Connect with us

Festival

El “Mira Digital Arts Festival” torna a la Fabra i Coats

Publicat fa

el

Del 8 al 10 de novembre se celebra la vuitena edició de MIRA. Digital Arts Festival, el festival barceloní d’arts digitals, a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació.

MIRA 2018 programarà més de 50 activitats dedicades a les arts digitals: 18 shows audiovisuals, 8 espectacles en so 3D i 1 instal·lació sonora a l’escenari 3D Sound Room by Són Estrella Galícia, 2 instal·lacions d’art immersiu de gran format creades exclusivament pel festival , 1 concert a la cúpula 360º i 4 projeccions 360º en MIRA Dome by adidas Originals, 1 exposició d’art, 8 sessions de DJ, 3 conferències i 2 workshops. 10 shows i 2 instal·lacions artístiques són estrenes a Espanya.

MIRA 2018 ocupa més de 1.300m2 de la fàbrica de Sant Andreu i compta amb 6 espais: escenari principal, amb més de 950m2 i una pantalla de 54m2, 3D Sound Room by SÓN Estrella Galícia, l’escenari dedicat al so multidimensional ia la tecnologia auditiva immersiva, MIRA Dome by adidas Originals, la cúpula immersiva dedicada a la projecció de peces de videoart en 360 º, 2 sales per a les instal·lacions de gran format creades exclusivament pel festival, i com a novetat d’aquest any, el primer pis de Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani de Barcelona, amb una exposició sobre art digital.

Estrenes i produccions pròpies

Un dels valors de MIRA és el d’impulsar produccions i espectacles propis -que únicament es podran veure al festival- a través de col·laboracions artístiques fomentades pel festival, així com el comissariat de projectes d’art -instal·lacions, exposicions … – creades específicament per al festival. MIRA 2018 compta amb 3 shows audiovisuals, 1 sessió de DJ i VJ, 2 instal·lacions artístiques creades exclusivament pel festival, l’exposició d’art digital i 1 screening en format fulldome 360º.

L’escenari principal de MIRA 2018 comptarà amb l’únic concert a Espanya de la mítica banda alemanya Tangerine Dream -que presentarà el seu nou treball, amb visuals de Patrick Dunn i de la banda britànica de post-rock dels 90 Seefeel, amb visuals de Dan Conway; el nou show en directe de Christoph De Babalon, amb visuals de Marta Verde, i el retorn de la mítica banda de new age El Sueño de Hyparco, amb un xou exclusiu per MIRA 2018, amb visuals d’Alba G. Corral.

Els sons més contemporanis aniran de la mà dels ritmes urbans de Gaika, de la posada en escena performàtica de Yves Tumor, de la somiadora Aïsha Devi i el showcase per celebrar el 10 aniversari del segell PAN amb el món estrany i al·lucinant d’Amnesia Scanner , que presentarà un nou show audiovisual amb un intèrpret de veu inhumana gràcies a la Intel·ligència Artificial, MESH i Eartheater -tots presentant nou àlbum- i l’australiana Carla Dal Forno i la francesa Coucou Chloe són dues de les noves promeses d’aquesta edició.

L’escenari 3D Sound Room by SON Estrella Galícia, dedicat al so multidireccional i a la tecnologia auditiva immersiva, acollirà el directe de dues bandes que barregen instruments clàssics i electrònics, el grup de belgrad Tapen i el productor alemany Wolf Müller amb Niklas Wandt, el directe amb sintetitzadors modulars d’Alessandro Adriani, les sessions de DJ de DJ Stringray o Josey Rebelle, i la instal·lació sonora de Julien Bayle, entre molts altres artistes. Tot en so 3D.

MIRA Dome by adidas Originals, l’escenari 360º del festival instal·lat al pati de Fabra i Coats, comptarà amb l’estrena mundial en format dome del xou audiovisual Antarctic Takt de Dasha Rush i Stanislav Glaszov, quatre peces de videoart en format 360º, un workshop sobre com crear experiències immersives a dome 360º, i una classe magistral gratuïta sobre narratives visuals en format fulldome.

Exposició al Fabra i Coats- Centre d’Art Contemporàni de Barcelona (CAC)

Com a novetat, MIRA 2018 comissaria l’exposició “IN THE SEARCH FOR (modern) PLEASURE”, una mostra que explora el plaer com a mitjà d’expressió artística i la seva relació amb el món digital. L’exposició, que s’inaugura el 8 de novembre a Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani de Barcelona, ​​comptarà amb peces -algunes creades per a l’ocasió- d’artistes com Brooke Candy, Filip Custic, Carlos Sáez, Claire Tolan, Virgen María (María Forqué) i Esmay Wagemans, entre altres.

El programa de conferències, que se celebra el dijous 8 de novembre a la jornada inaugural del festival, segueix la mateixa línia temàtica que l’exposició. En aquest sentit, tres artistes que presenten obra en l’exposició parlaran dels seus treballs i projectes; Clara Tolan parlarà de la seva trajectòria en l’exploració sonora del ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response), Filip Custic conversarà sobre l’hedonisme tecnològic i el plaer universal i el col·lectiu Keiken oferirà una conferència immersiva amb so, accions performatives i projeccions de treballs digitals i de vídeo en 3D.

MIRA 2018 comissaria dues instal·lacions artístiques immersives de gran format creades exclusivament per a ser exposades en dues sales de la Fabra i Coats: IMAGINARY LIMIT, de l’estudi del prestigiós artista contemporani Nick Verstand, en col·laboració amb el tecnòleg especialista en so i cofundador de 4DSOUND Salvador Breed, investiga la relació amb l’espai a través de la percepció de la llum i el so, i Licht, mehr Licht! , de l’artista new media Guillaume Marmin convida l’espectador a viure que passa en el moment abans de morir, gràcies al moviment de les llums disposades en forma de túnel.

