Connect with us

Festival

El “Mira Digital Arts Festival” torna a la Fabra i Coats

Publicat fa

el

Del 8 al 10 de novembre se celebra la vuitena edició de MIRA. Digital Arts Festival, el festival barceloní d’arts digitals, a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació.

MIRA 2018 programarà més de 50 activitats dedicades a les arts digitals: 18 shows audiovisuals, 8 espectacles en so 3D i 1 instal·lació sonora a l’escenari 3D Sound Room by Són Estrella Galícia, 2 instal·lacions d’art immersiu de gran format creades exclusivament pel festival , 1 concert a la cúpula 360º i 4 projeccions 360º en MIRA Dome by adidas Originals, 1 exposició d’art, 8 sessions de DJ, 3 conferències i 2 workshops. 10 shows i 2 instal·lacions artístiques són estrenes a Espanya.

MIRA 2018 ocupa més de 1.300m2 de la fàbrica de Sant Andreu i compta amb 6 espais: escenari principal, amb més de 950m2 i una pantalla de 54m2, 3D Sound Room by SÓN Estrella Galícia, l’escenari dedicat al so multidimensional ia la tecnologia auditiva immersiva, MIRA Dome by adidas Originals, la cúpula immersiva dedicada a la projecció de peces de videoart en 360 º, 2 sales per a les instal·lacions de gran format creades exclusivament pel festival, i com a novetat d’aquest any, el primer pis de Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani de Barcelona, amb una exposició sobre art digital.

Estrenes i produccions pròpies

Un dels valors de MIRA és el d’impulsar produccions i espectacles propis -que únicament es podran veure al festival- a través de col·laboracions artístiques fomentades pel festival, així com el comissariat de projectes d’art -instal·lacions, exposicions … – creades específicament per al festival. MIRA 2018 compta amb 3 shows audiovisuals, 1 sessió de DJ i VJ, 2 instal·lacions artístiques creades exclusivament pel festival, l’exposició d’art digital i 1 screening en format fulldome 360º.

L’escenari principal de MIRA 2018 comptarà amb l’únic concert a Espanya de la mítica banda alemanya Tangerine Dream -que presentarà el seu nou treball, amb visuals de Patrick Dunn i de la banda britànica de post-rock dels 90 Seefeel, amb visuals de Dan Conway; el nou show en directe de Christoph De Babalon, amb visuals de Marta Verde, i el retorn de la mítica banda de new age El Sueño de Hyparco, amb un xou exclusiu per MIRA 2018, amb visuals d’Alba G. Corral.

Els sons més contemporanis aniran de la mà dels ritmes urbans de Gaika, de la posada en escena performàtica de Yves Tumor, de la somiadora Aïsha Devi i el showcase per celebrar el 10 aniversari del segell PAN amb el món estrany i al·lucinant d’Amnesia Scanner , que presentarà un nou show audiovisual amb un intèrpret de veu inhumana gràcies a la Intel·ligència Artificial, MESH i Eartheater -tots presentant nou àlbum- i l’australiana Carla Dal Forno i la francesa Coucou Chloe són dues de les noves promeses d’aquesta edició.

L’escenari 3D Sound Room by SON Estrella Galícia, dedicat al so multidireccional i a la tecnologia auditiva immersiva, acollirà el directe de dues bandes que barregen instruments clàssics i electrònics, el grup de belgrad Tapen i el productor alemany Wolf Müller amb Niklas Wandt, el directe amb sintetitzadors modulars d’Alessandro Adriani, les sessions de DJ de DJ Stringray o Josey Rebelle, i la instal·lació sonora de Julien Bayle, entre molts altres artistes. Tot en so 3D.

MIRA Dome by adidas Originals, l’escenari 360º del festival instal·lat al pati de Fabra i Coats, comptarà amb l’estrena mundial en format dome del xou audiovisual Antarctic Takt de Dasha Rush i Stanislav Glaszov, quatre peces de videoart en format 360º, un workshop sobre com crear experiències immersives a dome 360º, i una classe magistral gratuïta sobre narratives visuals en format fulldome.

Exposició al Fabra i Coats- Centre d’Art Contemporàni de Barcelona (CAC)

Com a novetat, MIRA 2018 comissaria l’exposició “IN THE SEARCH FOR (modern) PLEASURE”, una mostra que explora el plaer com a mitjà d’expressió artística i la seva relació amb el món digital. L’exposició, que s’inaugura el 8 de novembre a Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani de Barcelona, ​​comptarà amb peces -algunes creades per a l’ocasió- d’artistes com Brooke Candy, Filip Custic, Carlos Sáez, Claire Tolan, Virgen María (María Forqué) i Esmay Wagemans, entre altres.

El programa de conferències, que se celebra el dijous 8 de novembre a la jornada inaugural del festival, segueix la mateixa línia temàtica que l’exposició. En aquest sentit, tres artistes que presenten obra en l’exposició parlaran dels seus treballs i projectes; Clara Tolan parlarà de la seva trajectòria en l’exploració sonora del ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response), Filip Custic conversarà sobre l’hedonisme tecnològic i el plaer universal i el col·lectiu Keiken oferirà una conferència immersiva amb so, accions performatives i projeccions de treballs digitals i de vídeo en 3D.

