Connect with us

Bolos

Ojala estë mi bici continuen amb la lluita i organitzen un concert aquest dissabte

Publicat fa

el

Tot i les complicacions de l’època, tenim a gent que segueix amb la lluita de crear espais de reflexió. Estem parlant del col·lectiu Ojala estë mi bici, incansables repartidors d’energia positiva, que ens presenten un cartell amb tres actuacions i totes les mesures necessàries perquè les autoritats no toquin gaire els collons. Serà aquest dissabte 31 d’octubre, a les 19.12h a la Sala Polivalent de Montbau (BCN).

Martí Guillem amb DLight

El valencia Martí Guillem es va fer una màquina per fer música. Així va credar a DLight, un monstre voraç confeccionat amb bombetes de colors i intensitats diferents que emeten llums que es tradueixen en sons intensos, despietats i ordenats de maneres insondables. Però és al 2020 i tot de distopiza, així que DLight ha pres el control i ara Martí és només un instrument que ella utilitza per a coses com anar-se’n de gira per Europa durant una pandèmia, perquè és una màquina ia ella aquestes mogudes tan d’éssers inferiors li rellisquen. Postrem-nos davant ella, doncs.

Meconio i el seu punqroq

La segona banda el cartell son les Meconio, duet afincat i part de la bici. De vegades no recordes en quin punt es van començar a complicar les coses fins que et veus enmig d’un remolí de torçades i floretes que no vas veure venir. Incautament pots apropar-te a la música d’aquest duo pensant en un punqroq rabiós, entrar lentament en les seves melodies rasposes creient que pots trobar acomodament en elles o tractar de mastegar les seves lletres buscant reconfortarte; però no, i per quan te n’adonis et veuràs tractant d’obrir-te pas entre ritmes arrissats i enredats en temps discontinus, perdent-en llocs que no vas esperar, i per llavors, serà tard.

Un Xic Malmès onfire

La tercera proposta de la tarda/nit, Un Xic Malmès (BCN), estem davant, molt probablement, la millor banda de Jazz guarro de Barcelona, potser l’única que mereixi tal apel·latiu. Normalment l’objectiu d’una banda així seria fer la croqueta per terra sense perdre la dignitat (en cas de tenir-ne), però amb les circumstàncies que ens envolten, el seu principal objectiu serà fer-te ballar sense moure el cul de la cadira, el que afegeix una dificultat que amb gust convertirem en un repte: el de no deixar que aquesta merda ens s’enfonsi en el tedi i ens faci perdre, del tot, la dignitat.

I això per 5 borcs * o una solució total.

  • Entrada limitada a 35 persones, només amb reserva. Et preguem que si reserves entrada procuris no fallar. I si falles, avisa’ns quant abans millor.
  • Omple aquest formulari per reservar la teva entrada.
  • En compliment de les formes i el decòrum més elementals, no guardarem ni utilitzarem les teves dades per a res que no tingui a veure amb aquest concert.
  • Procura ser puntual, t’explicarem les mesures de seguretat abans d’entrar a la sala.

Bolos

Wud presenten “Meant to Collide”, el seu nou disc, a Barcelona el proper dijous 8 de juny

Published

on

By

Col·lisionar i col·lapsar són verbs que qualsevol de nosaltres, en el seu sa judici, intenta evitar tant sí com no per viure en calma. Tret que tinguis la teva trajectòria ben clara; llevat que tinguis els sentiments molt ben posats. Tret que siguis wud. Perquè l’ara trio de mathrock procedent de Torelló no té por del xoc, de trencar-ho tot en mil trossos per després curar-se reconstruint-ne els fragments. Aquí el leitmotiv de “Meant to Collide”, el seu nou disc, publicat a BCore el 21 d’abril passat. I és precisament surfejant aquest magma emocional on wud treuen pit, donant-li un nou sentit a la paraula “valor”: el que cal per col·lisionar, col·lapsar, demanar ajuda i començar la reconstrucció gairebé des de zero.

El segon àlbum del grup arriba tres anys després del debut “Okeanos” (2019), tres també són els components nuclears que el formen actualment (i no els cinc d’abans) i, una altra vegada, tres són les lletres amb les quals queda el nom de la banda (wud), que abans feia referència a la fusta (Wood). Sembla que en tres anys hagin canviat moltes coses i és així, el grup ha crescut alhora que s’ha reduït i aquest nou disc així ho testifica. Les vuit cançons concentren de manera més concisa l’ànima del projecte. Encara que el que els continua xiflant és l’atreviment estructurat del math-rock, volen que el treball tingui el punk-rock i el pop constantment a l’horitzó, cosa que fa que el còmput sigui més digerible per a tota mena d’orelles que els agradi la música de guitarres afilades.

wud (wood 2016/2022) neix el 2016 en format trio amb Marc Fernández, Aleix Vilarrasa i Pol Villegas. Al setembre del mateix any graven la seva primera maqueta a Planta Records de la mà de David García. El grup incorpora Arnau Pallarols als teclats i Raimon Costa com a segon guitarrista abans de gravar el seu primer disc, Okeanos (2017), editat pel segell BCore, sota la producció del músic i productor barceloní Eric Fuentes als estudis Lluerna A/ V Durant 2020 i 2022 graven de nou com a trio (sense Arnau i Pol) el seu segon àlbum, Meant to Collide, editat per BCore (BCN) i Stiff Slack (Japó). Actualment es presenten en directe com a quartet, amb l’ajuda de Martí Riera al baix.

wud
Dijous 8 de juny, 21:30h
Heliogábal, Barcelona
Entrades aquí > https://link.dice.fm/Gf0a77cec060

Imatge principal x Sílvia Parés

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.