Connect with us

Festival

El “Mira Digital Arts Festival” torna a la Fabra i Coats

Publicat fa

el

Del 8 al 10 de novembre se celebra la vuitena edició de MIRA. Digital Arts Festival, el festival barceloní d’arts digitals, a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació.

MIRA 2018 programarà més de 50 activitats dedicades a les arts digitals: 18 shows audiovisuals, 8 espectacles en so 3D i 1 instal·lació sonora a l’escenari 3D Sound Room by Són Estrella Galícia, 2 instal·lacions d’art immersiu de gran format creades exclusivament pel festival , 1 concert a la cúpula 360º i 4 projeccions 360º en MIRA Dome by adidas Originals, 1 exposició d’art, 8 sessions de DJ, 3 conferències i 2 workshops. 10 shows i 2 instal·lacions artístiques són estrenes a Espanya.

MIRA 2018 ocupa més de 1.300m2 de la fàbrica de Sant Andreu i compta amb 6 espais: escenari principal, amb més de 950m2 i una pantalla de 54m2, 3D Sound Room by SÓN Estrella Galícia, l’escenari dedicat al so multidimensional ia la tecnologia auditiva immersiva, MIRA Dome by adidas Originals, la cúpula immersiva dedicada a la projecció de peces de videoart en 360 º, 2 sales per a les instal·lacions de gran format creades exclusivament pel festival, i com a novetat d’aquest any, el primer pis de Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani de Barcelona, amb una exposició sobre art digital.

Estrenes i produccions pròpies

Un dels valors de MIRA és el d’impulsar produccions i espectacles propis -que únicament es podran veure al festival- a través de col·laboracions artístiques fomentades pel festival, així com el comissariat de projectes d’art -instal·lacions, exposicions … – creades específicament per al festival. MIRA 2018 compta amb 3 shows audiovisuals, 1 sessió de DJ i VJ, 2 instal·lacions artístiques creades exclusivament pel festival, l’exposició d’art digital i 1 screening en format fulldome 360º.

L’escenari principal de MIRA 2018 comptarà amb l’únic concert a Espanya de la mítica banda alemanya Tangerine Dream -que presentarà el seu nou treball, amb visuals de Patrick Dunn i de la banda britànica de post-rock dels 90 Seefeel, amb visuals de Dan Conway; el nou show en directe de Christoph De Babalon, amb visuals de Marta Verde, i el retorn de la mítica banda de new age El Sueño de Hyparco, amb un xou exclusiu per MIRA 2018, amb visuals d’Alba G. Corral.

Els sons més contemporanis aniran de la mà dels ritmes urbans de Gaika, de la posada en escena performàtica de Yves Tumor, de la somiadora Aïsha Devi i el showcase per celebrar el 10 aniversari del segell PAN amb el món estrany i al·lucinant d’Amnesia Scanner , que presentarà un nou show audiovisual amb un intèrpret de veu inhumana gràcies a la Intel·ligència Artificial, MESH i Eartheater -tots presentant nou àlbum- i l’australiana Carla Dal Forno i la francesa Coucou Chloe són dues de les noves promeses d’aquesta edició.

L’escenari 3D Sound Room by SON Estrella Galícia, dedicat al so multidireccional i a la tecnologia auditiva immersiva, acollirà el directe de dues bandes que barregen instruments clàssics i electrònics, el grup de belgrad Tapen i el productor alemany Wolf Müller amb Niklas Wandt, el directe amb sintetitzadors modulars d’Alessandro Adriani, les sessions de DJ de DJ Stringray o Josey Rebelle, i la instal·lació sonora de Julien Bayle, entre molts altres artistes. Tot en so 3D.

MIRA Dome by adidas Originals, l’escenari 360º del festival instal·lat al pati de Fabra i Coats, comptarà amb l’estrena mundial en format dome del xou audiovisual Antarctic Takt de Dasha Rush i Stanislav Glaszov, quatre peces de videoart en format 360º, un workshop sobre com crear experiències immersives a dome 360º, i una classe magistral gratuïta sobre narratives visuals en format fulldome.

Exposició al Fabra i Coats- Centre d’Art Contemporàni de Barcelona (CAC)

Com a novetat, MIRA 2018 comissaria l’exposició “IN THE SEARCH FOR (modern) PLEASURE”, una mostra que explora el plaer com a mitjà d’expressió artística i la seva relació amb el món digital. L’exposició, que s’inaugura el 8 de novembre a Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani de Barcelona, ​​comptarà amb peces -algunes creades per a l’ocasió- d’artistes com Brooke Candy, Filip Custic, Carlos Sáez, Claire Tolan, Virgen María (María Forqué) i Esmay Wagemans, entre altres.

El programa de conferències, que se celebra el dijous 8 de novembre a la jornada inaugural del festival, segueix la mateixa línia temàtica que l’exposició. En aquest sentit, tres artistes que presenten obra en l’exposició parlaran dels seus treballs i projectes; Clara Tolan parlarà de la seva trajectòria en l’exploració sonora del ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response), Filip Custic conversarà sobre l’hedonisme tecnològic i el plaer universal i el col·lectiu Keiken oferirà una conferència immersiva amb so, accions performatives i projeccions de treballs digitals i de vídeo en 3D.

