Connect with us

Festival

KOP i Batec encapçalen la nova edició del Makot Fest, on també s’aposta pel talent local

Publicat fa

el

L’associació Makot Rock recupera el seu festival, el Makot Fest, després de dos anys on no es va poder celebrar per la pandèmia. El cartell estarà conformat per KOP, Batec, EGO i Fox System, conformant una fusió de grups emblemàtics del punk i el rock català (KOP i Batec), però també amb una clara aposta per les propostes de Ponent (EGO i Fox System). El festival tindrà lloc a el dissabte 15 d’octubre a l’Esbart Bell Camp d’Alguaire (Segrià), a partir de les 21.00h i amb entrada gratuïta. També hi haurà servei de barra i entrepans a preus populars.

El grup barceloní KOP repetirà com a cap de cartell del Makot Fest, després que la Covid obligués a suspendre la seva darrera visita a Alguaire l’any 2020. El quintet de hardcore-punk arriba amb l’etiqueta de tenir un dels directes més potents de l’escena catalana i amb el bagatge que els aporten els seus gairebé 25 anys de carrera. “Acció Directa”, “Desalojos son disturbios” o “Revolta” són alguns dels seus temes més emblemàtics.

El festival, organitzat per l’associació Makot Rock, tindrà lloc el dissabte 15 d’octubre al Esbart Bell Camp d’Alguaire (Lleida)

Per la seva part, Batec són un dels grups punters de la nova fornada del punk-rock cantat en català. La banda està formada a mig camí entre el Vallès Occidental i Almacelles, amb antics membres de grups com Karbunko, Encefalika FM, Ostiaputa o INEM Killers. Arriben a Alguaire amb el seu nou treball “Rebels de Cor” recent sortit del forn.

EGO es van proclamar guanyadors del 3er Concurs de Bandes Makot Rock del passat mes d’abril. El seu so combina el rock alternatiu amb el punk i el funk, també aportant una fusió entre música i arts escèniques en els seus directes.

El cartell el tanca Fox System, una de les bandes més en forma del panorama punk lleidatà. El grup de Rosselló (Segrià) es troba immers en la gira de presentació del seu primer disc “Dualitat”, el qual els ha portat per escenaris de tota Catalunya durant el darrer any i que el 15 d’octubre farà parada al Makot Fest.

El Makot Fest tornarà a ser totalment gratuït, ja que la intenció és que sigui una festa del rock per a totes i tots. També hi haurà servei de barra i entrepans a preus populars. Durant les properes setmanes es donarà més informació sobre la jornada a través de les xarxes socials de l’associació Makot Rock.

Festival

OMBRA Festival presenta el cartell complet de la seva 5a edició. De l’1 al 3 de desembre

Published

on

By

OMBRA Festival, festival bolcat a la part més fosca i intrínseca de la música electrònica, incorpora els últims noms que arrodoneixen el cartell de la que és ja la cinquena edició, que tindrà lloc del 30 al 3 de desembre. Així, s’incorporen al line up de la programació de dia Neon Electronics, Terence Fixmer, Ancient Methods i Electro Dj Squad, ia la nocturna Ramon Moya, Uri Callejo, Dafoe, Curses, Carlos Grabstein, Philip Strobel i Omar. Tots ells, se sumen als ja anunciats Kris Baha & GHOSTS IN THE MACHINE, Little Nemo, Mitra Mitra, Monolith o The Invincible Spirit, entre molts més.

A més, OMBRA anuncia també el programa de la seva jornada d’inauguració, que tindrà lloc el dijous 30 de novembre a l’Antiga Fàbrica de Mercedes, i en què es podrà gaudir d’activitats paral·leles com ara exposicions, instal·lacions visuals i intervencions i xerrades de figures representatives de l’escena.

Aquest any com a novetat, per a la programació diürna canvia la seva ubicació habitual i es trasllada a un nou i captivador espai que captura a la perfecció l’essència de l’estètica industrial del festival, l’Antiga Fàbrica ENMASA Mercedes-Benz. D’altra banda, la Sala Upload continuarà sent el lloc encarregat d’allotjar tota la programació nocturna, com ja és costum.

L’OMBRA Festival porta cinc edicions abastant una variada selecció de gèneres sovint relegats al món dels festivals, i que van des del post punk i la minimal wave fins a l’EBM/industrial, l’electro, l’italo o el synth. És, definitivament, l’esdeveniment que més experimentació sonora i energia intransigent ofereix del país, a més de prometre una experiència immersiva completa a tothom que hi assisteixi. La primera part del line up de l’OMBRA, que va ser anunciada el mes de juliol passat, ja comptava amb noms de la talla de Little Nemo, Derriere Le Miroir, Inspirable Spirit, Spike Hellis, Monolith, Codex Empire, Linear Movement, Tamburi Neri o Tolouse Low Trax. Ara, al festival de música electrònica underground d’avantguarda se li sumen artistes com Neon Electronics, Terence Fixmer, Ancient Methods, ElectroDj Squad, Ramon Moya, Uri Callejo, Dafoe, Curses, Carlos Grabstein, Philip Strobel i Omar.

