Connect with us

Festival

Guirigall Fest, tres dies de punk rock a Manresa

Publicat fa

el

Tres dies de festival repartits en tres dates, 11 febrer, 11 de març i 15 d’abril. Organitzat pel Guirigall, un col.lectiu sense ànim de lucre que neix a mitjans de 2022 i format per bandes de l’escena alternativa de Manresa i rodalies.  La iniciativa és fruit de la unió de diversos agents d’una escena emergent i que pren consciència col·lectiva després d’una època molt fosca per la música en directe. Alguns dels objectius que es marca el col·lectiu són fomentar la cohesió i l’esperit de comunitat, reivindicar Manresa com a parada obligada pels grups referents de l’escena a nivell nacional, atraure públic d’altres ciutats, establir lligams amb tot tipus d’organismes i agents culturals, i per sobre de tot animar als més joves a tocar i a formar bandes que pugui fer créixer la comunitat.

El primer dia del Guirigall Fest, divendres 11 de febrer, arriben a Manresa dues de les grans bandes del punk estatal i ho fan acompanyades de la millor banda de garage rock de per aquí. 

Els madrilenys Biznaga són la sensació i la gran sorpresa de l’any a l’escena alternativa amb el seu disc ‘Bremen No Existe’ (2022). Veu punk, lletres afilades i esperit contestatari en una col·lecció autèntics himnes que, malgrat tot, estan plens de melodies lluminoses i festives. No és casualitat que en la seva gira per Espanya estan esgotant les entrades allà on van.

Als catalans La Inquisición no els fa falta presentació, doncs ja són una banda clau del punk-rock nacional. Potents, agressius i amb gust per les tornades èpiques, vénen al Sielu a deixar-nos afònics de corejar.

Los Valientes representen el millor de l’escena alternativa Bagenca. Joves, ràpids, divertits, desenfadats… Garage rock fresc i directe. Els millors exponents locals possibles.

Horaris 
20:00h – Obertura portes
20:30h – Los Valientes
21:30h – La Inquisición
+ 00:00h – 06:00h Afterparty amb Rockzone dj’s a la sala Alternativa – Sessió Sielu Club
Entrades 10€ Ant. / 13€ Taq.

El segon dia, l’11 de març, estarà encapçalat pels barcelonins Blowfuse, una d’aquelles bandes exemplars que s’ha guanyat a pols el lloc com a màxim exponent del punk rock melòdic nacional després d’anys de picar pedra. Després de girar per Espanya i Europa compartint cartell amb les bandes més mítiques de l’escena com NOFX, Bad Religion o Sick of it All, tornen a Manresa amb nou material però sobretot amb la garantia d’oferir un espectacle que recordarem durant temps. Els seus concerts són una autèntica experiència.

Bye Bye Pedro són un acudit que ja fa massa temps que dura. De Manresa però gairebé expatriats, el seu punk rock cafre pot ser el moment ideal per sortir a fumar.

Fckmylife són una jove banda formada l’any 2021 i una de les perles de la nova onada de bandes que han sorgit als últims anys a Manresa. Presentaran el seu primer EP “I don’t Wanna Bloom” que segur que agradarà a fans de bandes com Basement. 

Horaris 
20:00h – Obertura portes
20:30h – Fckmylife
21:30h – Bye Bye Pedro
23:00h – Blowfuse
+ 00:00h – 06:00h Afterparty amb Rockzone dj’s a la sala Alternativa – Sessió Sielu Club
Entrades 10€ Ant. / 13€ Taq.

El tercer dia, l’11 de març, amb els andalusos Viva Belgrado encapçalant el cartell de la jornada, una banda referent del post-hardcore a Espanya, amb 10 anys de trajectòria i centenars de concerts per més de 20 països i escenaris tan diversos com el Primavera Sound o el Resurrection Fest.

Des de Navarcles i Manresa, Sad Boys tornen al Sielu per descarregar el seu potent directe. Post-hardcore carregat de melancolía i tristor per fans de Tittle fight o Gallows. 

Els manresans Dogteeth són la banda més jove del cicle i serà el primer cop que actuin a la sala El Sielu. Ho faran faran per presentar el seu primer EP homònim “Dogteeth” un treball amb regust a Grunge i Rock alternatiu de nova fornada. 

Horaris
20:00h – Obertura portes
20:30h – Dogteeth
21:30h – Sad Boys
23:00h – Viva Belgrado
+ 00:00h – 06:00h Afterparty amb Rockzone dj’s a la sala Alternativa – Sessió Sielu Club

Festival

Aloud Music celebra els 20 anys amb un cartell de luxe

Published

on

By

“Fa 10 anys vam decidir ajuntar alguns grups que ens agradaven per celebrar que complíem 10 anys. Va ser la versió rock de la festa d’aniversari que se’n va de les mans. D’allò va néixer un festival anomenat AMFest i ja aleshores, Toundra i Lisabö van encapçalar la història per a fortuna dels més de 1000 assistents que van omplir completament la Sala Apolo” ens comenta Sergio Picón, responsable d’Aloud Music.

Mentre l’AMFest creixia per la seva banda, Aloud Music va seguir endavant editant bona música, organitzant concerts, treballant amb projectes sempre difícils de classificar i amb directes incontestables. I així, amb una pandèmia pel mig, van arribar al 20è aniversari i van decidir, és clar, que tocava tornar a celebrar.

Repetir el cartell del 2013 era gairebé una obsessió i hi seran de nou 2 de les bandes més importants de la història de la música rock alternativa feta en aquest país. Som afortunats! Toundra & Mano Brabo (Premi Pulitzer de fotografia, precisament de l’any 2013) presentaran el seu projecte conjunt “Ukraína”, en un espectacle audiovisual que es podrà veure a Barcelona per primera i darrera vegada. Lisabö, per la seva banda, ressorgeixen per a l’ocasió i repassaran la seva trajectòria al seu hàbitat natural, el directe. Només hi ha banda que ens emocioni més que ells.

S’uneixen per a la festa 2 dels projectes més importants de la història d’Aloud. D’una banda, Viva Belgrado, que s’atreviran a versionar At the Drive-In!!!, poques dates abans de llançar el seu nou treball que, aquesta vegada, serà autoeditat. I com que a una celebració així no li pot faltar una gran volta (el 2013 van ser The Joe K-Plan), aquesta vegada seran (el:muêso) els qui, després de 7 anys d’absència, pugin a un escenari per delectar-nos amb la seva noise rock salvatge, desbocat i sempre divertit.

El toc internacional el signaran Monkey3, des de Suïssa, un dels millors exponents de l’stoner rock a tot Europa i que estan de gira pel continent amb Toundra.

Tot això, a més, a un preu gairebé ridícul en els temps que corren, 20€ (el 2013 va costar 15€!!!) i sent un esdeveniment, com sempre, autogestionat per Aloud Music. La cita serà el proper dissabte 11 de novembre a la Sala Paral·lel 62.

ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.