Connect with us

Novetats discogràfiques

Jamie 4 President, després de tres anys, treu un nou single, “It Bites”

Publicat fa

el

Tres anys i mig després, la collita musical cultivada durant la pandèmia continua donant fruits. Va ser, potser, el moment de més reflexió personal i comunitària mai registrat. Qui no va analitzar i fins i tot va sobreanalitzar la vida? Molts músics, a més, van traduir les seves reflexions i sensacions en cançons: un bàlsam, un remei, un calmant; una mena de cura i medicament emocional molt útil. Però, com passa a la mare de Brian a La vida de Brian, la seva utilitat pot resultar confusa. “Un bàlsam? El bàlsam és una bestiola… a veure si el mossegarà!”, reacciona alarmada. I és cert per a Jamie 4 President, que titula “It Bites” el seu nou disc i el seu single Perquè reflexionar sobre els errors comesos, encara que pot alleujar, curar i regenerar, també cou, fa mal i mossega.

Al capdavant de la banda hi ha el músic anglo-andalús Jamie R. Green, que va compondre “It Bites” durant el seu confinament sol i aïllat en un petit estudi de 30 m2 a Madrid. La nostàlgia, la reflexió contínua i el penediment, tot i mantenir la consciència de poder fer-ho millor la propera vegada, donen com a resultat una mena de malenconia triomfant. Cosa que es respira en el mig temps del tema i en la seva atmosfera encoixinada per sintes: el principal, que podria sortir de la BSO de Twin Peaks, i el de la tornada, de Stranger Things. “It Bites” va acabar de cuinar-se a les sessions d’enregistrament amb Santi García a Ultramarinos, on va adquirir aquest acabat que sembla habitar entre mitges d’un tema dels Toto dels 80, The Cars i The Postal Service o The Flaming Lips. El gong de l’última tornada i el solo de guitarra hair metall a l’estil Top Gun com a cirereta, també van néixer aquí.

Després de “Cobwebs” i “My Lucky Token”, “It Bites” és el tercer i darrer avançament del quart àlbum de Jamie 4 President, que veurà la llum el 20 d’octubre a través del segell barceloní BCore. Una feina que, tot i assumir nous reptes sonors, segueix els preceptes estilístics de la banda i que, per tant, vessarà pop, indie rock amb melodies suaus i emocionants, guitarres envoltants amb delais i arpegis marca de la casa i unes lletres personals, sinceres i reals.

Concerts,
10 de novembre – Barcelona (Heliogabal)
24 de novembre – Oviedo (La Salvaje)
25 de novembre – Grau (tbc)
8 de diciembre – San Sebastián (Dabadaba)
13 de gener – Madrid (Moby Dick)
6 d’abril – Ferrol (sala Ruido)
5 d’abril – A Coruña (sala Filomatic)
6 d’abril – Ferrol (sala Ruido)
19 d’abril – Castellón (Because)
20 d’abril – Murcia (La Yeseria)

Novetats discogràfiques

ARRRGO treu “Mare”, el seu nou LP de posthardcore i postpunk

Published

on

By

ARRRGO, Aquest trio amb base a Barcelona, format per Antonio Iannola (Common Deflection Problems, Human Feather Records), Milo Gomberoff (Familea Miranda, Els Insurgents, Marcians a la City, Bomba Formatge) i Enric Ponsa (Tilde, Ovo, Tercer Semestre, Bilgraski), ja reconeguts als escenaris de la música alternativa, han captivat encara més l’escena musical amb el seu enfocament únic del posthardcore i el postpunk.

“Mare” és una col·lecció de nou pistes que exploren les profunditats emocionals i sonores del gènere. Amb lletres en italià i seccions rítmiques intenses, l’àlbum ofereix una experiència autèntica i poderosa per a aquells que busquen més que melodies convencionals. El so natural de la producció fa que l’àlbum soni pur i brutal, submergint l’oient en una experiència inoblidable, amb el seu estil inconfusible, que ha estat comparat amb la intensitat de Shipping News, l’audàcia de Cherubs, la innovació de Big’n , la cruesa de Shellac, el virtuosisme de Dazzling Killmen, l’energia de Melvins i la profunditat de Massimo Volume.

“Aquest àlbum és més que música; és una expressió genuïna de la passió i l’art en la forma més pura i brutal. – ARRRGO”


“Mare” compta amb la col·laboració especial del trompetista Sebastián “Zorro” Cabezas, membre de Chico Trujillo i Kaldo, entre d’altres.

L’edició d’aquest LP ha estat possible gràcies a les col·laboracions de segells independents com Sonatine Produzioni, Vollmer Industries, Hukot Disk, Plug in the Gear, Intrepido Discos y Bar Marfil Records, així com un disseny gràfic distintiu d’Irkus M. Zeberio.

Gravat, barrejat i masteritzat per Milo Gomberoff a l’Estudi Hukot de Barcelona i es pot obtenir directament des de Botiga Hukot.
Fotografia a càrrec de Foto Zama.

Dediquem aquest llançament especialment a Steve (Albini), que fos un suport constant als inicis de l’Estudi Hukot i una font d’inspiració.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.