MIRA 2018 comissaria dues instal·lacions artístiques immersives de gran format creades exclusivament per a ser exposades en dues sales de la Fabra i Coats: IMAGINARY LIMIT, de l’estudi del prestigiós artista contemporani Nick Verstand, en col·laboració amb el tecnòleg especialista en so i cofundador de 4DSOUND Salvador Breed, investiga la relació amb l’espai a través de la percepció de la llum i el so, i Licht, mehr Licht! , de l’artista new media Guillaume Marmin convida l’espectador a viure que passa en el moment abans de morir, gràcies al moviment de les llums disposades en forma de túnel.

Com a novetat, el dissabte 10 de novembre MIRA 2018 tancarà la seva vuitena edició amb l’Afterparty a la Sala Razzmatazz, una festa exclusiva per als assistents al festival -amb una entrada a part- amb sessions de Objekt, Tutu, Omega III i Djohnston i el directe amb banda de l’escocès Mr Tc.

www.mirafestival.com

Festival

LAVS, el festival d’art i música avançada de Mataró celebra la seva edició més ambiciosa i virtual

Published

on

By

LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor, projecte resident del M|A|C Mataró Art Contemporani, celebrarà la tercera edició entre els dies 1 i 10 d’abril a Mataró. El festival, que s’ubicarà a l’antiga presó de la ciutat, la nova seu del M|A|C, té com a fil conductor la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics: projeccions, vídeo mapping, vídeo creacions, instal·lacions, obres interactives o performances, barrejades amb experimentació sonora realitzada de manera sintètica. LAVS també aprofundeix en les noves tecnologies com a forma d’art contemporani, com ara els videojocs, la programació, la realitat virtual o la robòtica.

Les exposicions i art en directe són els grans protagonistes del LAVS. El públic pot assistir a sessions de creació d’obres artístiques en temps real, com ara vídeo mapping o directes d’electrònica, on els artistes proposen peces úniques i irrepetibles. També podeu visitar exposicions de videoart i obres interactives a les instal·lacions del festival.

Art immersiu, reactiu i generatiu
Les peces immersives, reactives i generatives d’artistes nacionals i internacionals ompliran les sales de la Presó de Mataró, tot explorant la relació entre les noves tecnologies i l’art interactiu. Joves creadors locals formats al Tecnocampus, el parc tecnològic de la ciutat, compartiran espai amb artistes internacionals com Mohsen Hazrati, que presentarà un projecte artístic interactiu creat a l’institut d’art i cultura Espronceda i NUBIA (NFT Universe in Blockchain for International Artists) .

Un altre dels objectius del festival és reforçar la interacció entre els artistes, les obres i el públic. Per això es programaran tallers, taules rodones i conferències per a qualsevol persona interessada en disciplines artístiques relacionades amb el món visual i sonor.

El festival també celebrarà LAVS Kids, una jornada pensada com a espai familiar perquè grans i petits puguin gaudir de la cultura d’una manera diferent, a través de tallers i instal·lacions reactives, videojocs, realitat virtual, vídeo o música. Per exemple, Mónica Rikic, artista electrònica i programadora creativa guardonada amb el Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021, dirigirà un taller infantil per a la creació col·laborativa d’una escultura sonora.

De la presó de Mataró al metavers
La tercera edició del LAVS es podrà seguir en streaming en obert a través de Twitch, i també tindrà la seva rèplica al metavers. Així, es podrà assistir al LAVS i participar a les seves activitats des de Sansar, la xarxa social de realitat virtual desenvolupada per Second Life. L´espai de VR del festival ha estat dissenyat per l´estudi d´arquitectura digital Post-Norm de Nova York, en conveni amb l´’empresa de realitat virtual VRNRG. Aquesta experiència de realitat virtual també es podrà visitar a la botiga Goufone de Mataró des del 25 de març.

La música electrònica més experimental
Fins a catorze artistes del circuit electrònic nacional i internacional presentaran les seves propostes de música experimental al festival LAVS, en concerts en directe que es programaran al llarg de les diferents jornades: Miguel Souto, Iou3r, Balago, Bambooh, Marc Nürel, Linalab, Turbulent , QBRNTHSS, Surolla, The Sickbeat, Dj Sher, iLLRa musiqein, Dune Ëden i Cine Núria.

Tecnologia, cultura, gastronomia i comerç
Mataró s’està posicionant entre les principals destinacions turístiques de proximitat gràcies a una oferta comercial i gastronòmica a l’alça i una aposta per la promoció de les noves tecnologies a través de la cultura i la formació. En aquest context, el festival LAVS havia d’ubicar-se en un edifici històric protegit com a bé cultural d’interès nacional, La Presó de Mataró, l’antiga presó de la ciutat. Projectada per Elies Rogent Amat i d’estil historicista, va ser el primer edifici civil d’Espanya que va utilitzar un sistema panòptic. Actualment, és la seu del M|A|C, Mataró Art Contemporani.

LAVS és una iniciativa de promotors i artistes locals de Mataró i està produïda per M|A|C Mataró Art Contemporani. A la seva organització també hi col·laboren altres institucions públiques i empreses privades: Cultura Mataró, Visit Mataró Promoció Turística i Comerç de Mataró, entitat que promociona la ciutat, la Casa de la Música, el parc tecnològic Tecnocampus, l’operadora de telecomunicacions Goufone, l’Hotel Atenea Port, NEM Negoci Empresa Mataró, Virtual Reality Energy, Institut d’Art & Culture Espronceda, la productora VIbbra, Kombutxa, Tenbei Concept i Aiguamoll Música.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.