Terence Fixmer

Entre aquestes darreres confirmacions hi ha Neon Electronics, el grup compost per Dirk Da Davo, Glenn Keteleer i el baixista Pieter-Jan Theunis que arriba a OMBRA disposat a presentar la seva proposta d’EMB i post-punk electrònic. També hi haurà Terence Fixmer, un dels artistes referents de MUTE i destacada figura a l’escena de la música electrònica mundial; Ancient Methods, el DJ i productor que s’incorpora al line up amb el seu techno fosc i industrial, i Electro Dj Squad, un col·lectiu d’artistes espanyols format per Internal Operator, Elmer Davy, Robert Cosmic i Asymmetric80, que oferiran els seus DJ sets plens de ritmes trencats, gruixuts i contundents. Pel que fa a la proposta nocturna, organitzada en col·laboració amb la Sala Upload, estarà composta de reconeguts talents locals, com ara Ramon Moya, Uri Callejo i Dafoe, juntament amb selectors internacionals molt destacats com són Curses, Carlos Grabstein, Philip Strobel i Omar.

L’edició 2023 de l’OMBRA comptarà amb Mitra Mitra, el duet format per Violet Candide and Mahk Rumbae que destaca per la música electrònica minimalista i la influència del post punk clàssic; o The Exaltics, el projecte que encapçala Robert Heise amb actuacions de la seva particular versió de la música electro i àcida. A més, també es presenten la banda alemanya dels 80s The Invincible Spirit, i també Codex Empire, un altre dels projectes de Mahk Rumbae, que també forma part de Mitra Mitra, i que s’endinsa al costat més experimental i fosc del gènere. Els que tampoc no han volgut perdre’s el festival són Linear Movement, la banda de Peter Bonne, el qual va formar part d’altres bandes com Autumn, Twilight Ritual i A Split-Second, i que farà el seu primer concert en 40 anys a l’OMBRA. També hi serà present Spike Hellis, la banda emergent de LA que es presentarà per primera vegada a Espanya i els sets de la qual incorporen elements que van des de l’industrial, el techno, el freestyle, l’EBM i l’electro per crear temes pop experimental foscos.

Spike Hellis

OMBRA Festival també presenta propostes d’artistes que s’han incorporat més recentment a aquesta indústria, com ara I Tpame I Tvrame, el projecte industrial/cold wave d’Albània/Kosovo, que fusiona música tradicional amb sons electrònics avantguardistes; SpammerHeads, el duet valencià emergent de Soil records, o la banda HAMMERSHØI, influenciada per l’expressionisme alemany i creadors de composicions mecàniques i fredes.

Per a la jornada d’inauguració, que tindrà lloc el dijous 30 de novembre de 15:00 a 23:00ha l’Antiga Fàbrica de Mercedes, es podrà gaudir d’una variada proposta d’activitats paral·leles com exposicions, instal·lacions visuals i intervencions i xerrades de figures representatives de l’escena, cadascuna, repartides en tres sales diferents. Algunes de les més destacades són l’exposició del polifacètic artista suís H.R. Giger, considerat un dels artistes més importants del panorama contemporani, amb molts vincles amb l’Art Fantàstic, així com amb el simbolisme i el surrealisme i conegut per haver dissenyat les criatures i escenaris de les pel·lícules d’Alien i altres pel·lícules. Una altra de molt interessant és el xou de FA amb Pedro Maia, ia més totes les conferències PRO i internacionals com la MAYAKI Series Introduction amb el seu director creatiu Gerardo Martinez o la masterclass d’UMWELT sobre com produir un tema en viu.

Els abonaments del segon llançament i les entrades de dia per a OMBRA Festival 2023 ja són a la venda a Eventix. D’altra banda, els esdeveniments nocturns a la Sala Upload requeriran una entrada addicional a un preu reduït de 10€, a causa de la capacitat limitada de la sala.

OMBRA Festival 2023
Dates: 1, 2 i 3 de desembre
Lloc: Àntiga Fabrica ENMASA Mercedes-Benz (C/ de Sant Adrià, 65, 08030 Barcelona) y Sala Upload (Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13, 08038 Barcelona)
www.ombrafestival.com

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.