Com a novetat, el dissabte 10 de novembre MIRA 2018 tancarà la seva vuitena edició amb l’Afterparty a la Sala Razzmatazz, una festa exclusiva per als assistents al festival -amb una entrada a part- amb sessions de Objekt, Tutu, Omega III i Djohnston i el directe amb banda de l’escocès Mr Tc.

www.mirafestival.com

Festival

Ombra Festival anuncia canvi d’ubicació, horaris i espectacle inaugural per a l’edició 2022

Published

on

By

Ombra Festival, l’esdeveniment dedicat a la part més fosca i intrínseca de la música electrònica, anuncia el canvi d’ubicació per a l’edició d’aquest 2022, que té lloc a partir d’aquest divendres 25 i fins diumenge 27 a diferents espais de la ciutat: la sala Paral·lel 62, Input i Upload al Poble Espanyol, Human i Lolita a Razzmatazz. A més, revela el seu programa de conferències, que tindran lloc el divendres 25 a la parròquia de Sant Pau del Camp i l’espectacle inaugural a càrrec de Metalhammer, una obra de teatre documental que es podrà veure el mateix dia a les 15.30h a Paral ·lel 62.

La proposta musical de l’Ombra Festival 2022 aporta un balanç entre figures llegendàries i assentades a la història de l’electrònica més combativa normalment fora de la carta dels festivals a l’ús, amb propostes noves i sorprenents que són difícils de veure en un escenari en els temps que corren. És per això que el lineup el componen artistes nacionals i internacionals, ja siguin veterans o altres de més emergents.

Ombra Festival donarà el tret de sortida el divendres 25 amb una sèrie de conferències que ocuparan el matí i que tractaran des del present i el futur del mercat de vinil (11:30h), passant pels festivals multidisciplinaris a càrrec de Gamma i Grauzone (13.15h) o la xerrada de Freqüències Ancestrals (14.45h). Tot i això, l’espectacle inaugural tindrà lloc al final de les mateixes, amb la proposta teatral de Metalhammer, dirigida per Xavier Quero, ens proposa un viatge a finals del segle XX a Berlín occidental, durant els últims dies abans de la caiguda del mur de Berlín. Tot i viure sota l’abric de la República Federal Alemanya a l’altra banda del mur, s’amaguen històries marginals de personatges que han estat exclosos de la societat. Una obra teatral que ens recorda la duresa de l’altra Alemanya i la vida de cinc joves rebels i solitaris davant la situació històrica del país.

El cartell d’aquesta edició amb Max Durant, Orphx, Twilight Ritual o Unit Moebus, noms que se sumen als ja confirmats Agent Side Grinder, Daniel Miller (DJ set), Days of Sorrow, Crash Course in Science, Curses, D’Ambassade, Robert Gorl (DAF), Sunroof i Xeno & Oaklander. Tots ells es donaran cita del 25 al 27 de novembre a les diferents localitzacions del festival, en una quarta edició que comptarà amb el showcase del llegendari segell MUTE, conegut per editar els treballs de llegendes com Depeche Mode o Fad Gadget.

Creador d’una fusió única de ritme i de soroll durant gairebé trenta anys, Orphx sempre ha sabut combinar la propulsió del techno amb les tècniques experimentals i els temes crítics de la música industrial. Un altre dels nous noms és l’aclamat duet belga Twilight Ritual, integrants també en paral·lel de les bandes Autumn i A Split Second; així com el mític grup Unit Moebius de Bunker Records, nascut als 90s a Holanda com l’única resposta veritable del ‘Underground Resistance’ a Europa; o el carismàtic Max Durante, precursor del dark techno als 90s i clau del desenvolupament de la cultura rave a Itàlia, i molt actiu a l’escena actual berlinesa.

El lineup destaca també per comptar amb altres noms ja confirmats tan excel·lents com el de Daniel Miller DJ, fundador del segell discogràfic protagonista d’aquesta edició, MUTE, conegut tant per la seva música com pel treball de producció d’una increïble varietat d’artistes. Aquest també és l’any d’artistes de la talla de l’Agent Side Grinder, la banda electrònica sueca amb un so, en aquesta nova etapa, més electrònic i ballable però mantenint intactes tots els elements pels quals són coneguts: ritmes metàl·lics, línies de baix infeccioses, melodies de sintetitzador i temes contundents ben acabats. Els acompanyaran la formació alemanya de post punk Days of Sorrow que des dels 80 estan més actuals que mai i que actuaran per primera vegada a Espanya; Crash Course in Science LIVE, la banda post-punk americana que va començar fent servir instruments de joguina i electrodomèstics de cuina per experimentar amb la música i així evitar els sons de la instrumentació convencional; i Curses, les produccions de les quals són una barreja entre el new wave, post-punk i psychedelic synth vibes que presentarà a Ombra amb el seu nou LP. També actuaran en aquesta quarta edició, la cold wave del duet minimalista d’electrònica Xeno & Oaklander (Liz Wendelbo i Sean McBride aka Martial Canterel), entre d’altres.

Després de tres edicions exitoses, el festival s’ha convertit en un referent de l’escena en el panorama nacional i internacional.

Ombra Festival 2022
Dates: 25, 26 i 27 de novembre
Localizació: Diferents loalitzacions
Webwww.ombrafestival.com
Entrades: disponibles a  Dice

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.