Connect with us

Bolos

Ojala estë mi bici continuen amb la lluita i organitzen un concert aquest dissabte

Publicat fa

el

Tot i les complicacions de l’època, tenim a gent que segueix amb la lluita de crear espais de reflexió. Estem parlant del col·lectiu Ojala estë mi bici, incansables repartidors d’energia positiva, que ens presenten un cartell amb tres actuacions i totes les mesures necessàries perquè les autoritats no toquin gaire els collons. Serà aquest dissabte 31 d’octubre, a les 19.12h a la Sala Polivalent de Montbau (BCN).

Martí Guillem amb DLight

El valencia Martí Guillem es va fer una màquina per fer música. Així va credar a DLight, un monstre voraç confeccionat amb bombetes de colors i intensitats diferents que emeten llums que es tradueixen en sons intensos, despietats i ordenats de maneres insondables. Però és al 2020 i tot de distopiza, així que DLight ha pres el control i ara Martí és només un instrument que ella utilitza per a coses com anar-se’n de gira per Europa durant una pandèmia, perquè és una màquina ia ella aquestes mogudes tan d’éssers inferiors li rellisquen. Postrem-nos davant ella, doncs.

Meconio i el seu punqroq

La segona banda el cartell son les Meconio, duet afincat i part de la bici. De vegades no recordes en quin punt es van començar a complicar les coses fins que et veus enmig d’un remolí de torçades i floretes que no vas veure venir. Incautament pots apropar-te a la música d’aquest duo pensant en un punqroq rabiós, entrar lentament en les seves melodies rasposes creient que pots trobar acomodament en elles o tractar de mastegar les seves lletres buscant reconfortarte; però no, i per quan te n’adonis et veuràs tractant d’obrir-te pas entre ritmes arrissats i enredats en temps discontinus, perdent-en llocs que no vas esperar, i per llavors, serà tard.

Un Xic Malmès onfire

La tercera proposta de la tarda/nit, Un Xic Malmès (BCN), estem davant, molt probablement, la millor banda de Jazz guarro de Barcelona, potser l’única que mereixi tal apel·latiu. Normalment l’objectiu d’una banda així seria fer la croqueta per terra sense perdre la dignitat (en cas de tenir-ne), però amb les circumstàncies que ens envolten, el seu principal objectiu serà fer-te ballar sense moure el cul de la cadira, el que afegeix una dificultat que amb gust convertirem en un repte: el de no deixar que aquesta merda ens s’enfonsi en el tedi i ens faci perdre, del tot, la dignitat.

I això per 5 borcs * o una solució total.

  • Entrada limitada a 35 persones, només amb reserva. Et preguem que si reserves entrada procuris no fallar. I si falles, avisa’ns quant abans millor.
  • Omple aquest formulari per reservar la teva entrada.
  • En compliment de les formes i el decòrum més elementals, no guardarem ni utilitzarem les teves dades per a res que no tingui a veure amb aquest concert.
  • Procura ser puntual, t’explicarem les mesures de seguretat abans d’entrar a la sala.

Bolos

Nueva Vulcano i Soulside compartiran escenari el proper 24 de maig a la sala barcelonina Paral·lel 62

Published

on

By

Soulside van publicar dos fabulosos discos fundacionals a Dischord Records abans que als noranta ho explotés tot. Després 3 es van mudar a Nova York per seguir canviant vides en directe amb Girls Agains Boys.

Han passat 20 anys des del primer concert de Nueva Vulcano al Sidecar i de l’edició del seu primer disc Principal Primera a BCore Disc. Serveixi aquest concert doncs per celebrar l’efemèride que es vulgui. És sabuda l’admiració dels barcelonins per l’escena de Washington DC, de la dissonància que sovint melòdicament explota, del ritmel i el missatge que desprenen els grups que editen per a Dischord Records. Soulside van ser dels primers en això, tenint un impacte importantíssim també en gent d’aquesta part del mediterrani: recordem la versió que va fer Childhood (BCore, 1995) de la premonitòria Kill. Allí Scott McCloud cantava que se’n volia anar a Nova York, cosa que va fer ipso-facto amb Alexis Fleisig, Scott Temple i el productor de Soulside Eli Janney, per fundar Girls Against Boys i seguir canviant vides en directe, dues d’elles amb uns ojoplàtics Wences i Artur a la Sala Garatge de Barcelona. Anys després els germans Guàrdia porten McCloud a l’Heliogàbal i aquest se sent com a casa tocant acompanyat de Fleisig les cançons del seu darrer projecte, Paramount Styles.

Soulside es troben girant a Alemanya aquest mes de maig, la data està lliure a la sala, Nueva Vulcano mostren cap a ells els seus respectes i s’animen a ajuntar-se de nou sense saber si aquest serà el seu últim concert o el primer d’alguns, si no en trauran mai un altre disc o si enregistressin l’única cançó que han fet en quatre anys, instal·lats en la indefinició i en la il·lusió de participar en aquesta vetllada a la meravellosa Paral·lel 62.

24 Maig 2024 / Paral·lel 62 / Barcelona
20.00h / 17.63€
ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.