Connect with us

Festival

Guirigall Fest, tres dies de punk rock a Manresa

Publicat fa

el

Tres dies de festival repartits en tres dates, 11 febrer, 11 de març i 15 d’abril. Organitzat pel Guirigall, un col.lectiu sense ànim de lucre que neix a mitjans de 2022 i format per bandes de l’escena alternativa de Manresa i rodalies.  La iniciativa és fruit de la unió de diversos agents d’una escena emergent i que pren consciència col·lectiva després d’una època molt fosca per la música en directe. Alguns dels objectius que es marca el col·lectiu són fomentar la cohesió i l’esperit de comunitat, reivindicar Manresa com a parada obligada pels grups referents de l’escena a nivell nacional, atraure públic d’altres ciutats, establir lligams amb tot tipus d’organismes i agents culturals, i per sobre de tot animar als més joves a tocar i a formar bandes que pugui fer créixer la comunitat.

El primer dia del Guirigall Fest, divendres 11 de febrer, arriben a Manresa dues de les grans bandes del punk estatal i ho fan acompanyades de la millor banda de garage rock de per aquí. 

Els madrilenys Biznaga són la sensació i la gran sorpresa de l’any a l’escena alternativa amb el seu disc ‘Bremen No Existe’ (2022). Veu punk, lletres afilades i esperit contestatari en una col·lecció autèntics himnes que, malgrat tot, estan plens de melodies lluminoses i festives. No és casualitat que en la seva gira per Espanya estan esgotant les entrades allà on van.

Als catalans La Inquisición no els fa falta presentació, doncs ja són una banda clau del punk-rock nacional. Potents, agressius i amb gust per les tornades èpiques, vénen al Sielu a deixar-nos afònics de corejar.

Los Valientes representen el millor de l’escena alternativa Bagenca. Joves, ràpids, divertits, desenfadats… Garage rock fresc i directe. Els millors exponents locals possibles.

Horaris 
20:00h – Obertura portes
20:30h – Los Valientes
21:30h – La Inquisición
+ 00:00h – 06:00h Afterparty amb Rockzone dj’s a la sala Alternativa – Sessió Sielu Club
Entrades 10€ Ant. / 13€ Taq.

El segon dia, l’11 de març, estarà encapçalat pels barcelonins Blowfuse, una d’aquelles bandes exemplars que s’ha guanyat a pols el lloc com a màxim exponent del punk rock melòdic nacional després d’anys de picar pedra. Després de girar per Espanya i Europa compartint cartell amb les bandes més mítiques de l’escena com NOFX, Bad Religion o Sick of it All, tornen a Manresa amb nou material però sobretot amb la garantia d’oferir un espectacle que recordarem durant temps. Els seus concerts són una autèntica experiència.

Bye Bye Pedro són un acudit que ja fa massa temps que dura. De Manresa però gairebé expatriats, el seu punk rock cafre pot ser el moment ideal per sortir a fumar.

Fckmylife són una jove banda formada l’any 2021 i una de les perles de la nova onada de bandes que han sorgit als últims anys a Manresa. Presentaran el seu primer EP “I don’t Wanna Bloom” que segur que agradarà a fans de bandes com Basement. 

Horaris 
20:00h – Obertura portes
20:30h – Fckmylife
21:30h – Bye Bye Pedro
23:00h – Blowfuse
+ 00:00h – 06:00h Afterparty amb Rockzone dj’s a la sala Alternativa – Sessió Sielu Club
Entrades 10€ Ant. / 13€ Taq.

El tercer dia, l’11 de març, amb els andalusos Viva Belgrado encapçalant el cartell de la jornada, una banda referent del post-hardcore a Espanya, amb 10 anys de trajectòria i centenars de concerts per més de 20 països i escenaris tan diversos com el Primavera Sound o el Resurrection Fest.

Des de Navarcles i Manresa, Sad Boys tornen al Sielu per descarregar el seu potent directe. Post-hardcore carregat de melancolía i tristor per fans de Tittle fight o Gallows. 

Els manresans Dogteeth són la banda més jove del cicle i serà el primer cop que actuin a la sala El Sielu. Ho faran faran per presentar el seu primer EP homònim “Dogteeth” un treball amb regust a Grunge i Rock alternatiu de nova fornada. 

Horaris
20:00h – Obertura portes
20:30h – Dogteeth
21:30h – Sad Boys
23:00h – Viva Belgrado
+ 00:00h – 06:00h Afterparty amb Rockzone dj’s a la sala Alternativa – Sessió Sielu Club

Festival

TROPICAL RIOT FEST ens presenta el fantàstic cartell per l’edició d’aquest 2024

Published

on

By

Un any més Tropical Riot es presenta com un festival Punk Rock, Ska, cervesa artesana i germanor. Arriba a la seva 5a edició amb un públic consolidat i es consagra com un dels epicentres per a tots els amants d’aquests gèneres musicals.

Amb un format que s’ha distanciat del centralisme barceloní, els macrofestivals finançats per fons d’inversió, escenaris que funcionen d’aparador a les marques comercials i espais abarrotats de gent amb programació de concerts superposada. Aquest esdeveniment aposta per un model de proximitat, amb una selecció de grups nacionals i internacionals i un espai on tothom si pot sentir a gust.

