Connect with us

Novetats discogràfiques

“Back to Nowhere”, l’àlbum més extravertit i contagiós de BIGGOT

Publicat fa

el

Sense faltar a la cita anual, Bigott estrena nou disc. El seu LP comparteix títol amb el single que va presentar fa un mes i així “Back to Nowhere” es converteix en el catorzè àlbum editat per l’artista.

L’essència primitiva a les composicions de Bigott i el seu peculiar maneig dels riffs es fan amb el control d’aquest àlbum carregat d’espontaneïtat. Partint d’una noció minimalista del concepte de cançó i producció post punk, el so ens recorda bandes tan llegendàries com The Feelies, amb les guitarres en permanent joc harmònic i línies paral·leles.

La veu, sempre protagonista en les composicions del aragonès i el seu sobri to melòdic funciona a la perfecció com a contrapunt al nerviós pols rítmic que envolta tot el conjunt.

“Back to Nowhere” és el disc d’un Bigott experimentat que es vol divertir i resulta contagiós des de la primera escolta. Com és habitual dins de les seves col·leccions sonores, sempre hi ha un lloc per a alguna sorpresa, i així trobem “We are one” una preciosa balada de tecles i guitarra grandiosa a la seva senzillesa o l’original “Vanilla Fish”, un tall technodub, que podríem haver ballat en algun antre en un passat del futur.

Un disc rotund i vibrant que se’n va amb tu des de la primera escolta. Aquest 2024, Bigott estrena el que sens dubte serà un clàssic a la seva discografia.

L’àlbum ha estat produït per Izak Arida, baixista del grup The Memories (Los Angeles, Califòrnia), Músic i productor americà que ha treballat en nombroses ocasions amb la banda. “Back to Nowhere” ha estat enregistrat en directe al local d’assaig de Bigott, i el seu so destil·la l’autenticitat del lloc on neixen totes les seves composicions.

Novetats discogràfiques

REÏNA publiquen “De bon de veres” el seu nou single i primera cançó d’amor

Published

on

By

“De bon de veres” és la nova cançó de Reïna, batejada com la seva primera cançó d’amor. L’octubre de 2023 van treure el seu segon disc, Retirada a temps (El Jardí Amagat/Bankrobber, 2023). Amb aquesta nova cançó s’endinsen en un so més minimalista, amb la veu com a element central, la qual agafa uns tons brillants i juganers, acompanyada acuradament pels altres elements que componen la banda. La lletra parla de relacions personals des de la il·lusió i la devoció cap a l’altra persona, tot tractant els dubtes que sorgeixen en relacionar-t’hi, l’honestedat i l’evolució de la relació, tot immers dins l’imaginari dels pensaments d’abans d’anar a dormir.

Per aconseguir-ho, han comptat amb la producció de Lluís Cabot, amb qui ja havien treballat al seu disc debut, líder del grup Da Souza, els quals, juntament amb Renaldo i Clara, referents més clàssics com Els Pets, o artistes internacionals com The Lemon Twigs o Courtney Barnett serveixen de far per a aquesta nova línia.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.