Connect with us

Festival

LAVS’21, segona edició del festival que explora la imatge, el so i les noves tecnologies torna a Mataró

Publicat fa

el

LAVs / Laboratori d’Art Visual i Sonor, torna a Can Palauet els dies 28, 29 i 30 de maig amb un programa que continua explorant la relació entre la imatge, el so i les noves tecnologies. Ho farà, com a la primera edició, amb una proposta multidisciplinària pionera, en la qual instal·lacions reactives, generatives i immersives, la música electrònica i el videoart aniran de la mà. Com l’any passat, LAVs es podrà seguir des de qualsevol lloc de el món a través de la plataforma de realitat virtual Sansar. A més es faran retransmissions en vídeo a la web lavs.cat, i Mataró Audiovisual (televisió, ràdio i internet). També es podran escoltar lvr.fm, ràdio de festival.

A l’apartat musical cal destacar artistes que han participat en esdeveniments importants del nostre país (Sonar, eufònic, Modular Day), i que han portat el seu directe a ciutats com Nova York, Berlín o Tòquio. És el cas de Nikka i Puntalaberinto en l’apartat més experimental, o els mataronins Delusions amb el seu tecno ballable. Els sintetitzadors estaran representats en les figures de Víbora Umbra, un artista que va sorprendre amb el seu EP de debut “You can run but you can not hide” (Aiguamoll Records) i el debutant Penya-segat, que ens presentarà el seu synthwave minimalista. Dj Vizu participarà i tancarà el festival com a guanyador de la primera edició de LAVs Academy. Les projeccions seran a càrrec dels vídeo creadors Oopaco, Cobb i Batista.

Les activitats paral·leles guanyen pes en el LAVS’21 amb les presentacions del festival Galaxy Network, de Jordi Mur (VRNRG), la projecció de tres videoclips experimentals de BLACKDLR, i la demostració de el projecte de realitat virtual Sistema Solar produït per One Life. Aquest any el taller anirà a càrrec de Nikka, que ens explicarà que és i com crear un paisatge sonor.

Durant els tres dies que duri el festival es podrà visitar l’exposició d’instal·lacions a les sales de Can Palauet. The Smallest of Worlds d’Uwe Brunner, Bettina Kadjar Lange i Joan Soler-Adillon, és una experiència VR en què podrem descobrir aquests petits racons de les cases que han servit com a espais de reflexió i quietud durant el confinament. Tecnologia Obsoleta: Rebuig abandonat 0.2 de David Regañás i Joel Sánchez, és una instal·lació reactiva i generativa en la qual es dóna nova vida a la tecnologia que hem deixat enrere. Sonovac de David Vellveí i Marcos Bernabé, explora la sonoritat més experimental a través d’algoritmes generatius i la petita peça Mov3 de Marcel juliol ens proposa una obra immersiva amb moviment reactiu i elements 3D.

LAVs tindrà presència als carrers de Mataró amb l’exposició Suports i Algorismes del fotògraf Victor Arín amb música d’Alex Rivera. Quatre fotografies originades a partir d’algoritmes que repassen antics formats físics de música. Un codi QR ens servirà per saber quin ha estat el procés creatiu de l’artista, i a el mateix temps per escoltar la Banda Sonora composada per Rivera.

El festival LAVs està organitzat per Israel Parra, Marc Latorre i Raül Sala LAVs / Laboratori d’Art Visual i Sonor, en estreta col·laboració amb el M | A | C, Aiguamoll Música, Productora Vibbra, VRNRG, Tecnocampus Mataró, La Casa de la Música de Mataró, Negoci Empresa Mataró, IES Santa Eulàlia i Mataró Audiovisual.

Festival

Aquest octubre arriba la 27 edició del FESTIVAL FUSIÒNICA amb l’underground com a manera de viure

Published

on

By

El Festival Fusiònica 25.0, organitzat per l’Arcada Koncerts i La Kinki Records, arriba aquest octubre amb la 27 edició com a cita ineludible pels amants de la música alternativa i el DIY “do it yourself”. El 25 i 26 d’octubre serà la part central d’un festival únic pels amants de cultura underground.

