Connect with us

Novetats discogràfiques

La banda de post-punk rural INCENDI treu a la llum el seu EP “19 de juliol”, música contundent i lletres incendiàries

Publicat fa

el

Incendi és un grup de música format al Solsonès, entre el Santuari del Miracle (El Miracle Records) i l’Hostal Nou de Llobera (Hostalherria Studio). “19 de juliol” serà el seu segon àlbum, després d’un primer treball promocionat l’any passat titulat “De moment estic content”.

“19 de juliol” pretén reivindicar una forma de pagesia anticapitalista, amb proclames que criden a l’organització col·lectiva davant dels nous reptes que afronta concretament el Solsonès. Vinculat a moviments socials de la comarca, aquest treball vol aportar el seu granet de sorra a les lluites per la defensa del territori que s’estan lliurant arreu en l’actual ofensiva del capitalisme.

L’erotisme i la sexualitat individual es fonen en les incendiàries lletres de “19 de juliol” amb una re-apropiació dels símbols del territori, com la Mare de Déu del Claustre de Solsona, en un joc constant entre el respecte pels altres i la voluntat de crear nous referents, tant polítics com sagrats, en el món rural.

“La voluntat del nostre directe és fer foc, provocar un incendi a cada sala, a cada festa, i fer que la música participi de la vida política d’aquest món en descomposició”

L’àlbum ens situa en un màgic passadís en el temps. D’una banda, el 19 de juliol del 1936, on obreres i insurrectes organitzades en comitès de defensa van aturar el cop d’estat feixista a Barcelona i van impulsar la revolució social. D’altra banda, 62 anys més tard, el 19 de juliol del 1998 l’incendi forestal més ràpid i virulent de la història moderna a Europa arribava al municipi de Riner, al Solsonès. Ara, 26 anys després, l’incendi revolucionari i el forestal es fonen en forma de música per seguir propagant la flama insurreccional del passat amb el món rural de l’actualitat.

Art Visual

REMEI DE CA LA FRESCA estrena el nou single i videoclip “Fusta d’artista”

Published

on

By

Ell arriba i el món s’atura. Ell entra a la sala i tothom li fa cas. Ell parla (que bé que parla!) i tothom li riu les gràcies. I el seu ego creix i creix i creix. Té un do diví i ho sap ell millor que ningú. La gent l’admira. Té fusta d’artista, té fusta d’alcalde.

Però potser és hora de dir-li les coses pel seu nom:
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT

Remei de Ca la Fresca contraataca amb nova música, amb les cançons que formaran part aquesta tardor del seu esperat nou àlbum “L’ham de la pregunta”. Primer va ser “Mal de Muntanya”, ara aquest dard de tres minuts que es diu “Fusta d’artista”. Van afinant la punteria, assenyalant els seus objectius i regant-los ara amb cruesa, ara amb sarcasme. Amb crit feréstec i guitarra esmolada.

Rebobinem: Nascuts a les profunditats del Montseny en aquell desconcertant 2020, Remei de Ca la Fresca s’ha revelat des de llavors com una de les bandes més inquietes i inclassificables del nostre panorama musical. Es van donar a conèixer en guanyar el concurs Erra Forta, armats amb unes castanyoles i una fusta de planxar, i tot seguit van publicar sota el segell Indian Runners un disc debut homònim que va ser rebut amb entusiasme. El seguirien unes sorprenents adaptacions d’Underworld i M.I.A. i el corprenedor single “Tots els tons de la ràbia”, basat en un poema de la palestina Rafeef Ziadah.

Remei de Ca la Fresca són Artur Piera, Xantal Rodríguez, Víctor Inskipp i Iago Rueda. “Fusta d’artista” és el segon avançament del seu segon àlbum, que compta amb producció d’Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril) i apareixerà la tardor de 2024. Per cert, que el grup n’acaba d’anunciar el títol: es dirà “L’ham de la pregunta”

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.