Connect with us

Imperdible

Sisena edició del festival d’improvisació “The Exploding Fest”

Publicat fa

el

The Exploding Fest és un happening per a la improvisació. És una trobada anual única entre ballarins/es, músics, coreògrafs, activistes del moviment, poetes, artistes adiovisuals i performers inconformistes catalans (principalment), que convertirà la Plaça de la Farigola (Vallcarca, Barcelona) en l’epicentre de l’exploració escènica contemporània de Barcelona durant un dia.

Durant el dissabte 3 d’octubre, de 19:00h a 22:00h, a la Plaça de la Farigola (Carrer de la Farigola, 14. 08023. Vallcarca. Barcelona). Mapa aquí. «M» L3 Vallcarca. Davant la situació actual han decidit, per primera vegada, realitzar l’esdeveniment principal a la tarda en un espai a l’aire lliure d’accés gratuït. L’espai en qüestió és la plaça Farigola del barri de Vallcarca, en el que es portarem a terme una gran acció col·lectiva i ho faran en col·laboració amb l’Assemblea de Vallcarca.

Proposen una festa en el qual no saben què passarà: unes directrius generals per facilitar la sorpresa i l’espontaneïtat. Més d’un espai escènic en els que es donarà un cara a cara entre els artistes participants (músics i ballarins de dansa contemporània, poetes, realitzadors audiovisuals…) i una fita comuna: superar els marges de la pròpia creativitat.

Aquesta és una  CELEBRACIÓ d’homenatge a Andy Warhol i als seus esdeveniments multidisciplinaris ‘The Exploding Plastic Inevitable’, volen recuperar la llibertat creativa de les festes multidisciplinars que ell mateix organitzava durant els anys seixanta.

El festival vol ritualitzar una reclamació de llibertat i de drets:  “Les persones tenim dret a viure la cultura i l’art. Els artistes i les artistes escoltem i volem escoltar. És la nostra obligació i el nostre dret. Tota la comunitat ens ho mereixem. No sabem si l’Andy Warhol va tenir en algun moment cap flirteig amb l’altruisme o va voler canviar el món per fer-lo Pop. El que sí sabem és que li agradaven les comunitats. D’aquí la Factory i la seva funció impulsora de les The Exploding Plastic Inevitable. Nosaltres aquest cop hem mirat també cap a les comunitats. Tot i que, en aquest cas, un barri, un territori, on es desenvolupa una mena d’essència cultural i social basada en la llibertat i la cooperació, el barri de Vallcarca de Barcelona”.  

A The Exploding també hi haurà ràdio de la mà dels Maraca Lab. Maraca Lab és un laboratori de podcasts que neix amb la intenció de conèixer relats i realitats dels col·lectius independents de la cultura, i amb aquests ingredients crear peces d’àudio entre la crònica i l’art sonor. És una aventura a tres bandes de Manuela Frudá, Edi Pou i Mar Merino.

Com que encara no ha acabat l’època covidiana, per assistir-hi, caldrà registrar-se prèviament per assegurar l’entrada i respectar les mesures de distància, mans netes i mascareta – millor si és amb brilli-brilli .

The Exploding Fest està organitzat per un col·lectiu d’artistes i amants de les arts, promotors de música, arts del moviment, i visuals, conscients de que part del seu creixement creatiu requereix una exploració paraescènica fonamentada en el risc i la llibertat. Sonia Fernández Lage, Kike Bela i Edi Pou són els seus directors artístics.  

The Exploding Fest #6 és una iniciativa de The Good Good. Amb la col·laboració d’ Empíric, l’Assemblea de Vallcarca, l’Antic Forn de VallcarcaEl Pumarejo i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.  Forma part de la #TardorTransformadora

Entrada gratuïta. Cal reservar entrada per accedir a l’espai aquí.

Imperdible

El Dràstik torna i apuja la persiana el 8 de juny

Published

on

By

El Dràstik és la seu social de l’associació l’Arcada Koncerts a Granollers. Un espai autogestionat pels més de 1300 socis dels quals disposa l’entitat. El Dràstik portava precintat des del 15 de desembre passat per discrepàncies amb l’Ajuntament de Granollers pel límit acústic i l’aïllament del local. Després d’unes reformes, s’ha pogut complir amb la normativa vigent. Finalment, tornaran a obrir el pròxim dijous 8 de juny.

“Per fi, ja tenim el Dràstik desprecintat!!! Després d’uns mesos tancat per arreglar uns temes amb l’Ajuntament de Granollers, per fi aquest dijous 8 de juny tornem a apujar la persiana. No calen gaires paraules per expressar l’alegria que suposa aquest fet, només dir, que la força de més de 1.300 socis, la paciència i la perseverança, han fet que sigui una realitat” paraules textuals dels responsables de l’Arcada Koncerts i del Dràstik.

“El Dràstik és la seu social de l’Arcada Koncerts, un espai per reunir-nos, xerrar, debatre i organitzar-nos. De moment no es podran fer concerts, tota la música passarà per un limitador connectat amb l’Ajuntament i s’haurà de continuar tenint el respecte cap als veïns igual o més com el que ja teníem abans. Programarem activitats culturals, punxades, projeccions, fires del disc… tot un món que anirem informant al seu moment”.

De moment arranca el 8 de juny amb la projecció d’un documental de del productor de Saragossa Santi Ric, i el divendres 9 de juny amb la música del gran Unclu Garrot.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.