El Fusiònica s’inicia el dimecres 16 d’octubre amb la festa de presentació a la sala Nau B1 de Granollers amb la presència de dues bandes molt interessants. Els japonesos GREEN MILK FROM THE PLANET ORANGE, una banda de Tokyo formada l’any 2001. La seva música combina elements de rock psicodèlic, prog-rock i punk. La banda va rebre una atenció considerable per una banda experimental amb un petit, però devot seguiment de culte fora del Japó. Estaran acompanyats pels sabadellencs ZARZA, un ‘power duo’ format per Ivan Ruiz (Moksha, Greus) i Marta Moreno (Your Grace, Falç de Metzinera). Tot i compartir gustos i referències pel que fa a música, en aquesta ocasió, ha estat el contacte amb el món subtil i espiritual el que els ha portat a unir energies per donar vida a aquest projecte. L’astròleg i la locutora els guien en un viatge pel cosmos freqüencial, per després estampart contra la Terra d’una forma brutal amb ritmes pesants i riffs greus i distorsionats.

La segona data del Fusiònica serà el 19 d’octubre amb la banda DALTABAIX, que actuarà en format acústic al Dràstik de Granollers. Els seus components, en Xavi Garcia i en Ramon Mas (Matagalls, Les Cruet, FP, Surfing Sirles, Zeidun…) portaven anys donant voltes a fer un duet que els permetés anar de gira en cotxe i dormir al seient del darrere. DALTABAIX és una banda de folkpunk que va a l’arrel de les cançons, guitarra acústica i dues veus plorant a crits, sense floritures, sense solos ni estribillos que es repeteixin fins a l’avorriment.

El Fusiònica continua el 25 i 26 d’octubre, amb cinc bandes per dia i amb una barreja molt eclèctica que deixarà als fanàtics de la cultura alternativa ven despentinats. Anem a pams amb les cinc bandes del divendres: TH’ BOOTY HUNTERS, una banda amb un directe aclaparador, quan els vam veure, ens vam quedar a quadros. Són com un animal ferit en una emboscada, intentant sobreviure, és com fan aquests músics d’extra-ràdio que facturen Bluegrass Punk, Roots Metall, Anticountry…. O potser és tot una broma, d’aquelles que acaben al pati d’una presó amb un ganivet als budells i sagnant fins i tot pel cul. Sigui el que sigui, esperem que hagis fet les paus amb el Satan. THE WAX, una de les bandes de hardcore de la Catalunya central més importants sorgides en els darrers anys i un nom important a l’escena alternativa estatal. LEAVS comença a gestar-se anys enrere per Adrià Cabrerizo (Blak, Tröpical Ice Land) amb la premissa de voler expressar la superació de les inclemències psicològiques, tot i que no és fins al 2021 que decideix donar-li forma i començar a compondre els temes. Adrià recorre al seu cercle d’amistats per formar la banda: Gerard Serrano (Hurricäde, Llacuna), Jaume Casals (Anchord, C.A.L.M), Jonay Mora (Efiura) y Nina Montesó (Illinioise), els quals consoliden el grup i aporten la seva essència a les cançons. Els estils de referència, entre d’altres, són el shoegaze, el dreampop, passant pel trip hop i el blackgaze. Tots ells sense voler deixar a un costat la sensació d’immediatesa del punk.  Una de les essències del Fusiònica és donar veu a bandes emergents, i amb les JANE DOE ens fa la pinta de què veurem un directe espectacular. Punk rock per la vena. La darrera banda del divendres son els HUMMM, una banda de midwest, emo/math rock/screamo, formada a Barcelona l’any 2023. Una de les troablles de la temporada segons l’organització.

Anem pel dissabte: SANDRÉ, una banda amb un directe explosiu, davant d’aquesta tensió del cos vigilat, de les esquerdes de l’underground barceloní van emergir el 2018 Rosa, Carles, Stefi i Marc. Els seus concerts pengen el cartell de ‘no hi ha entrades’ i el seu periple presentant el seu nou disc els a fet girar per mig planeta. Un espectacle!!. TIGER MENJA ZEBRA el retorn més esperat pels Fusiònics, i tornen amb el nou disc “Admirables” on mostren una obra compacta de 8 temes sense concessions, a 140bpm de manera ininterrompuda. En aquesta ocasió, avançant un pas més en la seva particular evolució, la formació de Granollers es presenta amb 4 components: 2 bateries i 2 baixos, que donen suport a l’electrònica, veus i crits incessants. STUFFED FOXES, s’ha descrit que els francesos s’endinsen en els àmbits de la psiquiatria, fins i tot el shoegaze. Guardant les distàncies, son una barreja entre Lisabö i Viva Belgrado. Els barcelonins BAIT fan un hardcore punk polític entremaliat i de vegades més íntim, i per acabar el repàs, CHIEN FLIC, una banda de hardcore del nor-oest de França. Toquen amb un somriure a la cara, punk ràpid y boig… fastcore vs power non-violence!! Un espectacle en directe que només podràs veure al Fusiònica.

ENTRADES

www.fusionica.org

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.