sap ell millor que ningú. La gent l’admira. Té fusta d’artista, té fusta d’alcalde.

Però potser és hora de dir-li les coses pel seu nom:
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT

Remei de Ca la Fresca contraataca amb nova música, amb les cançons que formaran part aquesta tardor del seu esperat nou àlbum “L’ham de la pregunta”. Primer va ser “Mal de Muntanya”, ara aquest dard de tres minuts que es diu “Fusta d’artista”. Van afinant la punteria, assenyalant els seus objectius i regant-los ara amb cruesa, ara amb sarcasme. Amb crit feréstec i guitarra esmolada.

Rebobinem: Nascuts a les profunditats del Montseny en aquell desconcertant 2020, Remei de Ca la Fresca s’ha revelat des de llavors com una de les bandes més inquietes i inclassificables del nostre panorama musical. Es van donar a conèixer en guanyar el concurs Erra Forta, armats amb unes castanyoles i una fusta de planxar, i tot seguit van publicar sota el segell Indian Runners un disc debut homònim que va ser rebut amb entusiasme. El seguirien unes sorprenents adaptacions d’Underworld i M.I.A. i el corprenedor single “Tots els tons de la ràbia”, basat en un poema de la palestina Rafeef Ziadah.

Remei de Ca la Fresca són Artur Piera, Xantal Rodríguez, Víctor Inskipp i Iago Rueda. “Fusta d’artista” és el segon avançament del seu segon àlbum, que compta amb producció d’Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril) i apareixerà la tardor de 2024. Per cert, que el grup n’acaba d’anunciar el títol: es dirà “L’ham de la pregunta”

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.