Connect with us

Festival

Guirigall Fest, tres dies de punk rock a Manresa

Publicat fa

el

Tres dies de festival repartits en tres dates, 11 febrer, 11 de març i 15 d’abril. Organitzat pel Guirigall, un col.lectiu sense ànim de lucre que neix a mitjans de 2022 i format per bandes de l’escena alternativa de Manresa i rodalies.  La iniciativa és fruit de la unió de diversos agents d’una escena emergent i que pren consciència col·lectiva després d’una època molt fosca per la música en directe. Alguns dels objectius que es marca el col·lectiu són fomentar la cohesió i l’esperit de comunitat, reivindicar Manresa com a parada obligada pels grups referents de l’escena a nivell nacional, atraure públic d’altres ciutats, establir lligams amb tot tipus d’organismes i agents culturals, i per sobre de tot animar als més joves a tocar i a formar bandes que pugui fer créixer la comunitat.

El primer dia del Guirigall Fest, divendres 11 de febrer, arriben a Manresa dues de les grans bandes del punk estatal i ho fan acompanyades de la millor banda de garage rock de per aquí. 

Els madrilenys Biznaga són la sensació i la gran sorpresa de l’any a l’escena alternativa amb el seu disc ‘Bremen No Existe’ (2022). Veu punk, lletres afilades i esperit contestatari en una col·lecció autèntics himnes que, malgrat tot, estan plens de melodies lluminoses i festives. No és casualitat que en la seva gira per Espanya estan esgotant les entrades allà on van.

Als catalans La Inquisición no els fa falta presentació, doncs ja són una banda clau del punk-rock nacional. Potents, agressius i amb gust per les tornades èpiques, vénen al Sielu a deixar-nos afònics de corejar.

Los Valientes representen el millor de l’escena alternativa Bagenca. Joves, ràpids, divertits, desenfadats… Garage rock fresc i directe. Els millors exponents locals possibles.

Horaris 
20:00h – Obertura portes
20:30h – Los Valientes
21:30h – La Inquisición
+ 00:00h – 06:00h Afterparty amb Rockzone dj’s a la sala Alternativa – Sessió Sielu Club
Entrades 10€ Ant. / 13€ Taq.

El segon dia, l’11 de març, estarà encapçalat pels barcelonins Blowfuse, una d’aquelles bandes exemplars que s’ha guanyat a pols el lloc com a màxim exponent del punk rock melòdic nacional després d’anys de picar pedra. Després de girar per Espanya i Europa compartint cartell amb les bandes més mítiques de l’escena com NOFX, Bad Religion o Sick of it All, tornen a Manresa amb nou material però sobretot amb la garantia d’oferir un espectacle que recordarem durant temps. Els seus concerts són una autèntica experiència.

Bye Bye Pedro són un acudit que ja fa massa temps que dura. De Manresa però gairebé expatriats, el seu punk rock cafre pot ser el moment ideal per sortir a fumar.

Fckmylife són una jove banda formada l’any 2021 i una de les perles de la nova onada de bandes que han sorgit als últims anys a Manresa. Presentaran el seu primer EP “I don’t Wanna Bloom” que segur que agradarà a fans de bandes com Basement. 

Horaris 
20:00h – Obertura portes
20:30h – Fckmylife
21:30h – Bye Bye Pedro
23:00h – Blowfuse
+ 00:00h – 06:00h Afterparty amb Rockzone dj’s a la sala Alternativa – Sessió Sielu Club
Entrades 10€ Ant. / 13€ Taq.

El tercer dia, l’11 de març, amb els andalusos Viva Belgrado encapçalant el cartell de la jornada, una banda referent del post-hardcore a Espanya, amb 10 anys de trajectòria i centenars de concerts per més de 20 països i escenaris tan diversos com el Primavera Sound o el Resurrection Fest.

Des de Navarcles i Manresa, Sad Boys tornen al Sielu per descarregar el seu potent directe. Post-hardcore carregat de melancolía i tristor per fans de Tittle fight o Gallows. 

Els manresans Dogteeth són la banda més jove del cicle i serà el primer cop que actuin a la sala El Sielu. Ho faran faran per presentar el seu primer EP homònim “Dogteeth” un treball amb regust a Grunge i Rock alternatiu de nova fornada. 

Horaris
20:00h – Obertura portes
20:30h – Dogteeth
21:30h – Sad Boys
23:00h – Viva Belgrado
+ 00:00h – 06:00h Afterparty amb Rockzone dj’s a la sala Alternativa – Sessió Sielu Club

Festival

Maria Jaume, Los Sara Fontán i Marta Knight, entre els artistes d’un Be My Guest de dos dies a l’Apolo

Published

on

By

En el marc del 10è aniversari de Liveurope, Apolo presenta Be My Guest | Barcelona Edition amb concerts en format showcase el 12 i 13 de setembre on l’electrònica, el folk i el pop prenen protagonisme de la mà de vuit artistes i bandes establertes i emergents. 