Des del seu inici l’any 2018 hi han actuat grups consolidats com No Fun At All, Crim, Booze&Glory i d’altres com els Bad Nerves, Buster Shuffle i Biznaga que han sigut un gran descobriment i que ben segur els anys vinents estaran en boca de tothom. Sense oblidar-nos dels grups locals, el festival sempre és un espai perquè puguin presentar la seva proposta, formacions com Blowfuse, Gundown, La Inquisición, The Anti-Patiks o altres grups de l’escena DIY catalana. Per a l’edició del Tropical Riot Festival 2024, s’espera una experiència igual d’emocionant i vibrant que en anys anteriors amb l’afegit de l’emotiva reunió de Código Neurótico, un grup local que va deixar emprenta a l’escena Punk estatal i que tocarà el seu repertori amb l’absència del seu baixista i vocalista Jorge Sánchez que ens va deixar als 58 anys. Aquest concert no serà tan sols un moment per recordar els temes més emblemàtics del grup, sinó que també comptarà amb les col·laboracions en directe de músics d’altres grups amb quin els membres de Código van compartir moments especials al llarg de la trajectòria del grup.

GRUPS DEL TROPICAL RIOT FEST 2024
Còdigo Neuròtico // El llegendari grup de punk dels vuitanta, farà un únic concert col·laborant amics i músics d’altres grups per rebre homenatge a Jorge Neurótico. Jorgito, baixista i vocalista de la formació de Terrassa, va ser una figura cabdal i un dels pioners del punk a Catalunya, amb un gran impacte i influència a l’escena estatal. Després de més d’una dècada d’absència als escenaris, Código Neurótico ha decidit reunir-se per celebrar el seu llegat. Més endavant us anirem desvetllant aquestes col·laboracions!!!

Tropa do Carallo // És el nou grup d’Evaristo Páramos, líder de formacions mítiques com La Polla Records i Gatillazo! Des dels seus inicis, Tropa Do Carallo ha destacat per la seva actitud, el seu compromís amb l’autenticitat i la llibertat artística. Les seves lletres aborden temes socials i polítics, expressant crítiques directes i reflexions sobre la realitat contemporània. Riffs de guitarres potents, ritmes accelerats i lletres que conviden a la reflexió i l’acció!

Bull Brigade // Punk oi! des de Torí (IT). Formats el 2006 amb membres de Bad Dog Boogie i Banda del Rione. Molts anys de carretera a l’esquena, una àmplia discografia i moltes visites a la península amb concerts memorables avalen aquesta formació com un dels plats forts del festival. El seu últim disc ha fet les delícies dels amants del punk rock, amb unes lletres compromeses, segur que faran que aquesta edició més d’un les canti a tot pulmó!

Brigade Loco // Formats en Bergara (Guipúscoa, Euskal Herria) l’any 2017. Les seves cançons majoritàriament són cantades en Euskera, han recorregut la península i Europa aconseguint notorietat dins de l’escena Punk. Compartint escenari amb grups referents del gènere com Cock Sparrer, Cockney Rejects o The Exploited. També han trepitjat escenaris importants com el del Azkena Rock o el Gasteiz Calling. Faran tremolar Ullastrell!

Serpent // Projecte amb habituals de l’escena underground catalana que han tocat a formacions com The Gundown, Col·lapse, The Anti-Patiks o Appraise. La consolidació del seu so arriba amb el seu primer LP, Lluna Roja editat per diferents segells estatals. Un disc de hardcore “evolucionat” però alhora amb molt de rock i agressivitat. Wipers, Hot Snakes o Fugazi són algunes de les seves referències. Un directe intens i enèrgic que camina entre les melodies i les dissonàncies més afilades!

Les Buch // Grup de punk rock local format a Terrassa l’any 2017 amb 2 EP’s i un llarga durada a la seva discografia. Es caracteritza per les lletres irreverents, la veu trencada i rabiosa, els ritmes ràpids i la crítica social. Amb influències de grups de l’estil com The Baboon Show, Bad Religion, NOFX, Social Distortion o The Distillers. El seu directe cru i enèrgic ben segur ens farà vibrar!

Groggy Rude // Power-trio de Punk Rock format a Tarragona l’any 2016. Tornades al més pur estil hooligan, lletres emotives i melodies contagioses. La banda compta amb quatre treballs enregistrats, l’últim el 2023, un disc compartit amb el grup també català Batec. El seu recull de cançons i algunes versions que han inclòs en els seus treballs d’estudi ens faran alçar el puny i cantar.

Garratz // Neix a la tardor de 2022 entre Arrasate i Elorrio. La majoria dels seus membres porten una llarga trajectòria als escenaris del circuit underground, han format part de grups com ara The Potes, Aggressive Combat, Zeker o The Antipatiks. L’octubre de 2023 editen el seu primer EP “Hau ez da irratian entzuten” i actualment estan presentant el seu nou LP “Arnasak estu hartzeraino”. Aquest últim el componen deu cançons que agrupa melodies punk-rock i alguns riffs d’influències reggae. Aquest segon treball està cantat íntegrament en Euskera i és un crit a l’hedonisme, les inquietuds polítiques i la passió per la música amb actitud.

14 SETEMBRE 2014
Pista Poliesportiva Coberta
C/. Josep Fornell, s/n
08231 Ullastrell, Barcelona
ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.