MIRA 2018 comissaria dues instal·lacions artístiques immersives de gran format creades exclusivament per a ser exposades en dues sales de la Fabra i Coats: IMAGINARY LIMIT, de l’estudi del prestigiós artista contemporani Nick Verstand, en col·laboració amb el tecnòleg especialista en so i cofundador de 4DSOUND Salvador Breed, investiga la relació amb l’espai a través de la percepció de la llum i el so, i Licht, mehr Licht! , de l’artista new media Guillaume Marmin convida l’espectador a viure que passa en el moment abans de morir, gràcies al moviment de les llums disposades en forma de túnel.

Com a novetat, el dissabte 10 de novembre MIRA 2018 tancarà la seva vuitena edició amb l’Afterparty a la Sala Razzmatazz, una festa exclusiva per als assistents al festival -amb una entrada a part- amb sessions de Objekt, Tutu, Omega III i Djohnston i el directe amb banda de l’escocès Mr Tc.

www.mirafestival.com

Festival

La Diablada arriba a Barcelona de la mà de Dante Spinetta, Son Rompe Pera i Belén Natalí

Published

on

By

El pròxim dissabte 4 de maig, la sala Paral·lel 62 acollirà la primera edició d’una nova forma de trobada entre alguns dels i les artistes llatinoamericanes més destacades i la millor música feta des de Barcelona per artistes llatinoamericans i llatinoamericanes.

El pròxim dissabte 4 de maig, la sala Paral·lel 62 de Barcelona acollirà la primera edició de la Diablada amb les actuacions de l’artista argentí, Dante Spinetta; la banda mexicana de cumbia-punk, SonRompePera; i la cantant argentina establerta a Barcelona, BelénNatalí; a més de les sessions de DJ de les argentines AsiaKnox i SonidoTupinamba.

La Diablada pretén ser una nova forma de trobada entre alguns dels i les artistes llatinoamericanes actuals més destacades i la millor música feta des de Barcelona per artistes llatinoamericans i llatinoamericanes. D’aquesta manera, volem celebrar l’explosiva mixtura del groove llatinoamericà amb el Mediterrani. Un esdeveniment que neix de l’aliança de Say It LoudCharco i Costa Futuro.

Dante Spinetta, el polifacètic artista que va obrir les portes al gènere urbà a Argentina, és una de les grans figures de la música llatinoamericana dels darrers 30 anys. Avui, més vigent que mai, es prepara per travessar l’Atlàntic amb el seu últim disc, Mesa Dulce, on compta amb col·laboracions com les de Trueno i Ca7riel. Tot i això, els seus grans èxits com “Mostro” i “Soltar” no faltaran al seu show.

Son Rompe Pera (imatge principal), grup de fusió musical de Mèxic, caracteritzat per integrar en una base de cúmbia, gèneres musicals com danzón, punk, i molts més. Entre els seus admiradors i més propers col·laboradors poden comptar amb el Macha (Chico Trujillo, Bloque Depresivo) i Mario Galeano (Frente Cumbiero). Aquest maig aterraran aquí amb Chimborazo, el seu projecte més recent, un mix de cúmbia moderna; un àlbum tant rebel com irreverent, actituds que es faran notar a dalt de l’escenari, tant a Barcelona com a Coachella, el famós festival de Califòrnia on acaben de confirmar la seva actuació.

Belén Natalí, l’argentina instal·lada a Barcelona continua presentant en directe el seu nou EP Jaracandá on navega entre ritmes pop/lo-fi i reminiscències R&B, jazzístiques i de la música jamaicana. Amb Jacarandá, Belén Natalí s’aventura en el terreny del pop independent amb honestedat i vulnerabilitat, creant una atmosfera acollidora i màgica. Jaracandá ha comptat amb col·laboracions de luxe com la de Ferran Palau a la cançó que dóna títol a l’EP, un tema amb atmósfera R&B lo-fi amb un toc urbà; i amb Santa Salut a “Clones”, un temazo d’indie pop sense complexos amb rapejades a doble tempo.

Asia Knox, DJ resident a Barcelona i productora de Noche Romántica “NYC · BCN · Oakland · LA”. El seu estil es contorneja picant pels sons llatins dels 60 i 70: Boogaloo, House Merengue, Salsa, Cumbia, Funk, Latin Soul, Mambo… portant-nos de viatge a la diversitat musical Llatinoamericana, des dels seus orígens fins a l’actualitat. Els seus vinils han sonat per diferents sales i festivals en l’àmbit estatal i internacional (Estat espanyol, Alemanya, Portugal, França, Itàlia, Argentina…).

Sonido Tupinamba, barreja la calor del tròpic amb els sons més ballables de la música disco, el funk i el house d’ahir i avui. Incansable investigadora dels ritmes Africans i Llatinoamericans, va fundar el club de ball Poly–Rythmo Club el 2017 per on han passat Nu Genea, Frankie Francis (Sofrito) i Guts (Heavenly Sweetness) entre d’altres. Ha actuat en grans festivals com Glastonbury, WOMAD, Primavera Sound, Estéreo Picnic i també ha mogut pistes de ball de temples musicals com Pikes (Eivissa), Nitsa (Barcelona), Bar Caracol i Heavy House (San Pablo) o Noche Negra i Terminal Club (CDMX).

ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.