Festival
Ombra Festival, destinat a l’escena dark wave, industrial i EBM, anuncia horaris i activitats paral·leles
El festival, que tindrà lloc a diferents localitzacions By Day i By Night els propers 29 i 30 de novembre, ha confirmat artistes de la talla de DAF, Dive, Trevor Jackson, Fasenuova o Trisomie 21.
Ombra Festival celebrarà la seva segona edició els dies 29 i 30 de novembre. Després de l’anunci de l’cartell complet per dies i la seva divisió By Day i By Night en diferents localitzacions de la ciutat de Barcelona, l’esdeveniment publica els horaris, així com el seu programa d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, Ombra Festival presentarà a artistes consagrats que encara no havien trepitjat la Ciutat Comtal i alguns dels noms emergents més emocionants de l’escena dark wave, industrial i EBM.
Divendres 29 el festival comptarà amb artistes de la talla de Dive, Parrish Smith, Pankow, Years of Denial, Die Selektion o Marsman, així com una llista de noms nacionals d’altura que inclouen a Fasenuova, Fatamorgana, Deckard, UMO, Orco o RNXRX, entre molts altres. Una primera jornada en què llegendes i artistes emergents s’entremesclen per donar lloc a una sèrie de sessions, concerts i lives que serviran com a aperitiu per al dissabte 30, on podrem trobar noms com DAF (Deutsch Amerikanische Freundschaft) -que donaran el seu primer concert a la peninsula després de 30 anys de carrera-, Le Syndicat Electronique, Ron Morelli, Philipp Strobel, Belladonna Greu, Ober DADA, Sydney Valette o Undertheskin. A més, el dissabte es podrà gaudir de la música de Trevor Jackson, Trisomie 21, Manie Sans Delire, DIE-6, Celldöd, The Present Moment, UNIVAC o SM.FORMA, que fan d’Ombra un festival únic en la seva espècie i una alternativa ideal per als amants de l’escena dark wave, industrial i EBM.
Activitats paral·leles
D’altra banda, Ombra presenta un programa d’activitats paral·leles que complementaran el festival a la perfecció i estendran encara més la seva experiència. Per començar, el dissabte de 15h a 17h tindrà lloc a Àrea 126 un workshop sobre sintetitzadors analògics, impartit per Marc Moreno (FARB), en la qual s’ensenyarà el funcionament de la síntesi substractiva (l’ús més típic dels sintetitzadors) i es podrà aprendre a distingir les diferents parts d’un sintetitzador modular.
Per acabar, de 18h a 20h al mateix lloc tindrà lloc la xerrada / performance Music and Future de la mà de Biovac N i Arcoiris (Aviador Dro), que presentaran i discutiran sobre diferents discursos com THE MANIFEST OF Increased LIFE. A més, Biovac oferirà una sessió en què barrejarà els seus grups de J-Pop favorits amb el techno-pop clàssic de la societat occidental.
Dissabte de 12h a 21: 30h en Àrea 126, FARB oferirà una exhibició exclusiva de sintetitzadors vintage. Directament de la seva col·lecció, podrem delectar-nos amb rares caixes de ritmes, sintetitzadors i eines directament extretes del seu taller particular.
Per si això fos poc, en l’Area 126 d’Utopia podrem trobar durant tot el festival By Day l’exposició Distorted de la mà de Black Hand Collective. La mostra s’encarregarà de ressaltar la devoció que sentim per les imatges i les accions que prenem respecte a elles, i com aquestes imatges poden despertar el costat més fosc de la nostra naturalesa.
A més, a la Twilight Zone de el mateix Utopia 126 i també tots dos dies, podrem gaudir amb la instal·lació visual Ombra gràcies a Serx Einheri, una sèrie d’imatges analògiques preses en nits de lluna plena revelades en blanc i negre que volen revelar el que fem a les ombres. Tot això acompanyat d’un market en què participaran segells com oracle Records i el propi festival, a més de Pinkman Records, Lostracks Records, DJ Zero, Ultrasound Music, Annexia T-Shirt, Envelope Structure, Mecanica Records, Aufnahme + Wiedergabe i Wilde Sunglasses .
Amb el cartell per dies ja anunciat el festival barceloní, especialitzat en els corrents darkwave, synthwave i la música industrial d’aire experimental, pretén superar la seva primera edició de totes les formes possibles. Per a això, no només ha expandit la seva durada i el seu nombre de recintes, sinó que també ha apostat fort a l’hora de programar artistes que arrisquen i expandeixen els límits de la sonoritat amb cada referència publicada.
Es tracta d’un esdeveniment a el marge de les tendències imperants que té cura la qualitat per proporcionar la millor experiència als amants de la música. Un esdeveniment que connecta música analògica, història i avantguarda.
Festival
Aquest octubre arriba la 27 edició del FESTIVAL FUSIÒNICA amb l’underground com a manera de viure
El Festival Fusiònica 25.0, organitzat per l’Arcada Koncerts i La Kinki Records, arriba aquest octubre amb la 27 edició com a cita ineludible pels amants de la música alternativa i el DIY “do it yourself”. El 25 i 26 d’octubre serà la part central d’un festival únic pels amants de cultura underground.
