Connect with us

Festival

Guirigall Fest, tres dies de punk rock a Manresa

Publicat fa

el

Tres dies de festival repartits en tres dates, 11 febrer, 11 de març i 15 d’abril. Organitzat pel Guirigall, un col.lectiu sense ànim de lucre que neix a mitjans de 2022 i format per bandes de l’escena alternativa de Manresa i rodalies.  La iniciativa és fruit de la unió de diversos agents d’una escena emergent i que pren consciència col·lectiva després d’una època molt fosca per la música en directe. Alguns dels objectius que es marca el col·lectiu són fomentar la cohesió i l’esperit de comunitat, reivindicar Manresa com a parada obligada pels grups referents de l’escena a nivell nacional, atraure públic d’altres ciutats, establir lligams amb tot tipus d’organismes i agents culturals, i per sobre de tot animar als més joves a tocar i a formar bandes que pugui fer créixer la comunitat.

El primer dia del Guirigall Fest, divendres 11 de febrer, arriben a Manresa dues de les grans bandes del punk estatal i ho fan acompanyades de la millor banda de garage rock de per aquí. 

Els madrilenys Biznaga són la sensació i la gran sorpresa de l’any a l’escena alternativa amb el seu disc ‘Bremen No Existe’ (2022). Veu punk, lletres afilades i esperit contestatari en una col·lecció autèntics himnes que, malgrat tot, estan plens de melodies lluminoses i festives. No és casualitat que en la seva gira per Espanya estan esgotant les entrades allà on van.

Als catalans La Inquisición no els fa falta presentació, doncs ja són una banda clau del punk-rock nacional. Potents, agressius i amb gust per les tornades èpiques, vénen al Sielu a deixar-nos afònics de corejar.

Los Valientes representen el millor de l’escena alternativa Bagenca. Joves, ràpids, divertits, desenfadats… Garage rock fresc i directe. Els millors exponents locals possibles.

Horaris 
20:00h – Obertura portes
20:30h – Los Valientes
21:30h – La Inquisición
+ 00:00h – 06:00h Afterparty amb Rockzone dj’s a la sala Alternativa – Sessió Sielu Club
Entrades 10€ Ant. / 13€ Taq.

El segon dia, l’11 de març, estarà encapçalat pels barcelonins Blowfuse, una d’aquelles bandes exemplars que s’ha guanyat a pols el lloc com a màxim exponent del punk rock melòdic nacional després d’anys de picar pedra. Després de girar per Espanya i Europa compartint cartell amb les bandes més mítiques de l’escena com NOFX, Bad Religion o Sick of it All, tornen a Manresa amb nou material però sobretot amb la garantia d’oferir un espectacle que recordarem durant temps. Els seus concerts són una autèntica experiència.

Bye Bye Pedro són un acudit que ja fa massa temps que dura. De Manresa però gairebé expatriats, el seu punk rock cafre pot ser el moment ideal per sortir a fumar.

Fckmylife són una jove banda formada l’any 2021 i una de les perles de la nova onada de bandes que han sorgit als últims anys a Manresa. Presentaran el seu primer EP “I don’t Wanna Bloom” que segur que agradarà a fans de bandes com Basement. 

Horaris 
20:00h – Obertura portes
20:30h – Fckmylife
21:30h – Bye Bye Pedro
23:00h – Blowfuse
+ 00:00h – 06:00h Afterparty amb Rockzone dj’s a la sala Alternativa – Sessió Sielu Club
Entrades 10€ Ant. / 13€ Taq.

El tercer dia, l’11 de març, amb els andalusos Viva Belgrado encapçalant el cartell de la jornada, una banda referent del post-hardcore a Espanya, amb 10 anys de trajectòria i centenars de concerts per més de 20 països i escenaris tan diversos com el Primavera Sound o el Resurrection Fest.

Des de Navarcles i Manresa, Sad Boys tornen al Sielu per descarregar el seu potent directe. Post-hardcore carregat de melancolía i tristor per fans de Tittle fight o Gallows. 

Els manresans Dogteeth són la banda més jove del cicle i serà el primer cop que actuin a la sala El Sielu. Ho faran faran per presentar el seu primer EP homònim “Dogteeth” un treball amb regust a Grunge i Rock alternatiu de nova fornada. 

Horaris
20:00h – Obertura portes
20:30h – Dogteeth
21:30h – Sad Boys
23:00h – Viva Belgrado
+ 00:00h – 06:00h Afterparty amb Rockzone dj’s a la sala Alternativa – Sessió Sielu Club

Festival

Actitud Fest. un paradís pels amants del punk, el hardcore, la música en directe i la cultura underground

Published

on

By

Avui comença un festival imprescindible pels amants de la bona música, la música alternativa. Un espai de reunió on ens trobarem a tota la parròquia de l’underground català. Durant el 28 i 29 de juny el festival de Vidreres Actitud Fest organitzat per l’associació Soroll torna amb la seva 12 edició i amb un cartell de luxe.

Un festival sense caps de cartell, el primer dia tindrem els LISABÖ, els d’Irún han desenvolupat una música experimental així com la seva formació (amb dues bateries). El grup ha anat evolucionant disc a disc en el seu so, un rock amb traços de punk, hardcore i noise, en la línia de grups de posthardcore o post-rock com Fugazi, Giant Sand, Low, els seus paisans Lif i Dut. LYSISTRATA, un joveníssim power trio francès format el 2013 i inspirat en l’energia de la joventut. La seva música és entre post-rock, noise i math-rock. Ells mateixos es defineixen com a post-una mica de tot. Els de Banyoles del segell Aloud Music, ROKO BANANA, la nova formació del segell Saltamarges LEAVS, els madrilenys BONEFLOWER, amb un so emotiu a mig cavall entre el post-rock i l’scream. I per acabar el primer dia, els barcelonins amants del metall AVERN, una tempesta sònica que et trencarà els timpans.

La segona jornada, dissabte 29 de juny, arrancarà amb LOS VALIENTES, els de Manresa segueixen fidels al so punk rock que els caracteritza, YUCANTHIDE, els gallecs són una banda antisistema que beu del postpunk de Viagra Boys a la seva ironia, de la denúncia d’IDLES i de les sonoritats més combatives del rock dels 90, però allunyadíssims del pastisseig estètic infame i insubstancial de les bandes dels 90s, els alemanys THE PILL, la seva música és explosiu i addictiu hardcore punk de fantàstiques lletres perfecte per cantar i cridar, amb la fantàstica veu del seu front woman ens transmet tota l’energia de la vella escola, les seves cançons són ràpides, furioses i plenes de força. Si us agraden Black Flag, Hüsker Dü, Bad Brains, Minor Threat, D.O.A, etc, SHIT PRESENT, un projecte d’emo pop rock punk indie basat en guitarra o el que sigui del sud-oest d’Anglaterra, els francesos FRAGILE i el seu hardcore modern, i per acabar el repàs a les bandes d’aquest any, els BIZNAGA, que després de “Bremen no existe”, un disc rodó de principi a fi, que ha passat a formar part del llistat de discos imprescindibles del punk estatal, la banda establerta a Madrid, torna en el moment més gran de dolçor creativa.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.