Connect with us

Festival

Gran cartell a la 4a edició del festival mallorquí Cul de Sac on destaca Thurston Moore

Publicat fa

el

Del 7 al 9 de juny se celebra a Palma de Mallorca la quarta edició del fantàstic Cul de Sac, l’únic festival del món que et deixa una marca de per vida. Com ja és tradició, tornam a oferir-te un disseny exclusiu de tatuatge a càrrec de Natalia Tyrer Tattoo . Enguany, els 10 primers valents/valentes s’emporten per un preu popular (50€) el tatuatge, l’entrada per al concert de cloenda de Thurston Moore i un pack Cul de Sac del qual aviat tindreu notícies. Si ja tens la teva entrada, porta-la a Natalia i t’aplicarà el descompte. 

Deixem la llista d’artistes que participen aquest any a un festival que s’ha tornat de referència dins de la cultura underground.

Thurston Moore Group [USA]
Considerat com un dels majors referents de la música experimental des de que co-fundés Sonic Youth el 1981, Thurston Moore s’ha convertit en una influència ineludible per a estils com la no-wave, el noise o el rock alternatiu. L’acompanyen en la seva aventura en solitari el bateria de Sonic Youth, Steve Shelley, la baixista Debbie Googe (My Bloody Valentine) i el guitarrista James Sedward (Nought). Cul de Sac et recomana per res del món que no et perdis aquest concert únic.

Thurston Moore Group [USA]
Considerat com un dels majors referents de la música experimental des de que co-fundés Sonic Youth el 1981, Thurston Moore s’ha convertit en una influència ineludible per a estils com la no-wave, el noise o el rock alternatiu. L’acompanyen en la seva aventura en solitari el bateria de Sonic Youth, Steve Shelley, la baixista Debbie Googe (My Bloody Valentine) i el guitarrista James Sedward (Nought). Cul de Sac et recomana per res del món que no et perdis aquest concert únic.

Blood Quartet [Nova York / Barcelona]
Considerat com un dels pioners de l’anomenada No Wave a finals dels anys setanta, el trompetista Mark Cunningham encapçala un dels projectes més arriscats de l’escena experimental catalana. A mig camí del free jazz i el post-rock, el quartet (que inclou components de Zeidun o Murnau B) presentarà a Cul de Sac el seu segon àlbum: “Until My Darkness Goes” (2018).

Za! [Barcelona]
Els set àlbums que separen “Eki Eki Eki Kazam!” (2006) i “Pachinko Plex” (2018) fan, d’aquest duo format per Papa Dupau i Happy A, un cas únic en l’escena experimental europea. Els seus enregistraments, així com els seus enèrgics directes, es converteixen en un collage festiu, dadaísta i caleidoscòpic a cop de noise, afrobeat, free-jazz, math-rock…

Fasenuova [Asturies]
Encara perdura l’impacte provocat pel primer concert de Fasenuova a Mallorca, el 2011. Vuit anys després, i plenament consolidats com un dels grups més transgressors de l’electrònica experimental espanyola, el duo format per Ernesto Avelino i Roberto Lobo torna per presentar un set que cap seguidor de Suicide, Throbbing Gristle o Esplendor Geométrico s’ha de perdre.

Sara Fontan [Barcelona]
La insòlita capacitat d’improvisació de Sara Fontan l’ha convertit en una figura de referència per a la nova escena experimental espanyola. La violinista, antiga col·laboradora de The New Raemon , Manos de Topo o l’ Orquesta del Caballo Ganador, ha fet dels seus directes –espai en el que les seves peces muten cap a direccions insòlites– l’eix d’una carrera fulgurant. A Cul de Sac la veuràs acompanyada de l’enorme Spazzfrica Ehd (Za!)

Futuro Terror [Alacant]
Amb influències que van des dels Buzzcocks als Protomartyr, el trio format per José Pazos, Néstor Sevillano i Héctor Bardisa ha aconseguit donar forma a “un projecte de pop en el que toca gent que ve del punk”. Gaudeix del seu directe incendiari a Cul de Sac.

Zulu Zulu [Mallorca]
Ocults rere màscares i pseudònims, aquests tres experimentats músics mallorquins han aconseguit combinar en una mateixa formula el pop experimental, els ritmes africans i la psicodèlia més hipnòtica fins el punt de ser considerada com una de les bandes insulars amb major projecció. Després de la publicació del seu debut, “Defensa Zebra” (2017) amb FoehnRecords, han portat la seva música a tres continents, onze països i trenta ciutats.