El Fusiònica s’inicia el dimecres 16 d’octubre amb la festa de presentació a la sala Nau B1 de Granollers amb la presència de dues bandes molt interessants. Els japonesos GREEN MILK FROM THE PLANET ORANGE, una banda de Tokyo formada l’any 2001. La seva música combina elements de rock psicodèlic, prog-rock i punk. La banda va rebre una atenció considerable per una banda experimental amb un petit, però devot seguiment de culte fora del Japó. Estaran acompanyats pels sabadellencs ZARZA, un ‘power duo’ format per Ivan Ruiz (Moksha, Greus) i Marta Moreno (Your Grace, Falç de Metzinera). Tot i compartir gustos i referències pel que fa a música, en aquesta ocasió, ha estat el contacte amb el món subtil i espiritual el que els ha portat a unir energies per donar vida a aquest projecte. L’astròleg i la locutora els guien en un viatge pel cosmos freqüencial, per després estampart contra la Terra d’una forma brutal amb ritmes pesants i riffs greus i distorsionats.
La segona data del Fusiònica serà el 19 d’octubre amb la banda DALTABAIX, que actuarà en format acústic al Dràstik de Granollers. Els seus components, en Xavi Garcia i en Ramon Mas (Matagalls, Les Cruet, FP, Surfing Sirles, Zeidun…) portaven anys donant voltes a fer un duet que els permetés anar de gira en cotxe i dormir al seient del darrere. DALTABAIX és una banda de folkpunk que va a l’arrel de les cançons, guitarra acústica i dues veus plorant a crits, sense floritures, sense solos ni estribillos que es repeteixin fins a l’avorriment.
El Fusiònica continua el 25 i 26 d’octubre, amb cinc bandes per dia i amb una barreja molt eclèctica que deixarà als fanàtics de la cultura alternativa ven despentinats. Anem a pams amb les cinc bandes del divendres: TH’ BOOTY HUNTERS, una banda amb un directe aclaparador, quan els vam veure, ens vam quedar a quadros. Són com un animal ferit en una emboscada, intentant sobreviure, és com fan aquests músics d’extra-ràdio que facturen Bluegrass Punk, Roots Metall, Anticountry…. O potser és tot una broma, d’aquelles que acaben al pati d’una presó amb un ganivet als budells i sagnant fins i tot pel cul. Sigui el que sigui, esperem que hagis fet les paus amb el Satan. THE WAX, una de les bandes de hardcore de la Catalunya central més importants sorgides en els darrers anys i un nom important a l’escena alternativa estatal. LEAVS comença a gestar-se anys enrere per Adrià Cabrerizo (Blak, Tröpical Ice Land) amb la premissa de voler expressar la superació de les inclemències psicològiques, tot i que no és fins al 2021 que decideix donar-li forma i començar a compondre els temes. Adrià recorre al seu cercle d’amistats per formar la banda: Gerard Serrano (Hurricäde, Llacuna), Jaume Casals (Anchord, C.A.L.M), Jonay Mora (Efiura) y Nina Montesó (Illinioise), els quals consoliden el grup i aporten la seva essència a les cançons. Els estils de referència, entre d’altres, són el shoegaze, el dreampop, passant pel trip hop i el blackgaze. Tots ells sense voler deixar a un costat la sensació d’immediatesa del punk. Una de les essències del Fusiònica és donar veu a bandes emergents, i amb les JANE DOE ens fa la pinta de què veurem un directe espectacular. Punk rock per la vena. La darrera banda del divendres son els HUMMM, una banda de midwest, emo/math rock/screamo, formada a Barcelona l’any 2023. Una de les troablles de la temporada segons l’organització.
Anem pel dissabte: SANDRÉ, una banda amb un directe explosiu, davant d’aquesta tensió del cos vigilat, de les esquerdes de l’underground barceloní van emergir el 2018 Rosa, Carles, Stefi i Marc. Els seus concerts pengen el cartell de ‘no hi ha entrades’ i el seu periple presentant el seu nou disc els a fet girar per mig planeta. Un espectacle!!. TIGER MENJA ZEBRA el retorn més esperat pels Fusiònics, i tornen amb el nou disc “Admirables” on mostren una obra compacta de 8 temes sense concessions, a 140bpm de manera ininterrompuda. En aquesta ocasió, avançant un pas més en la seva particular evolució, la formació de Granollers es presenta amb 4 components: 2 bateries i 2 baixos, que donen suport a l’electrònica, veus i crits incessants. STUFFED FOXES, s’ha descrit que els francesos s’endinsen en els àmbits de la psiquiatria, fins i tot el shoegaze. Guardant les distàncies, son una barreja entre Lisabö i Viva Belgrado. Els barcelonins BAIT fan un hardcore punk polític entremaliat i de vegades més íntim, i per acabar el repàs, CHIEN FLIC, una banda de hardcore del nor-oest de França. Toquen amb un somriure a la cara, punk ràpid y boig… fastcore vs power non-violence!! Un espectacle en directe que només podràs veure al Fusiònica.
-
Festival5 anys ago
El Salt Mortal sacseja les bases de l’underground amb el cartell de la seva quarta edició
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
El Petit de Cal Eril publica el nou disc “Energia fosca”
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
Les Cruet anuncien el llançament del nou disc “Cérvols, astres” pel 22 de febrer
-
Imperdible6 anys ago
Mercat de Nadal i Flamenc al Konvent de Berga