Connect with us

Novetats discogràfiques

willis drummond treu nou disc “Hala Ere”, energia continguda

Publicat fa

el

willis drummond tiren cap a una especie grunge, amb l’arquitectura de la música indie original i l’emergència del rock’n’roll punk, tant estimada pels grups australians. Aquestes influències del grup es troben en dos discos anteriors, produïts amb Burke Reid (The Drones, Courtney Barnett) a les muntanyes d’Euskal Herria. El nou disc “Hala ere” està ple d’influències 90’s, gravat com als 70’s, però sona molt 2022.

“No obstant això” és la traducció del títol del disc. Els textos plasmen l’observació d’una societat malalta, en equilibri precari a la vora de l’abisme, on els problemes ambientals i socials es barregen amb els fluxos migratoris i amb les nostres contradiccions capitalistes. Altres lletres són més personals, el grup també deixa una mica més despai al pop que en els seus treballs anteriors.

Els 9 temes de “Hala ere” van ser gravats a la seva nova seu, “Shorebreaker”, en directe, sense metrònom. Escoltem el quartet en la seva més pura i simple expressió, amb pocs instruments afegits. El disc està produït per Johannes Buff, germà de Felix i amo dels estudis Shorebreaker. Va guanyar l’aposta d’aconseguir reproduir a l’estudi el volum i l’energia de willis drummond en directe.

willis drummond ha estat un assumpte de família durant gairebé vint anys. Intransigents fills del DIY, van començar vivint junts en una casa, al camp, i no han parat de girar i produir ells mateixos la seva música, primer amb el col·lectiu bIDEhUTS i després amb el seu propi segell Tabula Rasa Records.

Van ser al principi del fenomen underground, i ara són un dels grups imprescindibles a l’Euskal Herria, tant al nord com al sud del Bidasoa. És en gran part gràcies als seus enèrgics concerts que deuen reconeixement i reputació com a banda en directe.

La portada és una fotografia de Guillaume Fauveau, col·laborador habitual dels estudis Shorebreaker. Nascuda d’una idea del grup, representa una mandarina, símbol de l’absurd de la nostra forma de vida descrit a “mandarina”, el tema que obre el disc.

El disc esta disponible desde el 18 de novembre en una magnífica edició en vinil (gatefold, vinil de color) i CD (digisleeve, llibret de 16 pàgines), dissenyada per Mikel Larratxe, així com a totes les plataformes digitals.

Novetats discogràfiques

CHAQUETA DE CHÁNDAL estrenen el nou single “Declaración Universal de unos Desechos Humanos”

Published

on

By

CHAQUETA DE CHÁNDAL surten de la letargia amb una carta d’amor cap a la fauna d’aquest món. La literal. Amb la figurada se segueixen ficant, és clar. Una cançó senzilla i directa, melòdica, encomanadissa, que s’eleva i ens sobrevola però amb cert punt de perill, com tota au rapinyaire. Un altre còndor més al seu repertori. O un altre aufrany, més aviat.
 
Gravada i produïda per Joan Colomo“Declaración Universal De Unos Desechos Humanos” és la primera pista que que ens arriba del nou àlbum de Chaqueta de Chándal, encara sense títol i previst per la tardor. Serà la continuació dels càlidament ponderats Gimnasia menor (2019) i Futuro, tú antes molabas (2022).
 
El nou single i altres cançons inèdites es presenten en directe aquest divendres 11 de maig al Café La Palma de Madrid, dins la programació de Sound Isidro, i el 25 del mateix mes al festival Som del Montseny, a Santa Maria de Palautordera
 
Chaqueta de Chándal són Guillem Caballero (veu, teclats i sintes), Natalia Brovedanni(veu i guitarra) i Alfonso Méndez (bateria i cors).

Propers concerts
11/5 Madrid / Sound Isidro / Café La Palma
25/5 Santa Maria de Palautordera / Som Del Montseny

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.