Connect with us

Imperdible

El Dràstik torna i apuja la persiana el 8 de juny

Publicat fa

el

El Dràstik és la seu social de l’associació l’Arcada Koncerts a Granollers. Un espai autogestionat pels més de 1300 socis dels quals disposa l’entitat. El Dràstik portava precintat des del 15 de desembre passat per discrepàncies amb l’Ajuntament de Granollers pel límit acústic i l’aïllament del local. Després d’unes reformes, s’ha pogut complir amb la normativa vigent. Finalment, tornaran a obrir el pròxim dijous 8 de juny.

“Per fi, ja tenim el Dràstik desprecintat!!! Després d’uns mesos tancat per arreglar uns temes amb l’Ajuntament de Granollers, per fi aquest dijous 8 de juny tornem a apujar la persiana. No calen gaires paraules per expressar l’alegria que suposa aquest fet, només dir, que la força de més de 1.300 socis, la paciència i la perseverança, han fet que sigui una realitat” paraules textuals dels responsables de l’Arcada Koncerts i del Dràstik.

“El Dràstik és la seu social de l’Arcada Koncerts, un espai per reunir-nos, xerrar, debatre i organitzar-nos. De moment no es podran fer concerts, tota la música passarà per un limitador connectat amb l’Ajuntament i s’haurà de continuar tenint el respecte cap als veïns igual o més com el que ja teníem abans. Programarem activitats culturals, punxades, projeccions, fires del disc… tot un món que anirem informant al seu moment”.

De moment arranca el 8 de juny amb la projecció d’un documental de del productor de Saragossa Santi Ric, i el divendres 9 de juny amb la música del gran Unclu Garrot.

Imperdible

BCore reedita el llibre “HARTO DE TODO · Historia oral del punk en la ciudad de Barcelona 1979-1987” escrit per Jordi Llansamà

Published

on

By

Fruit de la col·laboració de l’editorial Males Herbes i BCore Disc, es reedita el llibre “Harto de todo”, descatalogat des de fa més de 10 anys i amb nou pròleg de Kiko Amat.

Sinopsi
“Harto de todo” és una història oral de l’erupció del punk a la ciutat de Barcelona durant els anys 1979 i 1987, i recull l’experiència personal d’una sèrie de pioners que van viure el gèrmen i l’evolució d’aquesta comunitat. A “Harto de todo” abunden les confessions dels primers grups de punk i hardcore comtal, però també dels implicats en fanzines, ràdios lliures, primeres botigues o locals autogestionats o, senzillament, els herois de carrer que van fer el pas pas de declarar-se punks a la grisenca Espanya del 1979. A través del testimoniatge honest i apassionat de tots aquests exploradors descobrim els seus descobriments: el seu primer contacte amb el punk rock; com es van fusionar la ràbia autòctona amb els preceptes d’un moviment juvenil anglès, adaptant-ne l’estètica i la ideologia al sentir quotidià dels nostres protagonistes; el naixement del Do It Yourself (o autogestió); la connexió amb altres franctiradors similars de tot el món i la creació duna xarxa dinformació a nivell internacional; el paper de les drogues (heroïna i speed); les primeres ocupacions dedificis; la progressiva conscienciació política dels punks i la seva evolució músical, estètica i ideològica cap al hardcore (i el paper que va representar la visita dels americans MDC en aquesta mutació), l’aparició dels skinheads i la posterior bifurcació en dues branques polítiques oposades, i un llarg etcètera. I, per sobre de tot això, la música: fera, veloç, intensa, rabiosa, feta per ells i per a ells.

“Harto de todo”, per tot això, un document vital que registra per primera vegada de manera seriosa i veraç l’eclosió i la història del punk i hardcore català. Realitzat amb patent amor i ple de detall, ple d’espectacular material visual d’arxiu i escrit amb sinceritat arrabassadora, aquest és un treball d’importància equiparable a zenits forans del gènere com “Por favor mátame” (una història oral del punk), Banned in DC, From the Velvets to the Voidoids o Hardcore Califòrnia, i no pot faltar a la bibliografia de cap estudiós/aficionat al gènere.

Inclou material inèdit Último Resorte, Frenopaticss, Attak, Shit S.A., Kangrena, Decibelios, Sentido Común, GRB, L’Odi Social, Subterranean Kids, Anti/Dogmatikss, Skatalà, HHH, Monstruación, Informe, Radio Pica, Kafe Volter, fanzines , retallades de premsa, fotos, cartells, flyers, entrades, discografia, etc.

PRE-ORDER

Autor
Jordi Llansamà (Barcelona, 1967) va començar a involucrar-se a l’escena punk de Barcelona com a adolescent. Des de llavors, la seva activitat dins l’àmbit musical no ha cessat. Des de l’edició de fanzins (Lo Kurkó de les Korts, Reptil Zine, Absolut Zine) a la seva col·laboració a la ràdio (Atac de Core, Ràdio Pica). També destaca l’organització a Barcelona dels primers concerts d’algunes bandes internacionals quan encara eren uns autèntics desconeguts (Green Day, At the Drive In, June of 44, Hot Water Music, Less Savy Fav, The Locust, Karate, etc.).

El 1990 va fundar el segell BCore Disc, ja amb més de trenta anys d’activitat. Sota aquesta etiqueta han editat els seus treballs bandes com Corn Flakes, Aina, Standstill, Unfinished Sympathy, Toquio Sex Destruction, New Raemon, Brighton 64, Delorean, Nueva Vulcano, Madee, Cala Vento, etc. Algunes referents del panorama independent musical actual.

També és destacable la seva tasca com a arqueòleg musical reeditant i rescatant de l’oblit enregistraments de la primera fornada punk i hardcore de la Barcelona dels ’80.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.