Les sessions Be My Guest són un cicle de programació pròpia d’Apolo que va néixer per descobrir propostes amb personalitat de països concrets i aprofundir en les seves cultures. Aquest cop, però, s’han volgut mirar al melic perquè “l’escena que volem potenciar és la que tenim més a prop: la de casa nostra”. 

Per això, l’edició Barcelona del Be My Guest tindrà d’amfitrions artistes i bandes amb més trajectòria com Los Sara Fontán, Maria Jaume o Marta Knight, o que tot just presenten projecte com Electro Ma Non Troppo, C.O.U. i Yaunest, i com a convidats la música emergent del grup irlandès Cushla i l’eslovac Dominik Prok. 

A més, dins de la programació i prèviament als concerts del dijous 12 de setembre, tindrà lloc la xerrada amb el productor i compositor Raül Refree, “Folklore has a match with new genres”, per indagar com i per què els nous gèneres busquen elements folklòrics i tradicionals per incloure’ls en les produccions actuals. La xerrada serà en anglès i d’accés lliure amb l’entrada a qualsevol dels dos dies.

Les entrades anticipades ja estan disponibles aquí.   
Anticipada per dia: 10 €+ despeses de gestió | Abonament dos dies: 16 €+ despeses de gestió

LOS SARA FONTÁN
Després de cinc anys sobre els escenaris, el duet de música electrònica, format per Sara Fontán i Edi Pou (la meitat de Za!), han editat el seu primer LP: “Queda pendiente” (2023). Tot i que ara els puguem escoltar repetidament, la seva música, creada a partir de la combinació del violí, el teclat, la bateria, efectes de pedal i recursos electrònics, neix i mor a l’escenari. Per això, després de tenir-los a Caprichos de Apolo (2018) i al Gran Bola de Neu (2022), els tornem a portar a l’Apolo per viure un nou directe litúrgic que només pertany a la memòria dels que ho viurem.

ELECTRO MA NON TROPPO
El productor Ignasi Bosch i la soprano Neus Llorens s’endinsen en un projecte conjunt amb la intenció d’establir un pont entre la música barroca i l’electrònica contemporània. Electro Ma Non Troppo és “xumba-xumba” medieval, segons descriuen ells mateixos, i després d’un 2023 de presentació del grup per escenaris de l’escena indie, a finals d’any van estrenar el seu primer disc: “Principium”.

C.O.U.
C.O.U. és un projecte d’electrònica experimental format per El Petit de Cal Eril, Esperit! i la banda de Ferran Palau que ha vist la llum de manera inèdita al Sònar d’enguany. Un centre d’experimentació musical i visual que combina psicodèlia, jazz, dub o cintes casset per crear una drecera a l’inconscient.

CUSHLA
El cant tradicional irlandès Sean-Nós entra en diàleg amb l’avantguarda electrònica a Cushla, un col·lectiu irlandès-barceloní que el juny estrena “Briongloid”, el primer avançament del seu disc debut “Tech Duinn”. Una experiència musical que travessa fronteres i tradueix l’herència cultural irlandesa en caixes de ritmes, sintetitzadors analògics i arts digitals.

MARIA JAUME
Maria Jaume torna a l’Apolo en format showcase amb el seu últim disc “Nostàlgia Airlines”, que ha comptat amb la producció de Lluís Cabot (Da Souza). Amb aquest treball, la cantant i compositora mallorquina ha caminat des d’un minimalisme melancòlic dels seus dos primers discs cap al pop ballable amb sonoritats urbanes i llatines que ens porta amb acidesa, crítica i ironia a la vida de la seva terra natal envaïda per turistes, hotels i platges massificades.

MARTA KNIGHT
La cantautora catalana Marta Knight fa dos anys que gira amb el seu àlbum debut “Strange Times Forever” (2022), però és la primera vegada que el porta a l’Apolo. Produït per Pau Riutort i Jordi Matas, el disc destaca per la familiaritat i el realisme de les històries: prova de descobrir quin és el seu lloc al món. Una proposta d’indie-rock que ha guanyat profunditat i matisos, convidant a escoltar-la de manera compulsiva.

YAUNEST
Yaunest parla amb senzillesa i sinceritat, sense floritures ni ornaments. Alter ego del cantautor i vocalista empordanès Jaume de Quintana, el 2022 va estrenar el seu primer EP “Wonder Room”, que va comptar amb la producció de b1n0. A través de sonoritats pròximes al pop i Rn’B nòrdic crea un univers de somni i romanticisme per parlar de l’amor, la inseguretat, la frustració o l’acte de rebel·lar-se davant el que no ens fa feliços.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.