Connect with us

Bandes

Willis Drummond posa la banda sonora original de la pel·lícula ANE

Publicat fa

el

Ha estat un any estrany, però encara podem dir que entre les gotes de pluja que Willis Drummond ha fet realitat alguns dels seus somnis. Entre aquests, estan sens dubte molt satisfets d’haver fet la cançó oficial d’una pel·lícula per primera vegada. El director David Pérez Sañudo i Katixa De Silva, directors de la pel·lícula Amania, ara fa dos anys els van proposar posar la música sobre aquest projecte i de seguida van dir que sí. “No sabíem l’èxit que tindria ANE, però ens va semblar una bona història i un bonic projecte”. Mentrestant, la pel·lícula ha guanyat premis i ara serà presentada als premis GOYA, i la cançó “nahi ta nahi ez” dels Willis Drummond serà candidata a ser inclosa a la llista de seleccionats…

La música es basa en una idea que no van incloure al disc “ZUGZWANG”, composat per en Felix, van adaptar-la i gravar-la el 3 al febrer, amb l’ajut de Johannes Buff, un parell de dies abans d’agafar l’avió cap a la gira que van fer al Japó. Pel que fa a les lletres, es van centrar amb el guió de la pel·lícula i van intentar esmentar, que fins i tot les persones que més coneixem i estimem, sempre mantenen una part secreta…

Per acabar l’aventura, van tenir una gran oportunitat de vestir aquesta cançó amb imatges. El vídeo intercala imatges de la banda amb imatges de la pel·lícula, però mantenint l’estètica tan propera com sigui possible, per aconseguir així un efecte mirall al rodatge de l’ANE…

Sinòpsis ANE
Vitòria, any 2009. Després dels aldarulls al seu barri a causa de la imminent expropiació d’alguns habitatges, Lide, mare jove que treballa com a vigilant en les obres del tren d’alta velocitat, descobreix que la seva filla adolescent, Ane, no ha anat a dormir a casa. Lide, al costat del seu ex-marit Fernando, començarà no només a investigar el parador de la seva filla, sinó a endinsar-se al món de Ane i a adonar-se que ha conviscut al costat d’una desconeguda.

Bandes

ROKO BANANA fitxen per Aloud Music

Published

on

By

No ha de ser casual que cada molt poc temps una banda de Banyoles ens faci sentir que hi passa alguna cosa. Després d’un periple de recerca intensa d’un so, un llenguatge i un univers propi, Roko Banana han aconseguit trobar-se a “Fins que surti el sol”, el seu nou treball i el primer que editaran amb Aloud Music (co-editat amb Saltamarges) el proper 3 de maig. L’edició serà en vinil (limitada a 200 còpies de color vermell) i digital.

“El Cel” és el primer single d’avançament, que podrem escoltar aquest proper divendres a totes les plataformes. Aquest primer single es presenta amb un videoclip dirigit per Manel Serrat, protagonitzat per Abril Martí i Anna Mendiola, produït per L’Upuntvuit, amb fotografia d’Atzar Vilanova i amb disseny de so de Pau Brugada.

Aquest mateix dia, Roko Banana obriran el concert d’Aiko el Grupo a La2, per al qual pots aconseguir entrades anticipades aquí.

Amb aquest single, Aloud Music comença a treballar en la distribució digital amb La Cúpula Music, després d’abandonar 2 distribuïdores (en només 2 anys) que han estat absorbides per una multinacional, cosa que pels principis morals d’Aloud els impedeixen continuar treballant plegats.

Roko Banana són un trio d’indie-rock de Banyoles formats el 2017 per Mak Dzinovic (guitarra i veu), Àlex Abad (bateria i veu) i Edu Rodríguez (baix i veu).

El seu segon disc, El Veïnat (2021) els va fer merèixer l’atenció de premsa i alguns concursos per la seva barreja entre ràbia i calma melòdica, apostant per una sonoritat agressiva amb estructures encarades al math rock i al punk modern. El 2022, l’EP “Finalment principis” consolida el seu estil propi, que ells mateixos diuen pot ser la banda sonora de la teva decadència.

Si hi ha un punt possible d’unió entre Biffy Clyro, Lysistrata, L’Hereu Escampa i La Paloma, són ells. El que ve és molt seriós, queda dit.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.