Connect with us

Novetats discogràfiques

Nou disc de Heather a la vista

Publicat fa

el

Les coordenades situen el conjunt a Barcelona, ​​tot i que les referències musicals de Heather provenen del món anglosaxó. Aquesta amplitud de mires també es trasllada a una proposta musical difícil d’encaixonar en estancs gèneres musicals. El segon LP de Heather, “Old Cry, I Walk”, és un treball vibrant i expeditiu, un agradable passeig on tot transita pels marges de l’optimisme, la decepció, el desamor i l’eufòria. D’indubtable aroma noaranter, aporta interessants matisos per la seva robusta personalitat com a banda. Encapçalada per la cantant originària de Glasgow Heather Cameron, la formació la completen Andrea Grau als teclats, Alex Sardà i Germán López a la guitarra, Sergi Vilà al baix i Aitor Mohedano a la bateria.

El nou single “Revere It”
Després d’una intro experimental i emotiva, el noise pop de Revere It s’obre pas entre la boira amb guitarres distorsionades i la dosi justa d’èpica. De tornada poderosa i melodia pop, la lletra treu el cap a l’eternitat en què conviuran els dos protagonistes.

Els dos primers avançaments: “The Walker and the Wall” i “Avenge”
The Walker And The Wall és una immillorable carta de presentació Heather. I és que, a través d’ella, podem traçar múltiples connexions amb què explicar la proposta de la banda. En primer lloc, la veu de Heather Cameron, cristal·lina i en primer pla, mostra clarament el que és innegablement un dels principals encants de la seva proposta. Interpretació esglaiadora al servei d’un text colossal. Els dos primers versos són adaptacions de dos poemes de Salvador Espriu, una de les figures més reconegudes de la literatura catalana. Les coordenades, per tant, situen el grup a Barcelona, ​​encara que les seves referències musicals provinguin del món anglosaxó.

“Avenge” és una bona mostra de la faceta més expansiva de la banda. Aquest tret a burro, agitat i encertat, se situa per sota dels dos minuts de durada. Heather clama venjança per un amor fallit en crudíssim spoken word. La lletra, una adaptació amb aportacions pròpies de “Cuando te conocí” de Manolo Caracol, ens revela informació sobre les inquietuds d’un conjunt establert a Barcelona però les referències musicals del qual miren molt més enllà.

Novetats discogràfiques

LA ÉLITE mostra les seves irreverents “Escaleras Al Cielo”

Published

on

By

LA ÉLITE és un fenomen imparable. Els seus concerts a sales es compten per sold outs i la seva presència revoluciona festivals perquè amb ells sobre l’escenari qualsevol cosa pot passar. La seva actitud incendiària és part d’un ADN musical únic que es reflecteix a “Escaleras Al Cielo”, un segon àlbum d’estudi on continuen apostant per ritmes electrònics en una oda a la joventut i la vitalitat.

A “Escaleras Al Cielo” la dupla formada per Nil i Diosito llencen la porta avall amb l’estil inconfusible de la banda: un synthpunk que es reforça gràcies a una producció més cuidada però igual de crua. Els seus recursos creatius creixen i LA ÉLITE aconsegueix un espectre més ampli en el seu so amb coquetejos amb estructures pop i fins i tot algun toc urbà que donen varietat i empenta a les 12 cançons que conformen el disc.

Les lletres de LA ÉLITE són ganxos potents directes i al mentó. Fidels a la seva faceta provocadora i desafiant, estan carregades amb bones dosis d’humor per situar-nos a la realitat de la joventut tocant temes que van des de la precarietat econòmico-social, a qüestions més oníriques o irreverents com la festa per la festa i batalletes amb els amics.

I precisament recorren a bones amistats com MDA, Diego Ibáñez (frontman de Carolina Durante), Nerve Agent o el seu amic de l’institut Pokito Paranoiko perquè hi col·laborin i formin part d’una feina tan especial.

“El que ens mou a fer discos és aquesta necessitat de parlar de les nostres mogudes i encara que no siguem músics, la música és el nostre llenguatge. Significa alguna cosa especial ja que per primera vegada ho farem a través del nostre propi segell i és una cosa que ens motiva moltíssim” comenta el duo català sobre un treball amb què treuen múscul dins del panorama independent.

“Escaleras Al Cielo” veu la llum a través de Discos GELE (Grabaciones Electrónicas La Élite) amb què autogestionen aquest projecte alhora que donaran suport a altres artistes. LA ÉLITE manté la seva essència ‘¡Do It Yourself’ com a motor principal per crear amb enginy i una mica de mala bava, cançons en què se sentin reflectits. I que tant el públic com ells mateixos puguem desfassar.

“L’única missió que tenim és gaudir sempre de tot allò que ens mola i fem. Venim de tenir feines de merda i tirar endavant, no ens podem permetre no gaudir fent allò que més ens agrada!” raona LA ÉLITE en mostrar-nos les escales per arribar al cel a base de pogos.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.