Suso Saiz [Cadis]
Àmpliament considerat com un dels pioners de la música ambient i new age a Espanya, va ser un dels fundadors de Orquesta de las Nubes el 1980. Antic membre d’ Esclarecidos o Los Piratas, també ha destacat en la seva faceta de productor per a artistes com Los Planetas o Christina Rosenvinge – Oficial . En aquesta, la seva primera actuació a Mallorca, presentarà el seu nou àlbum, “Nothing is objective” (2019).

ORA [Mallorca]
American FootballPink Floydtoe o King Crimson són algunes de les influències destacades de Faust Morell (guitarra) i Enric Hernaiz, músics tan joves com experimentats. Ells formen el bessó d’Ora, autors de tres celebrades referències discogràfiques: els EP’s “When Komodo eats a Buffalo” (2014), “Big Three” (2015) i l’split amb Siberian Escape, “Faula” (2017). No et perdis el seu retorn a Cul de Sac.

Cheeto’s Magazine [Barcelona]
Amb Esteban Navarro de Venga Monjas al seu line-up, Cheeto’s Magazine s’han convertit en un dels principals del nou metal progressiu a Espanya gràcies a una proposta en la que l’humor surrealista conviu amb el llegat de Frank Zappa o les influències d’ Spock’s BeardTransatlantic… En aquest, el seu primer concert a Mallorca, presentaran el seu nou álbum, “Amazingous” (2019). No te’ls perdis el dissabte 8, a les 13 h.

Mendra [Barcelona]
“Post-hardcore”, “emo” o “screamo” són algunes de les etiquetes associades a Mendra, l’espectacular power-trio que formen Paula, Sofia i Víctor. Enlairats des del segell Saltamarges, debuten a Mallorca de mà de Cul de Sac, concert en el que presentaran cançons tant del seu increïble àlbum debut, “Tacho” (2017), i l’split que publicaren l’any passat amb Manual de Combate.

Gahra [Mallorca]
Atents a una de les properes bandes revelació de l’escena illenca. Amb un recent EP publicat recentment i amb comptades aparicions en directe, aquesta nova formació ha aconseguit captar l’atenció gràcies a un dream-pop/shoegaze contingut, atmosfèric i elegant, capaç de recordar a formacions com Slowdive(band)Lush o RIDE

Et recordem que tots els concerts i activitats de Cul de Sac són gratuïts menys l’actuació de Thurston Moore a mode de cloenda. Les entrades són limitades, així que et recomanem que compris la teva aquí 

Festival

El Festival MiniBeat anuncia les primeres bandes

Published

on

By

El MiniBeat és un festival familiar de música alternativa, que se celebrarà el pròxim 11 de maig amb horari diürn (10.30-19h) a la Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, Barcelona. Organitzat per l’associació l’Arcada Koncerts, el MiniBeat és un espai per crear nous adeptes al fascinant món de la música i la cultura underground.

La vuitena edició del MiniBeat arribarà el segon diumenge de maig i ja han desvelat els dos primers noms del cartell, els gironins MINIBÚS INTERGALÀCTIC i els nordamericans BLACK ENDS.

La primera banda anunciada, Minibús Intergalàctic és una injecció d’energia i psicodèlia a l’escena rock catalana actual. A principis de 2021, cinc amics sense més pretensió que passar-s’ho bé van començar a donar forma al que esdevindria el grup. Des de llavors, han configurat un so propi fruït d’una variada mescla d’influències d’abans i d’ara que no han perdut oportunitat de presentar arreu de la geografia catalana.

Ara ens presenten el seu primer LP, Meditacions des dels Miratges Mercúrics, un cocktail metzinós de rock psicodèlic, acid folk i pop seixantero que va publicar-se el passat mes d’abril sota el segell també gironí NEU!.

Amb un directe potent i enèrgic on despleguen tot el potencial i ritualitat del roc’n’roll, prometen convertir-ho en una festa on ballareu, suareu i tindreu experiències properes a la dissolució de l’ego.

La segona banda presentada, és el gunk-pop del trio de Seattle Black Ends, una banda influenciada per les llegendàries bandes grunge. Black Ends són hàbils per sufocar estructures de pop i rock enganxosos amb nivells tòxics de brutícia; però si us plau, no els anomenis “post-grunge”, el terme que s’utilitza per descriure l’onada de grups revestits de franel·la que intenten aprofitar l’estètica del grunge. Si cal, “post-post-grunge” pot ser més apte per captar la reacció de Black Ends contra aquest tipus de comercialització.

www.minibeat.cat

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.