Connect with us

Novetats discogràfiques

willis drummond treu nou disc “Hala Ere”, energia continguda

Publicat fa

el

willis drummond tiren cap a una especie grunge, amb l’arquitectura de la música indie original i l’emergència del rock’n’roll punk, tant estimada pels grups australians. Aquestes influències del grup es troben en dos discos anteriors, produïts amb Burke Reid (The Drones, Courtney Barnett) a les muntanyes d’Euskal Herria. El nou disc “Hala ere” està ple d’influències 90’s, gravat com als 70’s, però sona molt 2022.

“No obstant això” és la traducció del títol del disc. Els textos plasmen l’observació d’una societat malalta, en equilibri precari a la vora de l’abisme, on els problemes ambientals i socials es barregen amb els fluxos migratoris i amb les nostres contradiccions capitalistes. Altres lletres són més personals, el grup també deixa una mica més despai al pop que en els seus treballs anteriors.

Els 9 temes de “Hala ere” van ser gravats a la seva nova seu, “Shorebreaker”, en directe, sense metrònom. Escoltem el quartet en la seva més pura i simple expressió, amb pocs instruments afegits. El disc està produït per Johannes Buff, germà de Felix i amo dels estudis Shorebreaker. Va guanyar l’aposta d’aconseguir reproduir a l’estudi el volum i l’energia de willis drummond en directe.

willis drummond ha estat un assumpte de família durant gairebé vint anys. Intransigents fills del DIY, van començar vivint junts en una casa, al camp, i no han parat de girar i produir ells mateixos la seva música, primer amb el col·lectiu bIDEhUTS i després amb el seu propi segell Tabula Rasa Records.

Van ser al principi del fenomen underground, i ara són un dels grups imprescindibles a l’Euskal Herria, tant al nord com al sud del Bidasoa. És en gran part gràcies als seus enèrgics concerts que deuen reconeixement i reputació com a banda en directe.

La portada és una fotografia de Guillaume Fauveau, col·laborador habitual dels estudis Shorebreaker. Nascuda d’una idea del grup, representa una mandarina, símbol de l’absurd de la nostra forma de vida descrit a “mandarina”, el tema que obre el disc.

El disc esta disponible desde el 18 de novembre en una magnífica edició en vinil (gatefold, vinil de color) i CD (digisleeve, llibret de 16 pàgines), dissenyada per Mikel Larratxe, així com a totes les plataformes digitals.

Novetats discogràfiques

El Ferrari de Cala Vento

Published

on

By

Cala Vento publica el tercer avançament del seu nou disc. Ferrari és una cançó total que uneix els tres pilars de la música: energia, emoció i missatge.

Són molts els punts de trobada entre la cultura automobilística i la cultura musical, atès que els vehicles motoritzats amb rodes han tingut i tenen un gran impacte a la nostra cultura popular. Al nostre imaginari col·lectiu els cotxes, els camions, les motos, adopten un simbolisme concret, una aura que dota d’una identitat singular tot allò relacionat amb ells. És precisament per això que Rosalia s’ha acostat a les motos, que Nina Personn de The Cardigans va pujar a un descapotable o que Los Inhumanos li van dedicar una cançó al Simca 1000.

Cala Vento també ha volgut dedicar un moment al món de l’automòbil, en concret a la marca Ferrari. Amb un simbolisme molt arrelat a la nostra mentalitat col·lectiva que uneix exclusivitat, luxe, èxit, velocitat, etc…, un Ferrari suposa tota una icona de la qual el Joan i l’Aleix han volgut apropiar-se en la seva nova cançó. Hi exploren les dificultats que tenim a l’hora d’enfrontar-nos a les nostres temptacions ia la figura de l’èxit.

Ferrari ha estat produïda per YOUTH (Killing Joke, The Fireman), productor de grups com The Verve, Pink Floyd, The Jesus And Mary Chain, Dido… Amb ell han treballat Ferrari, Equilibri i una altra cançó que encara ha de veure la llum. També va ser la persona darrere de Teletecho i El Acecho, el doble single que va publicar Cala Vento el 2021 al costat d’Amaral.

Al videoclip que l’acompanya, podem veure una representació dels set pecats capitals, segurament, algunes de les temptacions amb què ens creuem més sovint. Ha estat realitzat per la productora L’Upuntvuit amb l’equip següent: Direcció: Manel Serrat / Ajudant de direcció: Norbert Palazón / Producció: Atzar Vilanova / Direcció de fotografia: Martí Palazón / Operador de càmera: Albert Ramírez / Foquista: Bernat Compte / Elèctrics: Cristina Ramón, Jaume Segòvia / Direcció d’art: Sandra Prat / Foto fixa: Gin Torrado / Crèdits: Joan / Cala Vent: Aleix i Joan / Talent: Iñigo Saenz, Abril Martí, Cèlia Corvillo, Daura Mangara, Nansa Macalou, Aleix , Joan, Gin Torrado, Agraïments: Ramon Magriña, Ginesta, Sara Ferran, Montgrí.

Foto principal de @gin_tc

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.