Novetats discogràfiques
Cómo Vivir en el Campo ens presenten “Algo que nos haga felices” nou single ple de groove
A “Algo que nos haga felices”, Cómo Vivir en el Campo ens sorprenen una vegada més, canviant radicalment el paisatge musical i mostrant una nova faceta plena de groove i exquisida instrumentació.
Amb la companyia de la veu de Begoña Casado i el saxo de Costanzo Laini, que són convidats habituals a les gravacions, “Algo que nos haga felices” ens convida a gaudir d’un ball despreocupat, íntim i contemplatiu, reprenent la irresistible vibra contagiosa del “Por favor mátame” que ja van explorar al seu àlbum anterior.
No és la primera vegada que escoltem centelleigs d’aires a l’estil Fleetwood Mac en els temes de Cómo Vivir en el Campo, i alguna cosa ens diu que no serà l’última. El grup se segueix aventurant en terrenys musicals captivadors que ens donen més pistes de cap on es dirigeix el seu proper àlbum, que llançaran aquesta tardor amb El Genio Equivocado.
La banda segueix reservant-nos sorpreses com la seva versió del clàssic “I Wish You Love” que inclou el llançament, en què compten amb la magnífica veu de Begoña Casado i la col·laboració de BRCKTS. Una unió perfecta que es complementa amb la visió musical del grup.
“Algo que nos haga felices” és una proposta captivadora que ens acosta un pas més cap a aquest esperat nou treball de la banda.
BRCKTS, actualment establert a Itàlia, és l’àlies de Marcos Otura, sota el qual ha realitzat treballs, tant en solitari com en col·laboració amb Tiempo Libre, desenvolupant una electrònica plena de ritme, melodia i imaginació. Als 00 va ser bateria de Luca (visionaris del pop de guitarres en una època en què l’escena indie underground de Madrid era poc més que un solar) on va coincidir amb Pedro, amb qui tornaria a coincidir anys més tard a CVEEC, on va tocar la bateria en dues etapes diferents al llarg de la trajectòria del grup.
COSTANZO LAINI, saxofonista de dilatada trajectòria tant a Itàlia (Patracchini Big Band, Civica Jazz Band) com a Espanya (Bob Sands, Ogun Afrobeat, Black Market…), és un habitual de l’escena jazz de Madrid, i ha col·laborat a gairebé tots els discos de CVEEC.
BEGOÑA CASADO ha participat en nombrosos enregistraments i concerts de CVEEC durant els darrers deu anys, mentre prestava la seva veu també a altres projectes com Campió, Puzles i dracs, Ripoll o Rex Kramer. Guitarrista i baixista a més de cantant, va formar també part de bandes com Luc Deveraux, North Koreans o Nenazas on donava curs a la seva passió pel powerpop i el punk rock.
Novetats discogràfiques
Chaqueta de Chándal publica el seu tercer disc “Flema eterna”
Chaqueta de Chándal tornen a la càrrega amb els seus sintes, les seves guitarres i la seva ironia més esmolades que mai. El trio barceloní publica el seu tercer disc, “Flema eterna”, gravat i produït per Joan Colomo, que ja es pot escoltar a totes les plataformes, i aconseguir en format vinil en pre-order aquí.
Amb el nou àlbum, Chaqueta de Chándal continuen el seu viatge cap a aquell lloc recòndit on es troben el pop, el krautrock i el punk, un camí per a valents que va arrencar amb lucidesa a “Gimnasia menor” (2019) i “Futuro, tú antes molabas” (2022).
La presentació oficial a Barcelona serà el 9 de novembre a la sala Apolo [2], al costat dels austríacs Blasser Kyren com a grup convidat. I el 23 de gener tindrà lloc la presentació a Madrid, dins el marc de l’Inverfest. Les entrades estan a la venda aquí.
Per més que el títol remeti als 80 amb la seva picada d’ullet a les Bangles, la inspiració del disc apunta una dècada més enrere, als 70, a aquests àlbums de rock simfònic amb temes que es desenvolupaven al llarg de tota una cara. L’aportació de Chaqueta de Chándal al gènere és “Tamagotchi Antisistema”, la seva composició més ambiciosa fins al moment, que amb les seves tres parts més intro constitueix el nucli principal – musical i ideològic – del disc.
El pop lisèrgic i immersiu continua exercint de vehicle per a l’habitual causticitat de les seves lletres. El viatge segueix a la cara B amb els temes que s’han anat avançant en format single. A “Objetivo indiscreto“ posen el focus en una societat de la informació convertida en societat de la vigilància. “Declaración universal de unos desechos humanos“ és un cant d’amor cap a la fauna que ens envolta; la literal, perquè de la figurada ja no n’esperen gaire. “Estoy al horno” és un irònic lament sobre els desajustos quotidians que la burocràcia regala als que gosen instal·lar-se a Espanya per viure i treballar, amb la veu de Natalia Brovedanni al capdavant. També sorprenen amb “Seny”, minut i mig d’energia desbocada cantant en català sobre la Catalunya post-1 d’octubre.
Chaqueta de Chándal són Guillem Caballero (veu, teclats i sintes), Natalia Brovedanni (veu i guitarra) i Alfonso Méndez (bateria i cors), acompanyats en diversos temes per Pablo Volt a la trompeta.
-
Festival5 anys ago
El Salt Mortal sacseja les bases de l’underground amb el cartell de la seva quarta edició
-
Novetats discogràfiques5 anys ago
El Petit de Cal Eril publica el nou disc “Energia fosca”
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
Les Cruet anuncien el llançament del nou disc “Cérvols, astres” pel 22 de febrer
-
Imperdible6 anys ago
Mercat de Nadal i Flamenc al Konvent de Berga