Connect with us

Novetats discogràfiques

Pre-Order de “Montenegro”, el nou disc dels Ànteros

Publicat fa

el

Tot i risc de sonar típic, “Montenegro” comença amb un nou despertar. No tothom va tenir la mateixa sort durant el caòtic període pandèmic recent viscut. Per Ànteros la mossegada va fer sang. La sortida de “…i en pau la foscor” (Aloud, 2020), escollit entre els millors discos de l’any per a Mondosonoro o Rockzone, es va veure enterbolida per la poca possibilitat de fer concerts de presentació, i és que el rock contundent va ser un dels gèneres més afectats per aquella moda passatgera (l’única via de salvació) de fer concerts per a públic assegut.

Per això, el despertar dura poc i la ràbia continguda s’apodera del missatge i explota en aquest “Culte al Foc” que crema de manera imminent. “Nada más temible que bestia acorralada”, crida Endika Pikabea (guitarra i veu) a “Frágiles”, segon tema i on ja ens trobem als Ànteros de sempre fent el que més els agrada: sonar contundents, abrasar amb les guitarres, remoure consciències amb els seus ritmes i donar llibertat a l’oient per interpretar unes lletres cada cop més precises i directes. Un missatge clar en fer les coses a la seva manera sembla ressonar a l’estrofa: “¿Quién te condena al fracaso? Vale la pena el sudor, sacrificio y evitar los atajos”. Destaca aquí la col·laboració de Rubén Ramos (Los Sanchos, Cohen).

Durant 22 escassos minuts, Ànteros signen una feina que bé podria ser un epíleg del seu anterior disc. D’això en parla “Cielo abierto”, dels camins ja caminats, de la sensació de repetició i sobretot, de les restes que deixa cada intent, cada pas, cada disc. Ànteros han sabut recompondre totes aquestes restes, ajuntar les peces, greixar-les i retrobar-se al local d’assaig. “Montenegro” ressalta totes les seves qualitats i d’alguna manera eleva a la seva màxima potència les virtuts de la banda.

Els jocs de veus, que es van fer patents al seu anterior disc, llueixen com mai a “La Hoguera” ia “Elurra / Heriotza”, on l’ambient torna a ser ombrívol i la foscor s’apodera una vegada més de la jugada. En aquest darrer tema, Endika dedica uns impactants versos a la seva basca natal a la seva amona, la seva àvia, morta fa poques dates.

Barrejat i produït per Carlos Santos i gravat principalment per Jorge Mur en diversos estudis catalans (Cal Pau, Maracas Estudio, Mursound i Siete Barbas), “Montenegro” no descobreix la pólvora però sí neteja qualsevol dubte sobre la vigència del missatge d’Ànteros, una banda la personalitat de la qual segueix a prova de qualsevol dubte i el futur del qual, més enllà de la foscor que sempre els envolta, sembla més lluminós que mai.

Pre-order “Montenegro” disponible
https://aloudmusic.com/producto/anteros-montenegro-vinyl/

Novetats discogràfiques

ARRRGO treu “Mare”, el seu nou LP de posthardcore i postpunk

Published

on

By

ARRRGO, Aquest trio amb base a Barcelona, format per Antonio Iannola (Common Deflection Problems, Human Feather Records), Milo Gomberoff (Familea Miranda, Els Insurgents, Marcians a la City, Bomba Formatge) i Enric Ponsa (Tilde, Ovo, Tercer Semestre, Bilgraski), ja reconeguts als escenaris de la música alternativa, han captivat encara més l’escena musical amb el seu enfocament únic del posthardcore i el postpunk.

“Mare” és una col·lecció de nou pistes que exploren les profunditats emocionals i sonores del gènere. Amb lletres en italià i seccions rítmiques intenses, l’àlbum ofereix una experiència autèntica i poderosa per a aquells que busquen més que melodies convencionals. El so natural de la producció fa que l’àlbum soni pur i brutal, submergint l’oient en una experiència inoblidable, amb el seu estil inconfusible, que ha estat comparat amb la intensitat de Shipping News, l’audàcia de Cherubs, la innovació de Big’n , la cruesa de Shellac, el virtuosisme de Dazzling Killmen, l’energia de Melvins i la profunditat de Massimo Volume.

“Aquest àlbum és més que música; és una expressió genuïna de la passió i l’art en la forma més pura i brutal. – ARRRGO”


“Mare” compta amb la col·laboració especial del trompetista Sebastián “Zorro” Cabezas, membre de Chico Trujillo i Kaldo, entre d’altres.

L’edició d’aquest LP ha estat possible gràcies a les col·laboracions de segells independents com Sonatine Produzioni, Vollmer Industries, Hukot Disk, Plug in the Gear, Intrepido Discos y Bar Marfil Records, així com un disseny gràfic distintiu d’Irkus M. Zeberio.

Gravat, barrejat i masteritzat per Milo Gomberoff a l’Estudi Hukot de Barcelona i es pot obtenir directament des de Botiga Hukot.
Fotografia a càrrec de Foto Zama.

Dediquem aquest llançament especialment a Steve (Albini), que fos un suport constant als inicis de l’Estudi Hukot i una font d’inspiració.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.