Connect with us

Bandes

Tiburona anuncien fitxatge per l’escuderia The Holy Cobra Society

Publicat fa

el

Tiburona és una banda madrilenya formada per Laura del Amo (guitarra i veu), Rita Dolores (baix i cors) i Super Carmen Merino (bateria i veu), que arriba per captivar-nos amb els seus cants i fer-nos ballar sense parar. Tres sirenes del Manzanares que amb la seva energia desfermada i els seus sons salvatges, ens proposen una aposta que res entre aromes seixanta, amb la contundència del punk llatinoamericà i la urgència del garatge.

El 2020 van publicar el seu primer EP, de títol homònim. Riffs contagiosos, esperit explosiu i un discurs sense cap mena de embuts. Perquè Tiburona no dubta a ensenyar els ullals als que donen opinions no demanades; en enviar a passeig els venehums o assenyalar les futures víctimes d’un amor prohibit. I en un exercici de civisme i bones pràctiques, també ens adverteixen de la presència dels depredadors que aguaiten darrere una finestreta. Ara entren a formar part de l’escuderia Holy Cobra Society.

Tiburona ens convida a un bany als mars del so salvatge. Així que sacseja el teu cos i comença a ballar l’escuale amb Laura, Ritay Supercarmen. Les sirenes del Manzanares ens ofereixen els seus nous cants, amb els quals desitjaràs tenir brànquies per no sortir dels seus corrents, on es troben les aromes seixanta-seneres amb la contundència, ben dosificada, del punk llatinoamericà i la urgència del garatge.

Però no tot és pau i harmonia als dominis de Tiburona. Perquè no dubten a ensenyar els ullals als qui donen opinions no demanades; a enviar a passeig els venehums o assenyalar les futures víctimes d’un amor prohibit. I en un exercici de civisme i bones pràctiques, també ens adverteixen de la presència dels depredadors que aguaiten darrere d’una finestreta.

Per donar vida a les seves noves cançons, Tiburona va recórrer el 2021 a la peixera de Paco Loco on va gestionar “Sóla y Feliz”, compost a base de ritme i ànima on no hi ha nitrampa ni cartró i que els va fer passar per festivals com Azkena Rock Festival , Sons Líquids, Canela Party, Cabal Fest, Monakey Week i desenes més.

Com a aperitiu del que ha de venir acaben de treure el seu nou single “Cartell Precioso” hit instantani i que reflecteix tot el bo que està en camí.

Bandes

ROKO BANANA fitxen per Aloud Music

Published

on

By

No ha de ser casual que cada molt poc temps una banda de Banyoles ens faci sentir que hi passa alguna cosa. Després d’un periple de recerca intensa d’un so, un llenguatge i un univers propi, Roko Banana han aconseguit trobar-se a “Fins que surti el sol”, el seu nou treball i el primer que editaran amb Aloud Music (co-editat amb Saltamarges) el proper 3 de maig. L’edició serà en vinil (limitada a 200 còpies de color vermell) i digital.

“El Cel” és el primer single d’avançament, que podrem escoltar aquest proper divendres a totes les plataformes. Aquest primer single es presenta amb un videoclip dirigit per Manel Serrat, protagonitzat per Abril Martí i Anna Mendiola, produït per L’Upuntvuit, amb fotografia d’Atzar Vilanova i amb disseny de so de Pau Brugada.

Aquest mateix dia, Roko Banana obriran el concert d’Aiko el Grupo a La2, per al qual pots aconseguir entrades anticipades aquí.

Amb aquest single, Aloud Music comença a treballar en la distribució digital amb La Cúpula Music, després d’abandonar 2 distribuïdores (en només 2 anys) que han estat absorbides per una multinacional, cosa que pels principis morals d’Aloud els impedeixen continuar treballant plegats.

Roko Banana són un trio d’indie-rock de Banyoles formats el 2017 per Mak Dzinovic (guitarra i veu), Àlex Abad (bateria i veu) i Edu Rodríguez (baix i veu).

El seu segon disc, El Veïnat (2021) els va fer merèixer l’atenció de premsa i alguns concursos per la seva barreja entre ràbia i calma melòdica, apostant per una sonoritat agressiva amb estructures encarades al math rock i al punk modern. El 2022, l’EP “Finalment principis” consolida el seu estil propi, que ells mateixos diuen pot ser la banda sonora de la teva decadència.

Si hi ha un punt possible d’unió entre Biffy Clyro, Lysistrata, L’Hereu Escampa i La Paloma, són ells. El que ve és molt seriós, queda dit.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.