Connect with us

Bandes

“Frenetic Outlaws” és el nou single del trio català Groove Nazar, que anticipa el que serà el seu segon àlbum

Publicat fa

el

En quatre minuts, el temps que sol durar de mitjana una cançó poden passar moltes coses. Pot explotar la nau Starship d’Elon Musk després de ser llançada a l’espai, es pot assolir un orgasme, remuntar una final de Champions o fer una tanda de HIIT. El que no és normal és la quantitat de coses que ocorren a “Frenetic Outlaws”, la nova cançó de la banda catalana Groove Nazar, que funciona com a single d’avançament del que serà el seu segon àlbum, a la venda el 9 de juny.

A nivell líric “Frenetic Outlaws” planteja una història que podria servir com a esborrany per a un guió de cinema: parla de dues ànimes bessones que cometen un desafortunat acte de robatori que, altrament, hauria estat el seu bitllet d’anada a la llibertat. Però el contratemps fa que la protagonista abandoni la seva parella i s’endinsi en un camí encara més fosc que el que havien decidit seguir junts. Només amb això Jim Jarmusch ja en té prou per esbossar la seva propera pel·lícula.

Encara que és sobretot a nivell musical en què més coses passen durant els gairebé quatre minuts de “Frenetic Outlaws”. En un exercici difícil de classificar, però increïblement estimulant, el trio català evoca sabors antics sovint associats a bandes com The Black Keys, Dead Weather o Fantastic Negrito, duts a terme amb una actitud incisiva i directa similar a la de Royal Blood o Paramore . Però aquest rock, diguem-ne, brut, de carretera, amb aires del sud i de stoner, és només la punta de l’iceberg. Sota la superfície, poblant estrofes i tornades que semblen canviar a cada escolta, podem apreciar traces de blues i soul rock, pistes que ens condueixen al costat més funkarró i, per descomptat, groove, molt groove.

Fent de la base rockera un camp adobat per a l’experimentació, Groove Nazar busquen per sobre de tot això, el groove: l’element fonamental de la música que ens fa moure el cap; que no es mesura ni es teoritza, simplement se sent. Ara bé, l’altre element fonamental al conjunt barceloní és el terme turc natzar, proporcionat per un dels seus components, del mateix origen. Parlem d’un concepte tipus “mal d’ull” que et condueix pel mal camí, que et fa estar alerta perquè a la cantonada tot es pot torçar cap al costat que menys t’imaginaves. Imagina’t: tota una vida conduint-te pel bon camí perquè, de sobte, en quatre minuts…tot es posi potes enlaire.

Groove Nazar és un projecte eclèctic i transversal format per Osman Konuray, Alex Albalà i Jacin Castrillo que pren el “groove” com a denominador comú de totes les seves creacions, aquest element fonamental en la música que ens fa moure el cap. Romàntic, però diabòlic; de vegades malenconiós, però sobretot enèrgic. Amb un element sorpresa a les seves composicions, la banda està alimentada pel desig d’explorar territoris desconeguts. Riffs devastadors de compàs partit acompanyats d’una percussió poderosa o de dolces harmonies vocals, segurament trobaràs un gir fosc, el natzar turc per mal d’ull que et farà sentir còmodament inquiet. Preparant-se per publicar el seu segon àlbum a la primavera de 2023, la banda continua perfeccionant la seva màgia negra i està destinada a atrapar més ànimes aquest any.

Bandes

ROKO BANANA fitxen per Aloud Music

Published

on

By

No ha de ser casual que cada molt poc temps una banda de Banyoles ens faci sentir que hi passa alguna cosa. Després d’un periple de recerca intensa d’un so, un llenguatge i un univers propi, Roko Banana han aconseguit trobar-se a “Fins que surti el sol”, el seu nou treball i el primer que editaran amb Aloud Music (co-editat amb Saltamarges) el proper 3 de maig. L’edició serà en vinil (limitada a 200 còpies de color vermell) i digital.

“El Cel” és el primer single d’avançament, que podrem escoltar aquest proper divendres a totes les plataformes. Aquest primer single es presenta amb un videoclip dirigit per Manel Serrat, protagonitzat per Abril Martí i Anna Mendiola, produït per L’Upuntvuit, amb fotografia d’Atzar Vilanova i amb disseny de so de Pau Brugada.

Aquest mateix dia, Roko Banana obriran el concert d’Aiko el Grupo a La2, per al qual pots aconseguir entrades anticipades aquí.

Amb aquest single, Aloud Music comença a treballar en la distribució digital amb La Cúpula Music, després d’abandonar 2 distribuïdores (en només 2 anys) que han estat absorbides per una multinacional, cosa que pels principis morals d’Aloud els impedeixen continuar treballant plegats.

Roko Banana són un trio d’indie-rock de Banyoles formats el 2017 per Mak Dzinovic (guitarra i veu), Àlex Abad (bateria i veu) i Edu Rodríguez (baix i veu).

El seu segon disc, El Veïnat (2021) els va fer merèixer l’atenció de premsa i alguns concursos per la seva barreja entre ràbia i calma melòdica, apostant per una sonoritat agressiva amb estructures encarades al math rock i al punk modern. El 2022, l’EP “Finalment principis” consolida el seu estil propi, que ells mateixos diuen pot ser la banda sonora de la teva decadència.

Si hi ha un punt possible d’unió entre Biffy Clyro, Lysistrata, L’Hereu Escampa i La Paloma, són ells. El que ve és molt seriós, queda dit.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.