Connect with us

Novetats discogràfiques

Espacea edita amb Camping Records el seu segon disc “Tropicox”

Publicat fa

el

Espacea, el trio amb base a Montornès de Vallès (Barcelona) compost per Felipe Dantas, Fernando Reis i Alejandro Rivera llancen el seu nou treball titulat “Tropicox” (Càmping Records), dos anys després d’editar Morte / Vida (La Nada Colectiva). El procés creatiu de “Tropicox” ha estat ràpid, la banda es va proposar gravar un tema per dia, i deixar la mescla i el màster en mans d’Adrià Martí, que ja va col·laborar amb ells en el seu anterior treball.

El disc té com a fil conductor el concepte abstracte del territori, i aborda temàtiques com el desinterès, i la reconstrucció al tema “Estrangero”, la història d’un poble sense territori en cançons com “Queda” i “Fobos”, el territori com a nació en “Sistema Povo” i “Aquelas Coisa”, com a suport i sentit vital a “Bahía” o com desorientació i pèrdua d’estabilitat a “Aviso”. Un àlbum menys eteri i espacial que el seu antecessor, arrelat a terra i als ritmes tropicals.

“Tropicox” pot escoltar-se en diferents plataformes digitals i també en format casset en una edició limitada editada per Camping records. Pre-order aquí.

Novetats discogràfiques

Pardals, la banda eivissenca de post-rock presenta el seu primer EP

Published

on

By

Contents de rebre notícies de les illes amb una altra banda que fa pinta de què tindrà un futur brillant, estigueu al tanto amb la seva evolució, perquè aviat els veurem pels escenaris catalans. La banda eivissenca de post-rock Pardals estrena el seu EP homònim de debut el 10 de febrer, un àlbum de 5 temes instrumentals intensos i contundents, marcats per estructures que gairebé no es repeteixen i que progressen ràpidament cap a passatges enèrgics, sense caure en llargs desenvolupaments ni altres clichés del gènere.

Pardals, formada per Luis Escriche i Joan Torres (guitarres), Jaume Alberti (baix) i Toni Coronado (bateria), va gravar aquestes cançons durant el segon trimestre del 2021 als estudis de SAE Barcelona, amb el propi Alberti juntament amb Eduardo Quintero a càrrec de la gravació i mescla, i que va rematar el mastering de Víctor García a Ultramarinos Barcelona.

Els seus 4 integrants ja venien tocant junts en un projecte de pop en eivissenc, però van aprofitar l’aturada de la seva activitat en directe per la pandèmia de 2020 para donar sortida al local d’assaig al seu altre interès pel rock instrumental (cap d’ells amaga la influència de bandes com Toundra o Böira, de les quals se’n declaren seguidors) i obrir-se a nous horitzons creatius.

El principal compositor de la banda, Escriche, afirma que “Estem molt satisfets amb el resultat, tant a nivell de so -i més tenint en compte que es tracta de la primera producció professional per al Jaume i l’Edu, tot i que no ho sembli-, com per les pròpies cançons. Crec que tots els temes mantenen l’essència del que volem aconseguir: que tota l’estona succeeixin coses noves i arribem a moments èpics amb molta presència sense haver de recórrer a trampes d’estudi, amb els mateixos recursos que tenim en el directe”.

L’EP de debut, que per ara s’editarà exclusivament en format digital, cobreix la meitat del repertori al qual han donat forma fins a dia d’avui, i que ja van poder presentar en concert al festival Back To School 2021 a Sant Jordi (Eivissa).

Actualment, la banda es troba preparant la seva tornada a l’estudi, amb la intenció de gravar una nova tanda de cançons durant el primer semestre de 2022.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.